ACB Liga - 27. forduló: A Laboral Kutxa Hanga ex-csapatát fogadja

A Barcelona-Rio Natura Monbus összecsapásával kezdődik meg a spanyol pontvadászat 27. fordulója, de ma este még Hangáék is pályára lépnek, akik honfitársunk ex-csapatát, a Manresát fogadják. Hétközben az Európa Kupa döntőjébe bejutó Valencia a Fuenlabradával néz farkasszemet, míg a Real Madrid városi rangadón menetelhet tovább! Nézzük meg, mit várhatunk az újabb fordulótól! (+ ÉLŐKÉPES LINKEK)

FC Barcelona – Rio Natura Monbus
2014. április 12. – 18:00

Érdekes hullámvölgybe került a Barcelona, utoljára két hete nyert a katalán sztárgárda! Xavi Pascual legénységének nem titkolt célja, hogy három kudarc után végre újra győztesként hagyhassa el a parkettet – számára nem egy hétköznapi mérkőzésen: 1300. bajnoki fordulójára készül a klub. Ám nem lesz ez egy egyszerű menet Juan Carlos Navarróéknak:  az egyik legnagyobb vereséget ugyanis a Rio Natura Monbustól szenvedték el még novemberben. A gránátvörös-kékek azonban ma este visszavághatnak, a keretek között lévő minőségi különbség egyértelműen őket teszi a derbi esélyeseivé. A Corbacho-Delas párosra mindenképp érdemes lesz odafigyelniük, ha nem akarnak újabb kellemetlen meglepetésben részesülni az amúgy több élcsapat dolgát is megnehezítő obradoiroi klub ellen. 

CB Valladolid – UCAM Murcia CB
2014. április 12. – 19:00

„Alsóházi rangadóval” folytatódik a szombati játéknap, ahol a Murciának igazán nagy a tét: ha legyőzi a ligautolsót, lélegzetvételnyi fórhoz jutna a kiesőzóna elkerüléséért folytatott harcban. Berni Rodriguezéknek erre minden esélyük megvan, az előző fordulóban éppen Hangáékat sikerült elkapniuk, amely adhatott okot az önbizalomnövelésre. Egyébként esetükben a két legtöbb pontot kapó gárdák néznek farkasszemet egymással (Valladolid 90,2 – Murcia 84,7), döntő tényező lesz, melyikük tud keményebb védekezéssel előrukkolni. Nem lehet hazai pályán teljesen leírni a Haritopulosz-Andjuszics fémjelezte Valladolidot, ahol Héctor Manzano személyében új debütálót köszönthetünk, de a vendégek nagy lépést tehetnek a kiesés elkerülése érdekében, ha húzóembereik hozni tudják formájukat.

Cajasol – Herbalife Gran Canaria
2014. április 12. – 19:00

A két rutinos mester csatározása, taktikai húzása sok mindent eldönthet az izgalmasnak ígérkező összecsapáson. A Cajasol szintén a rájátszásért hajt, ugyanúgy áll, mint Hanga Laboral Kutxája vagy éppenséggel a FIATC Joventut (13 győzelem – 13 vereség). A nagy hiányzói ellenére (Joan Sastre, Marcus Landry) is kőkemény ellenfele lehet a 150. elsőosztályos spanyol bajnokiján pályára lépő Eulius Báez húzta kanári-szigeteki együttesnek. Fordulatos, szoros, akár egylabdás meccs is kinézőben van.

Laboral Kutxa – La Bruixa D’or
2014. április 12. – 19:30

Hanga Ádám ma töltötte be 25. születésnapját, amelyet győzelemmel ünnepelhet ex-csapata ellen. A baszkok támadásban a legjobbak között helyezkednek el: a negyedik legtöbb pontot dobó együttes (81,2) a 18 egyletet felvonultató bajnokságban, míg a katalánok a harmadik legtöbb pontot kapó gárda (82,9). A katalán vezetőség megköszönte Borje Comenge eddigi munkáját, helyére Pere Romero ült le a kispadra, akinek személye nem zavarhatja meg a hétközi Euroliga fordulóban óriási Barca skalpot gyűjtő vitoriaiak dolgát. Nem hibázhat a Laboral Kutxa, hiszen a rájátszás egyre közeleg és mellettük két együttes is ugyanolyan mérleggel rendelkezik. Minden poszton mélyebb rotációs lehetőségekkel bír Sergio Scariolo mester, periméteren és a festékben sem okozhatnak gondot a katalánok. Reméljük honfitársunk is sok lehetőséget kap, a svéd Marcus Eriksson ellen látványos dobópárbaj alakulhat ki köztük. Sajnos azonban élőképpel nem követhetjük a találkozót. 

Gipuzkoa Basket – Iberostar Tenerife
2014. április 13. – 12:15

Két, a középmezőnyben tanyázó fél méri össze erejét a vasárnapi játéknap első mérkőzésén. Sito Alonso külön felhívta tanítványai figyelmét a kanárik kiszámíthatatlan periméter játékára, amely akár a győztes kilétét is nagyban befolyásolhatja. Az egykor harmadik helyen álló tenerifeiek most már csak a tizenharmadikak, de a jobb napokat látott san sebastiani egylet sem büszkélkedhet jelenlegi mutatóival. Saul Blanco - a vendégek egyik legjobbja - játéka még mindig kérdéses, míg Lampropulosz biztosan nem lehet társai segítségére. Ezeket a tényezőket figyelembe véve esélyesebbnek tekinthető a hazaiak diadala.

FIATC Joventut – CAI Zaragoza
2014. április 13. – 12:15

Az egyik legérdekesebb összecsapás lehet a katalánok és az andalúzok között, amelyen José Luis Abos (Joventut) elsődleges célja a rájátszás biztosítása. Ehhez pedig elengedhetetlen az újabb siker. Ám az ellenfél személyében azt a Zaragozát fogadja, amely az előző fordulóban a Barcelonát fektette két vállra. Kulcsfontosságú lesz a hazaiak triplamutatója illetve döntő faktor lehet, milyen szinten dominál(hat) Henk Norel a festékben. A magas pontszámú derbiket nagyobb arányban nyeri a Badalona, amely visszakapja már Savanét erre az összecsapásra. Feszült hangulatú meccsre számíthatunk, ahol akár egy kosár is dönthet a győztes kilétéről.

Unicaja Malaga – Bilbao Basket
2014. április 13. – 18:00

„Az alapszakasz utolsó negyedéhez érkeztünk, a célünk a lehető legtöbb győzelem megszerzése.” – nyilatkozta Rafa Pueyo, a bilbaói mesteredző. Malagán azonban nagyon nehéz dolga lesz a Raul Lopezt ugyan már visszakapó, de Alex Hervelle-t továbbra is jegelni kényszerülő baszkoknak. Irányító poszton igazi csemege lehet a Jayson Granger-Raul Lopez páros, de a Fran Vázquez-German Gábriel duónál is dörzsölhetjük tenyereinket. Hazai pályán és az egységet tekintve esélyes a malagai győzelem, ám a Bilbao kiszámíthatatlan formája könnyen fel is boríthatja a papírformát.

Valencia Basket - Baloncesto Fuenlabrada
2014. április 13. - 18:00

„A Fuenlabrada javulása nyilvánvaló.” – hangsúlyozta Velimir Peraszovics a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. A valenciai vezetőedző ezzel nem is téved, jobb csapatnak számít a tabellán elfoglalt pozíciójánál. Az elmúlt fordulóban Andy Panko ismét MVP formájában pattogtatott, az ő és James Feldeine őrzése kiemelkedő fontossággal bír. A mérkőzés legnagyobb match-upja a Justin Doellmann-Andy Panko páros; kettejük párharcának győztese akár a mérkőzés alakulását is eldöntheti. A hosszabb kispad azonban hazai sikert ígér.

Tuenti Movil Estudiantes – Real Madrid
2014. április 13. – 19:00

A forduló rangadója valószínűleg csak a nevében lesz az, a városi derbi egyértelmű esélyese a Real Madrid. Bár az utóbbi fordulókban szépen teljesített az Estudiantes, most a tabella egyetlen veretlen csapatán kellene átrágnia magát. A Kyle Kuric-Marko Banic fémjelezte hazaiak ugyan okozhatnak kellemetlen perceket a Királyi Gárdának, de óriási meglepetés lenne, ha a minden poszton jóval magasabban rangsorolt játékosokkal felálló vendégek vereséget szenvednének. 


A második, a Laboral Kutxa-La Bruixa D'or valamint az Unicaja Malaga-Bilbao Basket mérkőzésein kívül minden összecsapás élőképpel követhető az alábbi linken!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus