A nap rangadója: Galatasaray - Olympiakosz

Ma este öt mérkőzéssel veszi kezdetét az Euroliga alapszakasz-csoportkörének második fordulója. Az est legfinomabb csemegéjének a török bajnok Galatasaray és a sorozat kétszeres címvédőjének számító Olympiakosz összecsapása tűnik előzetesen, de további érdekességek is vannak a mai programban. Nézzük, mit várhatunk ettől a játéknaptól!

B-csoport:

EA7 Armani Milano (olasz, 0 - 1) - Zalgiris Kaunas (litván, 0 - 1) (20:30)

A David Moss-t most visszakapó, ám Gigli és Kangur nélkül kiálló milánóiak számára kötelező ma a győzelem megszerzése az egész mezőny egyik leggyengébb keretével bíró és eddig borzasztóan gyenge formát mutató Zalgiris ellen. Saras Jasikeviciusnak ugyan mérföldkő jöhet, hiszen amennyiben kioszt még öt gólpasszt ma, úgy az Euroliga történetének negyedik olyan játékosa lesz, aki legalább 700 assisztot jegyez, ám a Jankunas - Javtokas benti páros fémjelezte kaunasi had sok jóra nem számíthat csapatként az olasz metropoliszban. Nem várhatunk igazán szoros derbit ezen a fronton, pláne, hogy a Banchi-legénységnek nincs hibázási lehetősége hazai környezetben ma.

Real Madrid (spanyol, 1 - 0) - Brose Baskets Bamberg (német, 1 - 0) (20:45)

A Real bombaformában kezdte az évadot, a Laboralt 33 ponttal verte a tavalyi ezüstérmes, a Brose pedig hiába nyújtott kiváló teljesítményt a nyitányon, illetve játszott egylabdás meccset tavaly Madridban, az esélyek igencsak egy irányba mutatnak. Chris Fleming csapata elég masszív ahhoz, hogy képes legyen mérkőzést csinálni ebből a párosításból, de nagyon nehéz elképzelni egy német győzelmet a Buruszisszal megerősített Laso-legénység otthonában. Marcus Slaughternek külön érdekes lehet majd ez a csata, hiszen a spanyolok centere két éve még a bambergiek sikereiért küzdött, várhatóan a szokottnál több lehetőséget is kap majd az amerikai ezen a találkozón.

 

C-csoport:

Galatasaray (török, 1 - 0) - Olympiakosz (görög, 1 - 0) (20:45)

A Galata impresszív sienai győzelmével üzenetet küldött a riválisoknak, s ma talán még nyomatékosabban megmutathatja a török bajnok, hogy számolni kell vele az élgárdák között ebben az évadban, amennyiben képes legyűrni a címvédőt is saját közönsége előtt. Abszolút mértékben a legjobb párosítás ez a mai napon, nagyon hasonló erők harcát láthatjuk majd, s itt bizony sokat nyomhat a latba a hazai környezet, de a nyitányon nyögvenyelős győzelmet begyűjtő Olympiakosz összeszokottsága is faktor lehet, úgyhogy az esélyeket badarság lenne az egyik vagy a másik fél felé elbillenteni.

 

D-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 1 - 0) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 0) (18:00)

A Kubany megúszta a belgrádi hajrában mutatott aprócska leolvadást, ma pedig egyértelmű esélyes ennek a párosításnak úgy is, hogy a VTB Ligában éppen a Rytas otthonában kapott ki pár napja a Pasutyin-legénység. A Mantas Kalnietis, Marcus Williams, Richard Hendrix trió fémjelezte Európa Kupa-címvédő lényegesen komolyabb játékerőt képvisel és nevekben is sokkal erősebb, mint az egyébként kiváló formában lévő és nagy önbizalommal játszó vilniusi alakulat, úgyhogy itt sem elképzelhetetlen egy relatíve szorosabb ütközet, de az oroszok hazai környezetben jó eséllyel visszavágnak ma a legutóbbi fiaskóért.

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 0 - 1) - Crvena Zvezda (szerb, 0 - 1) (20:05)

A Maccabi csalódást keltő játékkal nyitotta az évet itt az Euroligában, a Zvezda pedig újoncként nagy esélyt szalasztott el a Kubany elleni összecsapáson, úgyhogy ez már most csalódott csapatok csatája lesz, ráadásul Jenkinsék idegenben sem sansztalanok David Blatt fiai ellen amíg Alex Tyus csak részben használható sérülése után. A James, Szkorcanitisz páros csatája az élete formájában kosarazó 222 centis Boban Marjanoviccsal sokmindenről dönthet, de az is érdekes kérdés, hogy Blaek Schilbbel tud-e valamit kezdeni az izraeli gárda. Amennyiben nem, úgy vélhetően ez az ütközet is szoros lesz.

Az összes mai mérkőzés megtekinthető élőképpel erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus