A Zvezda nyerte az Adria Ligát

Tegnap este lejátszották az Adria Liga döntőjének negyedik, és mint kiderült, utolsó mérkőzését, amelyet a Crvena Zvezda nyert, így a szerb csapat diadalmaskodott az idei kiírásban.

Nem sokkal több mint két hete kezdődtek az elődöntők az Adria Liga idei küzdelmeiben. A korábbi évek négyesdöntőit ezúttal lecserélték egy másik formátumra: az első a negyedik helyezettel, a második pedig a harmadikkal játszott egy-egy három nyert mérkőzésig tartó párharcot.

Az egyik ágon a Crvena Zvezda elég könnyedén, 3-1 arányban verte városi riválisát, a címvédő Partizant. Az első, sima meccset követően a Partizan még elvette a Zvezda "pályaelőnyét", elég komoly meglepetésre, ám a harmadik és negyedik találkozót is behúzta a piros-fehér mezes alakulat, végig irányították mindkét összecsapást.

A másik ágon jóval nagyobb küzdelemre volt kilátás, ami be is jött. A második kiemelt Buducsnoszt két borzasztóan szoros mérkőzést nyert meg hazai parketten, a Cedevita viszont a harmadik találkozót majd' 30 ponttal hozta. A negyedik meccsen épp csak nyert a horvát együttes, az ötödik ütközetre pedig Podgoricában került sor. A Cedevita nagy küzdelemben harcolta ki a győzelmet és a döntőt idegenben.

A finálé első meccsét könnyedén hozta a Zvezda, és a másodikon is végig irányítottak egy 22-8-as nyitónegyedet követően. A harmadik találkozót azonban elbukták 10 ponttal annak ellenére is, hogy 16-4-re nyerték az utolsó felvonást, ezen a meccsen nagy volt a horvátok fölénye. A tegnapi mérkőzésen már az első félidőben 15 pontos előnyt szerzett a szerb együttes, végül 79-89-re győzött, így 3-1-es összesítéssel meg is nyerték a döntőt, ezzel a pedig bajnokságot is.

A rájátszás MVP-je a győztes csapat óriása, Boban Marjanovics lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus