ACB Liga – Hanga Ádámék kötelező győzelem előtt; újabb katalán derbi

Tovább folytatódnak a küzdelmek spanyolhonban is, ahol a Hanga Ádámot továbbra is nélkülöző Laboral Kutxa holnap kötelező győzelem előtt áll az Estudiantes ellen, míg Dobos Lászlót is a soraiban tudó Zaragoza idegenben szerezheti meg második győzelmét. A harmadik forduló is tartogat katalán összecsapást, a bajnok Real Madrid pedig a Murcia otthonában lép majd pályára. Nézzük meg, mit érdemes tudni az egyes mérkőzésekről!

Gipuzkoa Basket – FIATC Joventut Badalona
(2013. október 26. – 19:15)

Rögtön a nyitómeccs roppant izgalmasnak ígérkezik, mindkét fél 1-1-es mérleggel állhat ki a parkettre. A Lóránt Pétert két évvel ezelőtt soraiban tudó san sebastian-i (ex Lagun-Aro) alakulat számára nem lesz egyszerű a derbi; ugyan a vendég gárdánál sérülés miatt nem számíthatnak az NCAA-ban pallérozódó Nik Cochram szolgálataira, ám visszatérhet a vezérszerepet betöltő Tariq Kirksay, akivel a Badalona talán némiképp esélyesebbnek számít. Kemény ütközet vár a két középmezőnyben elhelyezkedő félre, ahol a hazaiak vállát jobban fogja nyomni a teher.

CB Valladolid – Cajasol
(2013. október 26. – 20:15)

Ezen a mérkőzésen két – eddig – nyeretlen csapat néz farkasszemet, úgyhogy óriási küzdelemre, taktikai harcra lehet felkészülni. Mindkét gárda teljes kerettel állhat ki, hasonló minőségi játékot képviselve. Szoros végjátékot ígérve, talán a hazaiak keze nem fog megremegni és megszerzik első győzelmüket.

CB Canarias – Fuenlabrada
(2013. október 26. – 21:00)

A mai nap talán leginkább várt mérkőzése Spanyolországban. Az előző fordulóban a „kanárik” és a Fuenlabrada is győzelemmel hagyhatta el a pályát, ám utóbbi diadala megmutatta a csapat lelki és fizikai állapotát; komoly hátrányból voltak képesek fordítani a Bilbao Basket csapata ellen. A hazaiaknál két szerepjátékos sem léphet apróbb sérülés miatt csatába (Levi Rost, Fociosz Lampropulosz), ám ha sikerülne jó rajtot venniük és az eddig remekül mükődő csapatjátékukat előhúzniuk, akkor ők a rangadó esélyesei.

Unicaja Malaga – Valencia Basket
(2013. október 27. – 12:15)

A holnapi nap rangadója – ezzel a kijelentéssel talán spanyol kollégáink sem vitatkoznának. Két nagy múltú, jó formában lévő, mindig veszélyes ellenfélként aposztrofált csapatok ütközetével kezdődik a vasárnapi játéknap. Esélyesebbnek mondható talán a hazai gárda, a Zoran Dragic - Nik Caner-Medley duóra holnap is mindenképpen nagy feladat hárul, míg a palánk alatt egy jó napot kifogó Fran Vázquez is komoly gondokat okozhat a valenciai színekben is remeklő Justin Doellmannak. A zöld mezes hazai gárda nem számíthat a Ryan Toolson - Txemi Urtasun párosra, míg a vendégeknél Pau Ribas nem állhat csatasorba. A fogadóirodák hazai diadalra tippelnek, ám egy extra napot kifogó Valencia komoly fejtörést okozhat.

Bilbao Basket – Herbalife Gran Canaria
(2013. október 27. – 12:15)

A csapatok múltját, történelmét elnézve egy karlegyintéssel elintézhetnénk: sima hazai győzelem. De nem ebben a szezonban! A nyáron alaposan meggyengült Bilbao jelenleg győzelem nélkül kullog a tabella alján, míg a Herbalife Gran Canaria két diadalt kiharcolva, remek csapategységet képviselve érkezik baszk földre. Bár a második körben Raul Lopezék végig irányították a Fuenlabrada elleni találkozót, mégsem tudták behúzni azt. Bizonyára saját közönségük előtt mindent megtesznek a győzelemért, de ehhez Brad Newley-éknak is lesz néhány szavuk. Mindenképp szoros végjátékra, nagy csatára van kilátás, ahol egy esetleges vendég győzelem sem tartozna a nagy meglepetések kategóriájába.

Rio Natura Monbus – CAI Zaragoza
(2013. október 27. – 12:15)

Dobos Lászlót is a színeiben tudó Zaragoza előtt kemény, ám egyáltalán nem megoldhatatlan feladat áll: idegenben kellene sikert elérnie a Rio Natura Monbus otthonában. A hazai gárda nem számíthat Henk Norelre sérülés miatt. A játékoskeretet elnézve sanszosabb egy vendég siker, a festékben mindenképp meghatározó szerepe lesz a grúz Giorgi Shermadini aznapi formájának.

Bruixa D’or Manresa – FC Barcelona Regal
(2013. október 27. – 12:30)

A harmadik fordulóban sem maradunk katalán rangadó nélkül, ezúttal Hanga Ádám ex-csapata, a Manresa látja vendégül a sztárklubot. A keret összeállítását elnézve óriási a különbség Juan Carlos Navarroék oldalára, ám aki figyelemmel követte az eddigi köröket, láthatja, hogy ez a Barca még koránt sincs jó formában, hiába van két győzelmük, mindkettőt óriási csatában, a vártnál jóval nehezebben érték el. Ráadásul Xavi Pascual legényei 48 óra alatt kénytelenek két nagy téttel bíró mérkőzést is lejátszani – mint ismeretes a Fenerbahce otthonában kikaptak Huertas-ék -, így bár a gránátvörös-kékek a derbi esélyesei, nem lennénk meglepődve, ha az eddig nagyon lelkes Manresa okozna számos kellemetlen percet a Barcelonának, amely ismételten csak a végjátékban biztosítaná be győzelmét.

UCAM Murcia – Real Madrid
(2013. október 27. – 12:30)

A vendéglátóknak csak egy reményük lehet: megúszni a kiütésszerű vereséget a tavalyi bajnokság aranyérmesétől. Az elmúlt szezon óta tovább erősödő Madrid eddig hihetetlenül magabiztosan menetel, óriási vereségeket mérve ellenfeleire. E találkozó végkimenetele mondható a legbiztosabbnak, még úgy is, ha tudjuk, ebben a bajnokságban semmit sem lehet készpénznek venni, bárki képes elkapni bárkit. Minden poszton erősebb a vendég egylet, a Murcia holnap csak a becsületéért küzdhet.

Laboral Kutxa – Asefa Estudiantes Madrid
(2013. október 27. – 19:00)

A számunkra legfontosabb összecsapás maradt a forduló végére. A legmagasabban jegyzett magyar kosaras, Hanga Ádám sajnos még mindig nem állhat Sergio Scariolo mester rendelkezésére. Az Euroligás csapat ezer sebből vérzik: Hanga mellett, Leo Mainoldi, Thomas Kelati és Fernando San Emeterio sem bevethető. A héten a spanyol válogatott helyére érkezett Rimantas Kaukenas, akire nagy szüksége van a sok sérülés miatt össze nem álló gárdának. Ám ezekkel együttvéve is egy olyan ellenfél érkezik Vitoriába, aki ellen kötelező a győzelem, hogy honfitársunk csapata végre elrugaszkodjon az utolsó előtti helyről. Tibor Pleiss és Andres Nocioni extra teljesítményére ezúttal is szüksége lesz a hazaiaknak.

A második illetve a harmadik mérkőzésen kívül az összes derbi látható lesz az alábbi linken:
http://www.feed2all.eu/type/basketball.html

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus