ACB Liga - 24. forduló: Hangáék a Cajasolt fogadják

Az alapszakasz 24. fordulójához érkeztünk Spanyolországban is, ahol Hanga Ádámék a szintén a rájátszásba tartó sevillai együttest fogadják, így mindenképp hozniuk kell hazai pályán a győzelmet a baszkoknak! A Real Madrid Bilbaóba látogat, míg a Barca San Sebastianban lép újra parkettre a diadalért! A forduló rangadóját a két kanári-szigeteki együttes összecsapása nyújtja,nem lesz izgalommentes ez a hétvége sem a spanyol kosárbarátoknak! Nézzük meg mit várhatunk az egyes találkozóktól!

CB Valladolid – Valencia Basket Club
2014. március 22. – 19:00


Egyoldalú mérkőzéssel veheti/veszi kezdetét a Liga Endesa újabb fordulója: ezúttal lényegesen könnyebb ellenfél vár a Valenciára a ligautolsó személyében. Nem túl jó előjel a vendéglátóknak, hogy 90,2-es pontátlagukkal a legtöbb pontot kapó együttes, míg ellenfelük a második legtöbb pontot dobó alakulat (85,1). Jason Rowe távozása és Cvetovics kiesése arra sarkallta a Valladolid vezetőségét, hogy két játékost is igazoljon: Armon Johnson és Lamont Mack ma este debütálnak Európa legerősebb bajnokságában. Emiatt nyílhat néhány kiszámítathatatlan helyzet a Valencia számára, de esetleg csak momentumai lehetnek a hazaiaknak: az összecsapás toronymagas esélyese a vendég egylet.

Rio Natura Monbus – Baloncesto Fuenlabrada
2014. március 22. – 20:00

Sokkal érdekesebb összecsapással folytatódik a szombat esti játéknap: hasonló erősségű csapatok néznek farkasszemet egymással. A hazaiak a megfontoltabb, lassabb kosárlabdát részesítik előnyben, míg a Fuenlabrada nem veti meg a lerohanásokkal teli, gyors játékot. A palánk alatti match-up (Mario Delas-Andy Panko) igazi csemegének számít, de az Ivan Paunics-Carlos Cabezas párosítás is tartogathat szép megmozdulásokat. Hazai részről három hiányzó is akad (Junyent, Scott, Sanz), így a szűkebb rotációs lehetőség nem egyszerűsíti meg Moncho Fernández dolgát. Döntő faktor lehet Alberto Corbacho jelenlegi formája, nem kevés csapatnak keserítette már meg az életét a 6,75-ös vonal mögül (emlékezetes meccse volt Hangáék ellen is). Az elmúlt hét MVP-je, James Feldeine és február hónap MVP-je, Andy Panko azonban a túloldalt erősíti, izgalmas találkozó kerekedhet a középcsapatok küzdelméből.

Gipuzkoa Basket – FC Barcelona
2014. március 23. – 12:00

Nagyon mélyen van a baszk egylet, így még nehezebb lenne csodát tennie az Euroliga Top 16-os körének egyetlen veretlen gárdájával szemben. Irányító poszton érdekes lehet a brazil belharc: Raul Netoval Marcelinho Huertas csap össze, de minden poszton mélyebb rotációval élhet Xavi Pascual illetve az sem könnyíti meg Sito Alonso tanítványainak dolgát, hogy két játékos sem kapott zöld jelzést a találkozóra: Winchester és Motos. Bár a katalánoknál Ante Tomic pályára lépése kérdéses, ezzel együtt is meglepő lenne, ha partiban lenne a Gipuzkoa a gránátvörös-kékekkel. 

La Bruixa D’or – CAI Zaragoza
2014. március 23. – 12:15

Hazai parketten kellene a Manresának nagy bravúrt bemutatnia a Zaragoza legyőzésével, de José Luis Abós legénysége a találkozó egyértelmű esélyese. A kiosztott gólpasszok teintetében egyik fél sem foglal el jó pozicíót. A katalánok a Monroe-Eriksson-Asselin trióval ugyan okozhatnak fejfájást a vendégeknek, de a Damjan Rudez-Henk Norel fémjelezte andalúzok kiegyensúlyozottabb formában pattogtatnak.

UCAM Murcia CB – Tuenti Movil Estudiantes
2014. március 23. – 12:30

„A játékosaimtól maximális koncentrációt, egységes összjátékot várok el, csak így nyerhetünk.” – nyilatkozta a hazaiak vezetőedzője, Marcelo Nicola. Az elmúlt fordulóban óriási pofonba szaladt bele a Murcia a Real Madrid otthonában, így győzelmi kényszer alatt játszik amiatt is, hogy egy győzelemmel újból kikerülhetne a kiesőzónából. Face-to-face helyzetben a kétpontosokat legrosszabbul értékesítő csapatok, döntő befolyású lehet melyik gárda tud ezen felülemelkedni, melyik fél tudja jobban kihasználni helyzeteit. Andres Miso egykori sikerei helyszínére tér vissza, mint ellenfél. A Kyle Kuric-Uros Slokar-Dejan Ivanov fémjelezte Estudiantes idegenben lepheti meg az alulteljesítő Murciát.

Bilbao Basket – Real Madrid
2014. március 23. – 12:40

„Az egyetlen előnyünk  a Miribilla.”- ezzel arra utalt Rafa Pueyo, a baszkok edzője, hogy csak a hazai pálya nyújthat némi fórt a makulátlan mérleggel rendelkező Királyi Gárda ellen. Tény, hogy nem a baszkok számítanak esélyesnek, a legjobban támadó és egyben védekezésben is kiválót nyújtó „blancók” ellen. Raul Lopez hiánya nagy érvágás a Bilbao támadó játékánál, aki Sergio Rodriguez védelménél is nagy hiányt fog jelenteni. A Mumbrú-Hervelle-Grimau fémjelezte baszkoknak csak a tisztes helytállás lehet a fő cél a spanyol trió (Rodriguez-Fernández-Llull) vezette Real Madrid hosszabb és mélyebb kispadja ellen. Nagy meglepetés lenne, ha a Bilbao venné el a bajnokcsapat veretlenségét.

Iberostar Tenerife – Herbalife Gran Canaria
2014. március 23. – 13:00

A forduló rangadójának aposztrofált meccset ezúttal kanári-szigeteki csapatok vívják, ahol az utolsó 7 összecsapásból mind a hetet behúzta a Gran Canaria. Nyilván a defenzív kosárlabdát preferáló Tenerife célja ezt megtörni, de ehhez Brad Newley-éknak is lesz néhány szavuk. Zsinórban négy vereséget szenvedett el a hazai együttes, bizonyára nagy lendületet adhatna a siker, ha megnyerné a presztízsmeccset. A tenerifeiek helyzetét tovább súlyosbítja, hogy meghatározó játékosuk, Saul Blanco sérüléssel bajlódik, nagy kérdés  a bevethetősége. A jobb formát nyújtó, csapatként egészségesebb egységet mutató Gran Canaria a találkozó esélyese.

Laboral Kutxa – Cajasol
2014. március 23. – 18:00

A két nagy taktikus edző külön meccseként is szolgálhat a találkozó, amelyen Andres Nocioni mérföldkőhöz érkezett: 200. tétmeccsén lép pályára az argentin klasszis. A Cajasol összetételében némi változás történt: Alex Urtasun Vitoriában debütál. A Laboral Kutxa győzelmi kényszer alatt játszik, egyrészt hogy feledtesse hétközi bukásukat az Euroligában illetve a rájátszásért tolongó verseny tekintetében, ugyanis aktuális riválisa is oda tart. A festékben, palánk alatt dominanciát mutat a baszk együttes, Hangáéknak a játék ezen szegmensét kell erőltetniük. Honfitársunkra ismét komoly feladat várhat Marcus Landry őrzésével, aki a sevillaiak egyik legjobbja. Bár Lamont Hamilton és David Jelinek csak a padról szurkolhat társaiért, ezzel együtt is az egyik legjobban támadó együttes, a Laboral Kutxa diadalára számíthatunk.

Unicaja Malaga – FIATC Joventut
2014. március 23. – 18:00

Izgalmas derbi alakulhat a forduló utolsó összecsapásából, amennyiben a katalánok jobbik énjükkel rukkolnak elő és az oly sokszor említett kiváló periméter játékukkal élni tudnak. A Malagának is erőssége a tripladobás, nem úgy, mint a Joventutnak a büntetőzés – a bajnokság legrosszabbul büntetőző egylete, amely szoros végjáték esetén az Unicaja malmára hajthatja a vizet. A hazaiak legjobbja, Nik Caner-Medley még mindig nem állhat Joan Plaza mester szolgálataiba, ez komoly érvágás az Euroligás egyletnek. Ezzel együttvéve is sanszosabb a hazai győzelem, amennyiben a Dragic-Vázquez-Granger trió hozza megszokott játékát. 

Az első két valamint az utolsó összecsapás kivételével minden derbi megtekinthető az alábbi linken!

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus