Hanga Ádám elárulta, milyen szerep vár rá a Barcelonában

Hanga Ádám most még nem fog 20 pontokat dobni a Barcelonában, mert az edzője egyelőre csak a védekezésben használja a legjobb magyar kosarast. A 28 éves klasszis persze a támadásokban is jól száll be a meccsekbe, amit pénteken, a Panathinaikosz elleni Euroliga-meccsen itthon is mindenki láthat majd a DIGI Sporton.

A DIGI Sport - Sport 24 interjúja Hanga Ádámmal:

"Nagyon-nagyon durva a csapat támadó repertoárja, elképesztő, hogy mennyi módon tudunk kosarat szerezni” - nyilatkozta Hanga a Sport 24-nek. „Engem azért igazoltak, hogy védekezzek, és az lesz az elsődleges feladatom, hogy a védekezésben a maximumot nyújtsam. De úgy gondolom, hogy támadásban is jól tudtam beszállni a mérkőzésekbe, épp a múltkor oda is jött az edzőm, és azt mondta: látja, mennyi munkát beleteszek a védekezésbe, és ne féljek, tudja, milyen nehéz, hogy egyelőre semmilyen támadás nincsen rám kihegyezve és nincsen labda a kezemben. De nagyon nagyra értékeli, hogy ettől függetlenül ennyit dolgozok a védekezésben. Azt gondolom, hogy türelmesnek kell lennem, lehet, hogy lesznek olyan mérkőzések, amikor nem lesz sok időt a labda a kezemben, de nem is azért vagyok itt, hogy most 20 pontokat dobáljak, hanem, hogy mérkőzéseket nyerjünk. Akármilyen módon tudom ebben a csapatomat segíteni, azt meg fogom tenni.”
 

A nyitó fordulóban, pénteken a Barcelona a Panathinaikosz fogadja, a találkozót a DIGI Sport 2 élőben közvetíti. "A hazai mérkőzések nagyon-nagyon fontosak, hozni kell mindet, ha ott szeretnénk lenni a playoffban, így nincs is más választásunk, mint hazai pályán nyerni.”

Forrás - DIGI Sport - Sport 24

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus