Pongó Marcell játszott a EuroCupban

Pongó Marcell ma este bemutatkozott a ratiopharm Ulm felnőtt csapatában, méghozzá a második számú ULEB sorozatban, a EuroCupban kapott játéklehetőséget a magyar utánpótlás-válogatott kosaras.

A Rátgéber Akadémiától tavaly nyáron a német ratiopharm Ulmhoz igazoló, 19 éves, utánpótlás-válogatott Pongó Marcell ma este átesett a tűzkeresztségen, bemutatkozott csapata felnőtt keretében is.

Az Ulm az előző Euroliga-szezon harmadik helyezettjét, az orosz Lokomotiv Kubany Krasznodart fogadta a EuroCup első csoportkörének 8. fordulójában, és 109-101-re győztek hosszabbítás után - a németek ezzel 4-3-as mérleggel a harmadik helyen állnak az E-csoportban, és az utolsó két kör eredményétől függetlenül továbbjutottak.

A magyar fiatal 9 és fél percnyi játéklehetőséget kapott, ami alatt 2-2 gólpassza és eladott labdája volt, valamint 3 beütött és 1 kiharcolt faultja, így -2 VAL-lal zárt, de az is óriási dolog, hogy egyáltalán nevezték és pályára küldték.

Az Ulmnál egyébként az egykori fehérvári, Braydon Hobbs a tőle idén szokásos, hasznos, másokat kiszolgáló játékát hozta (6 pont, 1/8 mezőny, 3/4 büntető, 10 gólpassz, 13 VAL).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus