Moszkvában is veretlen marad a Real?

Ma délután egy örökrangadóval kezdődik meg az Euroliga Top 16-os csoportkörének negyedik fordulója, hiszen a DIGI Sport által is képernyőre tűzendő CSZKA - Real derbin a veretlen madridiak makulátlan mérlege akár oda is veszhet. Az egykori athéni sikerkapitány, Zseljko Obradovics a régi csapata ellen vezetheti csatába az újat, de Bayern és a Galatasaray összecsapása is rangadónak minősíthető a mai kínálatból. Lássuk, mit érdemes tudnunk a program kezdete előtt!

E-csoport:

Fenerbahce Ülker (török, 0-3) - Panathinaikosz (görög, 3-0) (19:00)

A Fener jelenlegi edzője, Zseljko Obradovics egykori tanítványai ellen próbálja megszerezni első isztambuli Top 16-os győzelmét. A törökök tavalyhoz hasonlóan kiábrándítóan kezdték ezt a szakaszt, a Pana pedig nagyon jól startolt, de ez sem téveszthet meg senkit sem, otthon egyértelmű favoritok Bojan Bogdanovicék, ám ezzel együtt is jó meccset várhatunk. Karaman és Savas még mindig nem bevethetők, ám nélkülük is elvárás a Fenerrel szemben a sima siker.

FC Barcelona (spanyol, 3-0) - Unicaja Malaga (spanyol, 2-1) (20:45)

A Barcelona nagyon kellemes meglepetése a Top 16-nak eddig, s az amúgy szintén pozitív mutatóval álló Unicajával szemben saját közönsége előtt is toronymagas esélyes. Az ex-Barcás Fran Vazquez távollétében pláne nem lehet nyomás a Malagán, de egy katalán-andalúz (avagy spanyol-spanyol) derbi mindig presztízskérdést teremt, úgyhogy a jó hangulat és a hajtós meccs garantált még a nem egészséges Navarróval a színen is.

F-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 2-1) - Real Madrid (spanyol, 3-0) (17:45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A CSZKA Hinesra nem számíthat ma, ami akár dönthet is a nap szuperrangadóján, bár Jaycee Carroll triplái is hiányozni fognak a veretlen Realnak. Ebben a párosításban még úgy sem kiálthatjuk ki egyértelmű favoritnak a Madridot, hogy eddig semmi jel sem utal arra, hogy akár csak ki is kaphatna a spanyol bajnok, ugyanis otthon a sokszor bukdácsoló, de még talán a vendégeknél is jobb kerettel bíró CSZKA az ex-madridi vezetőedzővel, Ettore Messinával olyan extra motivációval léphet parkettre, amit csak nagyon komoly koncentrációval és lendülettel ellensúlyozhat a Real.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 3-0) - Partizan Belgrade (szerb, 1-2) (20:05)

A Maccabi otthon egy könnyebb feladatot kap Szkorcanitisz pihentetésével párhuzamosan, bár az amúgy is elvárás nélkül kóüzdő belgrádiak meríthettek egy kis önbizalmat a CSZKA elveréséből. Dusko Vujosevics mester nem tartott tanítványaival, ami azért vélhetően nem lesz jó hatással a Partizanra, de ha szerencséjük van a Westermann, Bertans duót nélkülöző szerbeknek, akkor nem most akar erőt demonstrálni az izraeli kirakatcsapat.

Bayern München (német, 2-1) - Galatasaray (török, 0-3) (20:15)

A Bayern és a Galata jó kis csatákat vívott egymással az alapszakaszban is, ráadásul most a hazaiaknál csak Nihad Djedovic hiányzik, míg a Markoishvili, Jawai, Gordon, Dudley négyesfogaton kívül mindenki más bevethető török oldalon, tehát a lehetőségekhez mérten minden adott egy szoros, látványos, valamint színvonalas csatához, aminek otthon inkább a München az esélyese.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus