A ligautolsót fogadják Hangáék

Kötelező győzelem előtt állnak Hanga Ádámék, akik ma este 18:00 órától az erősen tartalékos sereghajtót látják vendégül. 

Laboral Kutxa – Retabet Gipuzkoa Basket
2016. május 1. – 18:00

A mai találkozóról csak nevében beszélhetünk baszk rangadóról, hiszen a ligautolsó vendég egylet a tabella 4. helyezett Laboral Kutxához látogat. A két fél nincs egyenlő súlycsoportban: Hanga Ádámék a liga második leghatékonyabb támadójátékával rendelkeznek, míg a San Sebastian-i alakulat a második legrosszabb védekezést produkálja a pontvadászatban. 

Mindkét fél tartalékosan lép parkettre: a hazaiknál továbbra sincs bevethető állapotban Fabien Causeur és Tornike Shengelia, míg túloldalon ennél is nagyobb a gond - Txemi Urtasun, Andrew Lawrence és Andrés Rico mellett Travis Wear sem ölthet magára mezt. A vitoriaiak karmesteri pálcáját ezúttal is az amerikai irányítópáros Darius Adams-Mike James tartja kézben, amely hatalmas kihívás elé állítja Pedro Llompartot. Periméteren is óriási előnyt élvez Velimir Perasovic legénysége – Zoran Vrkic aligha tudja szinte egyedül felvenni a versenyt vendéglátóival, főleg hogy az Euroligában is a legjobb védők között számontartott honfitársunkkal néz farkasszemet. A festékben, a lepattanócsatában szintén Jannisz Burusziszék felé dől a mérleg nyelve: a David Doblas-Marcus Landry duó kevésnek bizonyulhat ellenük. A felek tempóbeli különbsége is nagy problémát jelenthet Jordi Grimauéknak, akiknek muszáj szigorítaniuk védekezésükön, hogy ne rohanjanak át rajtuk Davis Bertansék. 

Nem lenne meglepő, ha a hazaiaknál több játéklehetőséget kapnának a kiegészítő emberek, főleg ha korán eldőlne a mérkőzés végkimenetele. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus