ACB Liga - 22. forduló: Fontos tv-s mérkőzés előtt Hangáék!

Ez a hétvége sem telhet el spanyol kosárlabda nélkül, ahol ismételten jobbnál-jobb derbiknek örülhetnek Európa legerősebb bajnokságának szerelmesei! Sőt, honfitársunk mérkőzését élőben tűzi műsorára a Sportklub, így a televízió képernyői előtt szurkolhatunk Hanga Ádámék győzelméért. A Rio Natura Monbus a Real Madrid legyőzésével akarja elérni sorozatban hetedik győzelmét, míg a "tartalékos" Barcelona a ligautolsó otthonába látogat. Nézzük meg mit érdemes tudnunk a Liga Endesa 22. fordulójáról! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

UCAM Murcia – Valencia Basket Club
2014. március 8. – 19:00

Ma este a Murcia-Valencia összecsapásával kezdődik a 22. forduló, amelyen a második legtöbb pontot dobó narancsmezes gárda (84,9) látogat a második legtöbb pontot kapó (84,1) Murcia otthonába. Hiába aratott bravúros győzelmet az előző fordulóban a hazai fél, ma csak egy nagyon kemény védekezéssel nehezíthetné meg magasabban rangsorolt ellenfele dolgát. A vendégek soraiba újra visszatérhet Pablo Aguilar. Azért a Valencia sem veheti fél vállról a derbit, a Kim Tillie-Dwayne Davis-Tomás Kelati triónak nagy figyelmet kell szentelnie, ha nem szeretne kellemetlen élménnyel távozni. Mindent egybevéve a Doellman-Dubljevics fémjelezte vendégek a mérkőzés esélyesei, de akár egy szorosabb meccs kialakulása is benne van a pakliban.

CB Valladolid – FC Barcelona
2014. március 8. – 19:00

Bár két fontos láncszem is hiányozni fog a katalán „gépezetből” (Ante Tomic, Juan Carlos Navarro), így sem okozhat gondot a gránátvörös-kék hadnak a ligautolsó legyőzése. A Danilo Andjuszics-Omari Johnson irányította Valladolid borzalmas védekezésének eredménye, hogy átlagban 90 (!) pontot kap, míg a Király Kupa döntős csapat egyik legnagyobb fegyvere kemény defenzív játéka (70,3), amellyel a pontvadászat második legjobbja. Nagyobb csodának számítana, ha a Valladolid felülkerekedne a jubiláló Victor Sada (350. mérkőzése az ACB-ben) valamint Brad Oleson (200. mérkőzése az ACB-ben) vezette sztárklubon, hiszen minden poszton óriási dominanciával él Xavi Pascual. Jó lehetőség a fiataloknak (Mario Hezonja, Marko Todorovics) tapasztalat szerzésre ez a meccs, ahol a fogadóirodák 99 százaléka tippelt arra, hogy a vendég együttes, több mint tíz ponttal fog diadalmaskodni.

Iberostar Tenerife – Tuenti Movil Estudiantes
2014. március 8. – 20:00

Nem ígérkezik unalmas találkozónak ez a párosítás sem, az előző fordulóban a fővárosiak a Bilbaót ütötték ki, míg a kanári-szigeteki együttes kőkemény viadalra kényszerítette a Real Madridot. Hazai pályán nagyobb sansszal él a Tenerife, bár Nicolás Richotti játéka kérdéses, amely komoly érvágást jelenthet. Txus Vidorreta valószínűleg ma sem számíthat Dejan Ivanovra, de nyilatkozatában kifejtette, hogy a Bilbao ellen mutatott intenzív játékkal valamint kemény védekezéssel akár egy szoros mérkőzésre is kilátás van, ahol bármi megtörténhet. Mindkét csapatnak vigyáznia kell a labdaeladásokkal, ebben a statisztikában leghátul kullognak, akár e rész is döntő befolyással bírhat a meccsen. 

Bilbao Basket – Cajasol
2014. március 8. – 20:15

Igen érdekes rangadóval ér véget a szombati játéknap, amelyen szintén nehéz egyértelmű esélyest megnevezni. A Bilbaónak nagy szüksége van a sikerre, ha nem akar teljesen lemondani a rájátszásról, de ugyanez a cél lebeg a sevillaiak szeme előtt is. Ebben segíthet a baszk gárdának az új debütáló, Alberto Diaz. A festékben nagyobb dominanciát mutat a Bilbao, a játék ezen szegmensét kell erőltetnie Germán Gabrieléknek. Egyik fél sem számíthat könnyű összecsapásra, Marcus Landrynak és Tomas Satoranskynak is legjobbját kell előhúznia a kissé kiszámíthatatlan, de hazai pályán mindig bizonyítani akaró Alex Mumbrú-Roger Grimau fémjelezte Bilbao ellen.

CAI Zaragoza – Herbalife Gran Canaria
2014. március 9. – 12:15

„Nagy csata lesz az ötödik pozícióért.” – ígérte Pedro Martinez, a vendégek vezetőedzője, aki holnap lesz 24 éve, hogy edzősködik. A támadólepattanókért vívott csatában egymás után áll a két fél, valószínűleg nem ez a játékrész lesz az, ahol eldőlhet a csata. Míg a kanárik előtérbe helyezik a defenzív kosárlabdát, addig a Zaragoza a támadójátékra fektet nagyobb hangsúlyt – amelyik fél rá tudja erőltetni akaratát a másikra, az fogja győztesen elhagyni a parkettet. Úgy tűnik Giorgi Shermadini visszatérhet, ez mindenképp plusz motivációt jelenthet a hazaiaknak.

Laboral Kutxa – FIATC Joventut - SPORTKLUB ÉLŐ
2014. március 9. – 12:15

Kellemetlen ellenfél érkezik Vitoriába, nem számíthatnak könnyű mérkőzésre Hanga Ádámék, ugyanis közvetlen riválisuk, az azonos mérleggel álló Badalona látogat baszkföldre. Van miért visszavágnia honfitársunk csapatának, az alapszakasz első felében a Joventut otthon győzte le a Laboral Kutxát 84-73-ra, tökéletesen jelezve,  hogy hiába fiatal a csapat, nagyon veszélyes ellenfél bárki számára. A baszkok a támadójátékot illetően a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatnának fel, átlagban 79,5 egységet szórva, míg a katalánok csak kilencedikek a sorban – igaz csupán másfél ponttal lemaradva. A vendégek legnagyobb fegyvere a triplamutatóban rejlik, a baszkoknak nagy hangsúlyt kell fektetniük periméter védekezésükre. Lamar Odom szolgálataira egészen biztosan nem számíthat a Laboral Kutxa, de túloldalon is akad egy fontos hiányzó Devoe Joseph személyében. Hangáéknak nagy szükségük van a győzelemre, hogy újra rájátszást érő helyen tanyázzanak. Reményeink szerint sokat láthatjuk Ádámot a pályán, hiszen a derbi egyik legizgalmasabb match-upjának lehet főszereplője, amennyiben Tariq Kirksay őrzését kapja feladatául Sergio Scariolotól. A mérkőzést a Sportklub élőben tűzi műsorára.

Rio Natura Monbus – Real Madrid
2014. március 9. – 18:00


A forduló rangadójának lett titulálva a galíciaiak találkozója a Királyi Gárdával. Nem véletlenül: hatalmas menetelésben van a Monbus, sorozatban hetedik sikerére készül, bár az ellenfelet tekintve joggal tekinthető, hogy nem fog összejönni a klub legnagyobb győzelmi sorozata. Bár a „blancók” sem készülhetnek könnyű derbire, de hihetetlen egységük, koncentrációjuk, magabiztosságuk mindenképp az ő „malmukra hajtja a vizet”, nem számítva jóval mélyebb rotációs lehetőségeiket. Az előző forduló MVP-jére, Corbachora mindenképp érdemes lesz figyelniük Rudy Fernándezéknek, de amúgy minden poszton óriási fölényt tudhat magáénak a Real Madrid.

Unicaja Malaga – Gipuzkoa Basket
2014. március 9. – 18:00

Kellő magabiztosággal fogadhatja az Unicaja a san sebastiani gárdát, miután az Euroligában is meggyőző teljesítménnyel verte meg az Anadolu Efes együttesét. Bár sérüléseiket tekintve nincs egyszerű helyzetben a Joan Plaza had (Hettsheimer, Urtasun), ugyanis kérdéses Zoran Dragic és Sergi Vidal játéka is. Ezzel együttvéve is esélyesebb a Malaga, bár okozhat némi fejtörést a Robinson-Salgado fémjelezte Gipuzkoa.

La Bruixa D’or – Baloncesto Fuenlabrada
2014. március 9. – 19:00

A forduló záró mérkőzésén a katalán kiscsapat azért küzd, hogy kikerüljön a kiesőzónából, de ellenfelét tekintve ehhez extra performanszot kell nyújtania – elsősorban védekezésben. A Fuenlabrada ugyanis a negyedik legjobban támadó csapat (81,4-es átlagával), míg a Manresa a legtöbb pontot kapó gárdák egyike (82,7 egységgel). Kiemelkedő fontossággal bír február hónap MVP-jének, Andy Pankónak a védelme, aki a találkozó előtt nyugodtan, magabiztosan nyilatkozott csapata teljesítményéről, arról hogy Katalóniába is a győzelemért utaztak. Montanez korábbi sikerei helyszínére látogat vissza, James Feldeine, Panko és Carlos Cabezas mellett ő is húzóemberré nőheti ki magát az összecsapáson. 

A harmadik, az utolsó előtti valamint az utolsó mérkőzés kivételével élőképpel követhetjük az összecsapásokat az alábbi linkre kattintva!

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus