Mahinmi nehéz estéje

Tegnap este Franciaország válogatottja felkészülési mérkőzést játszott a Fülöp-szigetekkel, a franciák és az Indiana Pacers centerének, Ian Mahinminek azonban nem volt egyszerű estéje: ha valakit poszterre tesznek, az nem akkora dolog, a legjobbakkal is előfordul, az viszont már ritkábban, hogy valaki DeAndre Jordan "alá" menjen büntetőzésben.

Több pletyka is kering arról, hogy az Indiana el akarja cserélni Roy Hibbertet, és leginkább irányítót hoznának helyette - ezzel Mahinmi maradna az egyetlen centere a csapatnak. A francia magasember azonban a Fülöp-szigetek elleni találkozón mutatott teljesítményével nem feltétlenül azt jelezte Larry Birdnek, hogy ez az az irány, amerre haladniuk kell.

Ezzel a poszterrel nem is lett volna akkora gond, nem is a klasszikus "átzsákolom az arcod" típusú volt, inkább csak rosszkor ugrott fel rossz helyen. Jött azonban a két egymás utáni büntető, amivel Mahinmi az év végi Watts összeállításokban is kifejezetten jó helyre kerülhet (Shaqtin' A Foolba egy válogatott felkészülési mérkőzéssel valószínűleg sajnos nem)...

Nem számít amúgy ennyire rossz büntetőzőnek, 61-62%-kal dobott a vonalról az utóbbi két évben, de kétséges, hogy mi a rosszabb felállás: a George Hill - Rodney Stuckey - CJ Miles sor a kezdőben, vagy ha ő az első számú ötöse egy együttesnek, ráadásul számottevő csere nélkül.

- Mondd utánam. Én, Larry Bird, fogadom, hogy te leszel a kezdő centerem jóban, rosszban - ebből több lesz -, luxusadó alatt és fölött - ilyen úgysem lesz -, betegségben és akkor is, ha mindenki egészséges, míg a halál el nem választ, nem találok nálad jobbat a szabadügynökpiacon, vagy nem tudok cserélni valaki használhatóbbért.

- Ööö, nem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus