ACB Liga - döntő, 2. kör: Kiegyenlít vagy a szakadék szélére kerül a Real Madrid?

Ma este újra egymásnak feszül a két spanyol óriás klub: a Real Madrid ezúttal is otthonában fogadja az első mérkőzésen szenzációs játékkal előrukkoló Barcelonát. A tét hatalmas: amennyiben a Királyi Gárda ki tudna egyenlíteni, jobb szájízzel utazhatna Katalóniába, míg a gránátvörös-kék együttes egy újabb sikerrel karnyújtásnyira kerülne a bajnoki trófeához! Nézzük meg, mit várhatunk a ma esti találkozótól, amelyet élőben közvetít a Sportklub! (+ÉLŐKÉPES LINK)

Real Madrid – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 21. – 22:00

„A Real Madrid több energiát fog mozgosítani a második mérkőzésen, ez pedig extra kihívást jelent számunkra.” – nyilatkozta Marcelinho Huertas, a Barcelona első számú irányítója. Ahogy Rudy Fernández is említette, keményebb védekezést kell eszközölniük legnagyobb riválisuk ellen, hogy szombat este ki tudjanak egyenlíteni. Ám nem lesz egyszerű dolguk a „blancóknak”, ugyanis győzelmi kényszer alatt játszanak, minden nyomás rájuk nehezedik. 
A szakértők a festékben nagyobb dominanciát vártak el a gránátvörös-kék hadtól, amely a nyitó mérkőzés első félidejében meg is mutatkozott, ám a folytatásban teljesen kiegyenlítetté vált a lepattanócsata a két gigász között – ez a szegmens újra létfontosággal bír a Királyi Gárda számára. Xavi Pascual legénységének periméter játéka feljavult, de emellett újra elő kell húznia azt az agresszív védekezését, amellyel az utolsó percekben térdre kényszerítette a Real Madridot. 

Az irányítópárosra ezúttal is kiemelkedő figyelem és szerepkör hárul: Sergio Rodriguez mellett Marcelinho Huertas is zseniálisan szervezte csapata támadásait az első találkozón – ezen a poszton kiegyenlített párharc várható ma este is, amennyiben valamelyik hátvéd gyengébb formát mutat, az ellenfél lépéselőnybe kerülhet. Kettes poszton újfent élményszámba menő összecsapásokra lehet számítani a Rudy Fernández-Sergio Llull páros és a katalánok élő legendája, Juan Carlos Navarro között. Akinek az előző fordulóhoz óriási formajavulást kellene bemutatnia, az Nikola Mirotic. A Király Kupa MVP-je amellett, hogy képtelen volt tartani a szlovén extrát nyújtó Bostjan Nachbart, a ponttermelésből sem tudta kivenni a részét. Fentebb már említettük, hogy a magasemberekre ezúttal is főszerep vár: amennyiben Joey Dorsey is feltud nőni Ante Tomic mellé, ismét bajba kerülhet az Euroliga finalista. 

Ezúttal is lehetetlen megjósolni a győztes kilétét, az Achilles-ín szakadást elszenvedő Pablo Laso tanítványok amennyiben jól tudják kezelni a rájuk szakadó terhet, a győzelmi kényszert úgy kiegyenlíthetnek. A sikerre éhes Barcelonának sem mindegy a rangadó végeredménye: 0-2-vel fogadni ősi vetélytársát a Palau Blaugranában szinte a bajnoki trófeával érne fel! A katalánokat tovább fűtheti a bizonyítási vágy: Juan Carlos Navarróék ebben az évben csak a Katalán Kupát tudták elorozni, a többi versenysorozatban kivétel nélkül mindig a Királyi Gárda állta útjukat! A legtöbb amiben reménykedhetünk: a nyitó mérkőzéshez hasonló, magas színvonalú, látványos megoldásokkal teli, izgalmas rangadó! Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy hátradőljünk és élvezzük az újabb, megunhatatlan „El Clasicót”!

A mérkőzés az alábbi linkre kattintva élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus