A Pana visszavonultatta Diamantidisz 13-as mezét

A Panathinaikosz szombat este, a "Diamonds are forever" tornán, a CSZKA Moszkva elleni mérkőzésen vonultatta vissza minden idők egyik legjobb európai játékosa, Dimitrisz Diamantidisz 13-as mezét.

Pénteken és szombaton a Panathainaikosz négycsapatot tornát rendezett a Barcelona, a CSZKA Moszkva és a Maccabi Tel-Aviv részvételével. Szombat este, az oroszok elleni mérkőzés első félidejének végén minden idők idők egyik legjobb európai játékosa, az előző szezon végén visszavonuló Dimitrisz Diamantidisz még egyszer utoljára pályára lépett a Panánál - 13 másodperccel az első félidő vége előtt aztán visszavonultatták a 13-as mezt, soha többé nem viselheti ezt senki a görög sztárklubnál.

A klasszis hátvéd az Iraklisz együttesénél kezdte pályafutását, 2004-ben, 24 évesen került a Panathinaikoszhoz, ahol visszavonulásáig játszott. Háromszor nyert Euroligát (2007, 2009, 2011), 2011-ben volt az Euroliga alapszakaszának MVP-je, az első és a harmadik végső győzelemkor pedig a Final Four legértékesebb játékosának választották - emellett 2007-ben az Év Görög Sportolója is volt. Négyszer volt az Euroliga legjobb ötösének a tagja, kétszer megnyerte a gólpasszlistát, hatszor pedig a legjobb védőnek választották. 9 bajnoki és 10 kupaelsőséget ünnepelhetett a Panával, 6-6 alkalommal volt a bajnoki alapszakasz és a döntő MVP-je, kétszer pedig a kupában választották a legértékesebbnek. A görög válogatottal 2005-ben Eb-aranyat, 2006-ban pedig világbajnoki ezüstöt nyert.

Diamantidisz ünneplése:

Az utolsó perce a pályán, illetve a mezvisszavonultatás:

És egy összefoglaló a teljes tornáról:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus