A Real Madrid ma, a Barcelona holnap este lép parkettre

A Real Madrid és a Barcelona is az Euroliga F4 miatt volt kénytelen elhalasztania bajnoki mérkőzéseit, amelyeket ma illetve holnap este pótolnak. A Királyi Gárda óriási meglepetésre nem tudott révbe érni: az újabb kudarcon azonban nem volt sok idejük gondolkozni Sergio Rodriguezéknek, ugyanis a Valencia a nyakukban lohol és csak egy újabb bajnoki vereségre vár, hogy átvegye a tabella első helyét. A blancók ma este a Gipuzkoa Basketet fogadják, míg ősi riválisuk, "Európa harmadik legjobb csapata" pedig az Estudiantes otthonában lép parkettre. Nézzük meg, mit várhatunk a 33. forduló két elhalasztott mérkőzésétől! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Real Madrid – Gipuzkoa Basket
2014. május 20. – 20:45

Ez Euroliga szerelmesei talán még mindig hitetlenkedve gondolnak a vasárnap esti döntőre: a kiírás toronymagas esélyese - a tavalyi finálé elbukása után - idén sem tudott felülni Európa trónjára. Az, hogy mindezt milyen mértékben tudták feldolgozni Sergio Rodriguezék kihatással lehet a baszkok elleni derbijükre, amelynek már csak számukra van nagy tétje: a Valencia ugyanis egy újabb betli esetén átveszi a tabella első pozíciójának birtoklását! Sito Alonso legénysége ezzel szemben már nyomás nélkül pattogtathat: a Cajasol és a Laboral Kutxa győzelmével a Gipuzkoa Basket már egészen biztosan nem lehet ott a Liga Endesa 2013/2014-es rájátszásában. A játékoskeretek összehasonlításában óriási dominancia mutatkozik a Real Madrid javára; minden poszton jóval mélyebb rotációs lehetőségekkel élhet Pablo Laso. A meccs leglátványosabb match-upját Rudy Fernández vívhatja a baszkok legjobbjával, Jason Robinsonnal. Mellette Sergio Rodrigueznek kell figyelmet fordítania  a játékszervezésen kívül Javi Salgadóra: az irányító ugyanis periméterről okozhat kellemetlen perceket a Királyi Gárdának. Négyes poszton Marcus Slaughter David Doblas-szal való egymásnak feszülése tartogathat még némi izgalmat. Euroliga vereség ide vagy oda ez eddig mutatott profizmusa kell, hogy segítsen a Real Madridnak behúznia ezt az összecsapást, amennyiben biztosan az élről szeretné kezdeni a playoffot. 

Tuenti Movil Estudiantes – FC Barcelona
2014. május 21. – 20:45

A másik óriás klub is borzasztóan hullámzó hétvégén van túl  - miután a Real Madrid kiütötte az Euroliga elődöntőjében, talpra állt és a CSKA Moszkva két vállra fektetésével elhozta a bronzérmet -, de Juan Carlos Navarróéknak annyiban könnyebb dolguk lehet, hogy győztes meccsel, jobb szájízzel tudták lezárni Európa legnívósabb versenysorozatát. Az utóbbi fordulókban az Estudiantes csapata jobb formát mutat, elképzelhető hogy a gránátvörös-kék hadat is sikerül megizzasztania. Bár a vendég alakulat jóval magasabban rangsorolt, észnél kell lennie Xavi Pascual legénységének a biztos siker eléréséhez. Két triplagyáros nézhet majd farkasszemet egymással, amely akár döntő faktornak is bizonyulhat az aktuális forma alapján: Kyle Kuricra nagy feladat vár akár Juan Carlos Navarro akár Brad Oleson játékból való kikapcsolásával. A festékben is igazi csemege várhat ránk a „horvát belharc” főszereplői által: Marko Banicnak Ante Tomic megfékezését kell(ene) elsődleges céljának tekintenie. Látványos, színvonalas ütközetre van kilátás, amelynek a katalán sztárgárda az esélyese.

Mindkét mérkőzés élőképpel megtekinhető az alábbi linken!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus