A lengyel bajnok csodája elmaradt, hihetetlen végjátékban nyert az Olympiakosz!

Ma este öt mérkőzéssel zárult le az Euroliga alapszakasz-csoportkörének első fele, azaz ötödik fordulója. A nap meglepetését majdnem a lengyel aranyérmes Zielona Gora szolgáltatta, ám a kiscsapat végül egy utolsó másodperces hármas miatt kikapott a veretlen címvédő Olympiakosz otthonában. A CSZKA óriási verést mért a Partizanra, Hanga Ádám csapata pedig bajba kerülhet, mert megint nyert a Crvena Zvezda, méghozzá közvetlen riválisa, a Lietuvos Rytas ellen. A Galatasaray négy kezdőembere távollétében is legyűrte a jó erőkből álló Bayern Münchent, a Strasbourg pedig hiába állt helyt Milánóban, maradt nyeretlen. Nézzük a játéknap teljes összefoglalóját!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 3 - 2) - Partizan Belgrade (szerb, 1 - 4) 88 - 46

A félidőben csupán 18 pontnál járó, s már a második negyed derekán 30-cal égő Partizannak sansza sem volt - nem hogy a bravúrra, de a szoros meccsre sem Moszkvában, ahol először játszott potenciáljához méltóan ebben a szezonban a 18 pontos, 8 gólpasszos Sonny Weems vezette CSZKA, mely két vereség után tudott újra nyerni.

A vendégek már erre a meccsre is a Bertans, Muszli, Kinsey trió nélkül állt ki, de most korán elvesztette még irányítóját, Leo Westermannt is. A játék képét gyakorlatilag tökéletesen visszaadja az assziszt-arány, ami 27-9 lett az oroszok javára. Nehéz, sőt majdnem lehetetlen helyzetben a szerb bajnok féltávnál, ami a Top 16-os reményeket illeti.

A CSZKA legjobb dobói: Weems 18, Fridzon 16, Micov 15

A Partizan legjobb dobói: Bog. Bogdanovics 13, Lauvergne 9, Miloszavljevics 7

 

B-csoport:

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3 - 2) - Strasbourg (francia, 0 - 5) 83 - 72

Keith Langford (25 pont, 9-ből 5 tripla) nagy estéjén megőrizte hazai veretlenségét a Milano, mely jelenleg már a második helyen áll a csoportban és a tavalyi blama után elég jó helyzetben van ahhoz, hogy elérje a Top 16-ot. A 16 pontos, 11 lepattanós, 2 blokkos Alexis Ajinca megint villogott, de ez most (is) kevésnek bizonyult a gall ezüstérmes bravúrjához, így  féltávnál szinte reménytelennek látszik a Collet-legénység helyzete.

A Milano legjobb dobói: Langford 25, Moss 13, Samuels 12

A Strasbourg legjobb dobói: Campbell 17, Ajinca 16, Diot 11

 

C-csoport:

Olympiakosz (görög, 5 - 0) - Stelmet Zielona Gora (lengyel, 1 - 4) 79 - 77

A nap legnagyobb meglepetése érett bő 39 percen keresztül, ám a hajrában öt(!) triplát értékesítő címvédő a sírból hozta vissza a meccset, majd a sérült Szlukasz helyén brillírozó Mancarisz a dudaszó pillanatában meg is nyerte egy távolival a derbit a görögöknek, így maradt veretlen a tavalyi bajnok, a 18 pontos, 12 lepattanós dupla duplát összehozó Dragicsevics húzta Zielona Gora pedig bánkódhat, mert nagy esélyt szalasztott el és ezzel megint nagyon távolinak tűnik számára a Top 16.

A helléneknél nem mehetünk el a 21 pontjából hatot a hajrában szerző Printezisz extrája, illetve Szpanulisz (18 pont, 9 gólpassz) klasszisteljesítménye mellett sem.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Printezisz 21, Szpanulisz 18, Lojeski 13

A Zielona Gora legjobb dobói: V. Dragicsevics 18, Cel 15, Eyenga 13

 

Galatasaray (török, 3 - 2) - Bayern München (német, 3 - 2) 84 - 74

Nate Jawai, Manu Markoshvili, Jamont Gordon és Erwin Dudley nélkül is igen komoly rangadót tudott nyerni a Galata, de a Bayern még ezzel a vereséggel is kiváló helyzetben van, ami a Top 16-os reményeket illeti. Az isztambuliak az új szerzeményt, Malik Hairstont sem vethették még be, de Carlos Arroyo (18 pont, 6 gólpassz) a lehető legjobbkor vette elő csúcsformáját, Pops Mensah-Bonsu (19 pont, 13 lepattanó) pedig a palánk alatt pusztított, ezen felül a kiegészítők - Arslan (14 pont), Akyol (11 pont) is érdemben fel tudtak nőni a feladathoz.

A Galatasaray legjobb dobói: Mensah-Bonsu 19, Arroyo 18, Arslan 14

A Bayern legjobb dobói: Troutman 15, Szavovics, Schaffartzik 9-9

 

D-csoport:

Crvena Zvezda (szerb, 2 - 3) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 4) 88 - 77

Ahogy azt várni lehetett, hiába meccseltek egymással azonos mérlegű alakulatok Belgrádban, a 17-17 egységig jutó Seibutis, Gecevicius duó fémjelezte Lietuvosnak esélye sem volt az idegenbeli diadalra, így újra lépéshátrányba került a továbbjutásért folytatott négycsapatos versenyfutásban, melyben hirtelen eléggé előnyös pozícióban tudhatja magát a Zvezda.

Hanga Ádáméknak cseppet sem kedvező ez az eredmény, ezt mondani sem kell. A szerbeknél egyébként öten jutottak el legalább 12 pontig, a fiatal szlovén hátvéd, Jaka Blazic közülük is kiemelkedett a maga 16-os termésével.

A Zvezda legjobb dobói: Blazic 16, Schilb 14, Nelson, Marjanovics, Katics 12-12

A Lietuvos legjobb dobói: Seibutis, Gecevicius 17-17, Palacios 13

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus