A Barca otthonában indul az elődöntő Hangáéknak

Ma 21:00 órától Hanga Ádáméknak is megkezdődik az elődöntő - rögtön meglepetést okoznának a Palau Blaugranában!  

FC Barcelona Lassa – Laboral Kutxa
2016. június 3. – 21:00

Ebben az idényben ma találkozik ötödször egymással a két fél – most a döntőért való, 3 győztes mérkőzésig tartó párharcban feszül egymásnak a Barcelona Hanga Ádámékkal. A Laboral Kutxa idén már háromszor is le tudta gyűrni a gránátvörös-kékeket, ám legutóbb a katalán óriás méltó revansot vett. A liga legkomplettebb védekező együttese néz farkasszemet a második leghatékonyabb támadójátékkal rendelkező alakulatával – amelyik fél rá tudja kényszeríteni akaratát ellenfelére, előnybe kerül.

Nívósabbnál nívósabb match-upok emelhetik az összecsapás színvonalát: az egyik leglátványosabb párharcot vívhatja Tomás Satoransky Darius Adams-szel. Mindkét irányító csapata vezéralakja, sokat számíthat, melyik hátvéd mutat jobb formát. Kimondott kettes poszton azonban dominálhat Xavi Pascual legénysége (Juan Carlos Navarro-Brad Oleson-Pau Ribas). Ennek ellenére sem favorit periméteren a Barcelona: a Darius Adams-Hanga Ádám-David Bertans trió bármikor képes betalálni, de Jannisz Burusziszt sem lehet egyedül hagyni a 6,75-ös vonalnál. Honfitársunkra nemcsak az offenzívában várhat ismét kulcsszerep, hanem védőoldalon is sokat segíthetne azzal, ha az Alex Abrines-Sztratosz Perperoglu duó játékát megnehezítené. Döntő befolyással bírhat, mennyire tudják a hazai magasemberek tartani a lépést Buruszisszal: Ante Tomic idei gyengébb szereplése mellett fizikailag is hátrányban van, Samardo Samuels-nek és Shane Lawalnak kellene elsősorban feltartóztatniuk az alapszakasz MVP-jét. 

Amennyiben tud szigorítani védekezésén a Laboral Kutxa, úgy képes lehet otthonában megtréfálni a katalán sztárcsapatot. Nagy lépést tehetne a döntő felé a Vitoria, ha a mai vagy a vasárnapi idegenbeli meccs bármelyikét megnyerné.

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus