Nagy a jövés-menés az Olaj BL-ellenfeleinél

Az AEK Athénnál nagynevű távozó, két "új" magasember és egy lehetséges, horvát válogatott érkező is van - a Besiktas vb- és olimpiai ezüstérmes szerb centert igazolt.

A legnagyobb jövés-menés a vasárnap bemutatott AEK Athénnál volt az elmúlt napokban. Ahogy arról írtunk is, Lukasz Mavrokefalidisz szerződését a napokban bontották fel, a center pótlását pedig két görög játékossal próbálták megoldani. Egyrészt hosszabbított a csapattal Dimitriosz Mavroeidisz - a 31 éves, 208 centi magas center tavaly a görög bajnokságban a csapat egyik leghasznosabb játékosa volt (8.5 pont, 5.2 pattanó), a EuroCupban a ponttermése még jobb is volt (8.8 pont, 2.8 pattanó), 2013-ban pedig Euroligát nyert az Olympiakosz színeiben. Ugyancsak szerződést kötöttek az előző idényben a görög első osztály utolsó előtti helyén végző Koroivos 33 éves, 205 centis magasemberével, Dimitriosz Haritopulosszal - 8.6 pont és 3.3 pattanó voltak a mutatói 33.3%-os triplastatisztikával.

Van azonban más történés is a görögöknél, ami miatt az eredetileg elképzelt szerkezetük borulhat. Megbukott ugyanis a fizikai teszteken az idén nyáron két évet hosszabbító Malik Hairston, akinek fel is bontották a szerződését, ő tehát már nem a keret tagja - azért továbbra is borzasztóan erős a görögök kerete, de Mavrokefalidisz távozása után ez egy újabb érzékeny veszteség. Nem nagyon lopják azonban a napot az AEK-nál, a hírek szerint ugyanis a horvát válogatott Roko Ukic tegnap orvosi vizsgálaton járt a gárdánál, és elkezdtek tárgyalni a közös folytatásról.
 

Közben a múlt hét hétfőn bemutatott Besiktas is igazolt, és ahogy azt várni lehetett, ők is magas posztokon erősítettek - a szerb válogatottal 2014-ben világbajnoki, néhány hete, Rióban pedig olimpiai ezüstérmet nyerő Vladimir Stimacot szerződtették. A 29 esztendős, 210 centi magas center óriási világjáró, játszott Litvániában, hazájában, Lettországban, Csehországban, Törökországban, az előző három szezont pedig a spanyol Unicaja Malagánál, a német Bayern Münchennél és a Crvena Zvezdánál töltötte - mindháromszor szerepelt az Euroligában. Az előző idényben a Zvezdánál az Adria Ligában (7.0 pont, 4.6 pattanó), az Euroligában (6.9 pont, 5.0 pattanó) és a szerb bajnokságban (5.9 pont, 4.7 pattanó) is fontos rotációtag volt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus