A Gran Canaria otthonában javítanának Hangáék

A kanári-szigeteki együttes ellen térnének vissza a győztes útra Hanga Ádámék, akik közvetlen riválisuk otthonában feledtetnék az elmúlt hetek bajnoki vereségeit!

Herbalife Gran Canaria – Laboral Kutxa
2016. március 27. – 12:30

A Barcelona ellen aratott bravúros euroligabeli győzelem talán újra megadja azt a lendületet a Laboral Kutxának, amelyet az elmúlt két bajnoki fordulóban nem talált – bár Hanga Ádámon egyik alkalommal sem múlott a siker. Kemény ellenfél – s közvetlen követőjük a tabellán - otthonában lépnek parkettre a baszkok, sőt a kanárik is rendkívül lelkesek lehetnek, hiszen a héten ők is fontos diadalt zsebeltek be, amellyel ott lesznek az Európa Kupa elődöntőjében! 

A hazai irányítópáros (Albert Oliver-Kevin Pangos) teljesítménye rendkívül meghatározó csapata sikereiben, ugyanis a játékszervezés mellett mindkét hátvéd főszerepet vállal a pontgyártásban is – a Mike James-Darius Adams kettős méltó és rutinos ellenfelekre talál személyükben. Periméteren nagy veszteség a vendégek számára Fabien Causeur kiesése, így még nagyobb figyelmet kell szentelniük védekezésükre, hogy féken tartsák a Sasu Salin-Brad Newley-Xavi Rabaseda triumvirátust. Az élete formájában pattogtató honfitársunk pazar performanszára ezúttal is égető szüksége lesz gárdájának támadó- és védőoldalon egyaránt – kiváló match-up kerekedhet, ha farkasszemet néz Brad Newley-val vagy a spanyol válogatott bő keretének tagjával, Xavi Rabasedával.

A festékben kiegyenlített küzdelem várható: a liga legértékesebb centere (Jannisz Buruszisz) méri össze erejét a harmadik leghasznosabb magasemberrel, Alen Omic-csal – kettejük párharca is döntő faktor lehet. Mellettük sem feledkezhetünk meg a Tornike Shengelia-Kim Tillie és a Pablo Aguilar-Sitapha Savané párosok egymásnak feszüléséről, látványos adok-kapokra lehet számítani, ahol minden lepattanóért kőkemény harc folyhat. Szoros, kiegyenlített küzdelem helyezhető kilátásba, s bár minden adott, hogy győzzön Velimir Perasovic együttese, nem férnek bele olyan hullámvölgyek játékukba, mint amelyeket mutatott a Sevilla és az Unicaja ellen.

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Foto - origo.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus