ACB Liga - döntő, 2. kör: Kiegyenlített a Real, folytatás kedden Barcelonában!

A Barcelonának nem sikerült az újabb meglepetés, a Királyi Gárda magabiztosan fektette két vállra legfőbb riválisát. Magasemberei jó teljesítményei nélkül esélye sem volt a győzelemre Xavi Pascual legénységének, így megérdemelten egyenlített ki a Real Madrid. Nézzük meg, hogyan alakult a hispán döntő második fordulója! (+STATISZTIKA, VIDEÓK)

Real Madrid – FC Barcelona: 87 – 78 (24-14, 16-16, 18-21, 29-27)

Kellőképpen felszívta magát a második találkozóra a Királyi Gárda, amely végig kezében tartva a mérkőzést húzta be a nagyon fontos találkozót! Sikerült megtorolnia a Rudy Fernández fémjelezte Real Madridnak az első összecsapáson elszenvedett vereséget és esélyt sem adva didadalmaskodott a magasemberei gyengébb produkcióit elviselni nem képes Barcelona ellen. Így jobb szájízzel, teljesen nyílt állással utazhatnak Pablo Laso tanítványai Katalóniába, hogy kedd este visszavegyék elvesztett pályaelőnyüket. Tremmell Dardennek köszönhetően remek rajtot vett a hazai együttes (7-2), de a katalánok élő legendája, Juan Carlos Navarro két egymást követő triplájával hűtötte a kedélyeket (10-8). A vendég alakulatnál az előző fordulóban brillirozó Ante Tomic ezen az estén halvány árnyéka volt önmagának, amelyet előbb Iannisz Buruszisz, majd a tunéziai óriás Salah Mejri használt ki, átlépte a tízpontos fórt a regnáló bajnokcsapat (20-8). Juan Carlos Navarro mellé az alaszkai Brad Oleson nőtt fel, de a vendégek így sem tudták megfékezni a „blancók” intenzív offenzíváját (24-14). A folytatásban is képes volt a Királyi Gárda ráerőltetni akaratát a gránátvörös-kék hadra, a Sergio Rodriguez-Salah Mejri páros látványos akciókkal keserítette meg a festékben szenvedő Barcelona életét; a nagyszünetre is kétszámjegyű előnnyel mehetett a csapatként egységesebb Real Madrid (40-30).

A második félidő első tíz percében még nagyobb elánnal pattogtatott a hazai együttes (46-32, 54-39): a spanyol válogatott ász, Rudy Fernández pedig csak ebben a szakaszban hintett 12 egységet! (A negyed vége azonban rossz szájízzel záródott a madridiak ötösének: fájdalmat érzett bokájában, így a kispadra kényszerült. Az elsődleges vizsgálatok alapján nincs komolyabb probléma, pályára léphet kedd este.) Ám a harmadik etap végén ritmust váltott az addig szerényebb performanszot nyújtó Marcelinho Huertas-Bostjan Nachbar páros: a találkozón először látótávolságon belülre érkezett a katalán óriás (56-51). A rendes játékidő záró részének első percében úgy tűnt a vendégek újra partiban lehetnek a győzelem megszerzéséért (58-54), de ekkor Sergio Rodriguez új lendületet vitt csapata játékába, a fővárosi klub állva hagyta legfőbb vetélytársát: 11-3-as etapot repesztve ismét megnyugtató előnyre tett szert (69-57). A katalán győzelmi reményeket a kiváló napot kifogó Brad Oleson éltette (69-62), de a Real Madrid kihasználta ősi riválisa aznapi gyenge pontját, vagyis a festékbeli játékát – Felipe Reyes rutinja pedig végleg eldöntötte a rangadó végkimenetelét (79-67). Hiába remekelt a barcelonai hátvéd triumvirátus (Marcelinho Huertas-Juan Carlos Navarro-Brad Oleson), a festékben – meglepetésre - nagy dominanciával élt a házigazda egylet, amelyet nem tudott ellensúlyozni a trónfosztásra készülő Barcelona.

A párharc állása ezzel 1-1, folytatás kedden Barcelonában. A harmadik összecsapás döntő befolyással bírhat; az egyik fél nagyon közel kerül a bajnoki trófeához.

A Real Madrid legjobb dobói: Fernández 17/3, Rodriguez – Darden – Buruszisz 12/6 – 12/6 – 12, Mejri 11
Az FC Barcelona legjobb dobói: Oleson 17/9, Navarro 15/9, Huertas 11/3

A három győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1 – 1.










 

A mérkőzést összefoglaló videó:
Salah Mejri buzzer-beatere:

A feladó: Marcelinho Huertas, címzett: Joey Dorsey:

A két vezér: Sergio Rodriguez vs. Brad Oleson:

Rudy Fernández mindkét összecsapáson villogott:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus