Ante Tomic Hangáról: "Nagyon nagy nyereség a számunkra"

Hanga Ádám csapata, a Barcelona péntek este Belgrádban játszik a Crvena zvezda ellen a kosárlabda Euroligában (tv: DIGI Sport 1). A magyar klasszis szerint nagyon fontos mérkőzés vár rájuk, amelyet mintegy 10 ezer néző előtt rendeznek majd.

A DIGI Sport - Sport 24 felvezetője:

"Most derül ki, milyen csapat is vagyunk, az első mérkőzésen (a Panathinaikosz ellen) magabiztos sikert arattunk, és eddig a spanyol bajnokságban is veretlenek vagyunk. Ez lesz az első nagyobb megmérettetésünk, méghozzá egy olyan csarnokban, ahol valószínűleg telt ház és őrületes hangulat vár majd a felekre. Kíváncsian várom, hogy mi van benne a csapatban, és hogyan bírjuk el ezt a terhet" - nyilatkozta a DIGI Sport híradójának a meccs helyszínéről Hanga Ádám.

A Crvena zvezda vereséggel kezdett Kaunasban, a Barcelona viszont kiválóan indította a szezont, összességében öt mérkőzést nyert meg zsinórban. 

"A szezon elejére senki nem fog emlékezni márciusban, áprilisban, ezért mondom, hogy lépésről lépésre kell haladnunk. Jól kezdtünk eddig, ezt szeretnénk fenntartani, és a következő két hét, ha nem is vízválasztó, de egy nagy próbatétel lesz a számunkra. Most idegenben játszunk, rögtön innen megyünk Madridba, jövő héten pedig dupla forduló lesz az Euroligában. Nagyon kíváncsian várom ezt a nagy kihívást" – tette hozzá a 28 éves magyar kosaras.

A 218 centis horvát center, Ante Tomics a hatodik szezonját kezdte meg a Barcelonában, és egyelőre nem tudja, valóban erősebb-e az idei csapat a tavalyinál, ám mindenképpen optimista. "Nagyon sokat változtunk tavaly óta, új az edzőnk és sok új játékosunk is van. Még kicsit korai arról beszélni, hogy a mi a különbség a két szezon között. De nagyon jól kezdtünk, így érthetően jó a hangulat a csapatnál, hiszen jól megy a játék. A legfontosabb, hogy erre fókuszáljunk, és így folytassuk."

A 30 éves klasszis Hanga Ádám szerepéről is beszélt a Sport 24-nek: "Sokszor játszottam Ádám ellen korábban, így tudtam, hogy egy remek védőjátékos, aki a támadásokból is ki tudja venni a részét. Nagyon nagy nyereség a számunkra, hogy csatlakozni tudott a csapatunkhoz."
 
A Crvena zvezda-Barcelona Euroliga-mérkőzést pénteken 19 órakor a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.

Forrás - DIGI Sport - Sport 24

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus