Nyugaton játszanak a magyarok a FIBA Europe Cupban

A Körmend és a Sopron selejtezőt játszik egymás ellen a FIBA Europe Cupban - ennek a párharcnak a győztese és az Alba is a nyugati régióból kap majd ellenfeleket a csoportmeccsekre.

Az albakosar.hu beszámolója:

A honi aranyérmes Szolnok a Bajnokok Ligája előselejtezőjében, a TLI-Alba Fehérvár pedig a Sopron és a Körmend társaságban az Európa Kupában érdekelt. Együttesünk a főtáblán, azonnal a csoportküzdelmeket kezdi október 19-én, szerdán, a sorozaton érdekelt másik két, nyugati határszéli magyar gárda viszont egymással selejtezőzik két héttel korábban, a csoporttáblára kerülésért.

Mi a bajnoki helyezésnek köszönhetően azonnal az egyik, négyes csoportba nyerünk besorolást. A sorsolás pénteken, délben kezdődik az egyik legelegánsabb német hotelben, amely gyakori szereplője egyéb, sportos vonatkozású eseményeknek: az élvonalbeli, német futballbajnokság, a Bundesliga hétvégi fordulójának értékelő magazinműsorát a hotel halljából sugározzák vasárnap délelőttönként.

A pénteki, kosaras sorsolást megelőzően a nemzetközi szövetség elküldte a lehetséges ellenfelek listáját. Két konferenciában zajlanak majd a küzdelmek, ami feltétlenül jó hír, hogy a Fehérvár a nyugatiba kapott besorolást, tehát költséges, keleti túrákba nem kell bonyolódnia. A következő együttesek közül kerülhetnek ki az ellenfeleink: Elan Chalon (FRA), Nanterre  (FRA), Dunkerque (FRA), Pau-Locq Orthez (FRA), Antwerp Giants (BEL), Belfius Mons-Hainaut (BEL), Hubo Limburg (BEL), Oberwart Gunners (AUT), valamint újdonsült sportigazgatónk, Simon Balázs korábbi együttese, a német Telekom Bonn. De a felsorolásnak még nincs vége, mint fentebb jeleztük, ebbe a konferenciába érkezik a magyar vonatkozású, Sopron-Körmend párharc nyertese, továbbá a BL-előselejtező kilenc párharcának vesztese. A résztvevő 40 együttest tíz, négyes csoportba sorolják. Összesen 17 csapat érkezik még a Bajnokok Ligája selejtezőiből szeptemberben, valamint a török Büyükcekmece és a BC Lietkabelis -a magyar csapatokhoz hasonlóan- szintén előselejtezőt játszik a Europe Cup csoportba kerülésért.

- Az feltétlenül örömteli, hogy a nyugati divízióba kerültünk, ugyanis az egykori orosz utódállamokba rendkívül költségesek az utazások, nem beszélve a vízumokról, azokat csapatszinten mindig roppant küzdelmes beszerezni. Izgalmas sorozat lesz, erős ellenfelek ellen, többek között francia, belga és német élcsapatokkal. Remélem, hogy jól szerepelünk majd és nagyszerű csapatokat láthat közönségünk az Alba Regia Sportcsarnokban.  – közölte Halm Rolland, a TLI-Alba ügyvezető igazgatója.
 

Forrás - albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus