ACB Liga - döntő, 3. meccs: Melyik fél jut közelebb a bajnoki trófea elnyeréséhez?

Ma este Barcelonában néz farkasszemet egymással a két gigászi együttes, amelyet a Sportklub jóvoltából újra élőben követhetnek a spanyol kosárlabda barátok! A rangadónak óriási tétje van: a győztes fél karnyújtásnyira kerül a bajnoki serleg felemeléséhez! Nézzük meg, mit érdemes tudnunk a hispán finálé harmadik összecsapásáról! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

FC Barcelona – Real Madrid – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 24. –  19:15

„Csak a ma esti mérkőzésre koncentrálunk, amelyen muszáj kijavítanunk az elmúlt fordulóban elkövetett hibáinkat. Számítunk a közönség támogatására, a hazai pálya mindig extra motivációt ad nekünk.” – nyilatkozta Marcelinho Huertas, a Barcelona brazil játékmestere. A Királyi Gárda elsőszámú irányítója is óvatosan fogalmazott: Sergio Rodriguez kiemelte, hogy minden összecsapás más a két klub között, csak úgy érhetnek révbe a Palau Blaugranában, ha negyven percig képesek higgadtan, összeszedetten, egységes csapatként pattogtatni. 

Két madridi rangadó után Katalónia "fővárosában" feszülnek egymásnak a felek, amelynek végén a győztes klub karnyújtásnyira kerül Európa legértékesebb bajnoki trófeájához! A Barcelona nem lehet elégedetlen a fővárosi „kirándulással”: rögtön az első összecsapáson elvette a Real Madrid pályaelőnyét, így nem az utolsó esély terhével lép parkettre. Amennyiben szeretné megismételni az újabb bravúrt, úgy elengedhetetlen hogy festékbeli játéka feljavuljon. A második mérkőzésen Pablo Laso legénysége remekül használta ki a katalán magasemberek gyengébb produkcióit; legalább Ante Tomic hatékony offenzív játékára szükségük lenne a gránátvörös-kékeknek, ha partiban akarnak lenni ősi riválisukkal, míg védő oldalon Joey Dorsey keménysége lehetne előnyükre. Nem kérdés, a „blancóknak” ezúttal is az Iannisz Buruszisz és a meglepetésember Salah Mejri párost kell "erőltetniük"; a két óriás remekül vette ki Ante Tomicot a palánk alatti játékból. 

Hátvéd posztokon eddig nagyon kiegyenlített és pompás csatákat láthattunk: Marcelinho Huertas remekül vette fel a versenyt az Euroliga MVP-nek is megválasztott Sergio Rodriguezzel - mindkét játékmester főszerepet vállalt a magas színvonalú és látványos megoldásokkal teli akciók kidolgozásaiban. A két spanyol válogatott ász, Juan Carlos Navarro és Rudy Fernández pikáns párharca is az elvárásoknak megfelelően alakult (eddig), de érdemes lesz ma este odafigyelni a madridiak ötösére, akinek játékára kihatással lehet a második találkozón összeszedett kisebb bokasérülése. Nagyban növelhetné a fővárosiak győzelmi esélyeit, ha a Király Kupa MVP, Nikola Mirotic hozni tudná klasszis teljesítményét – az előző körökben az erőcsatár csak árnyéka volt önmagának, amelyet – főleg – az első meccsen a szlovén Bostjan Nachbar fantasztikusan vett észre és kamatoztatta ebből adódó lehetőségeit. 

Mindkét oldalról akad játékos, aki mérföldkőhöz érkezik: Sergio Rodriguez 250. illetve Joey Dorsey 50. spanyol élvonalbeli derbijén lép parkettre. Ráadásként egy érdekes statisztikai mutató: a katalán óriás 19 döntőjéből tizenötöt megnyert akkor, ha 1-1-es állás után hazai környezetben vívott meg ellenfelével. Vajon feljebb kúszik ez az arány vagy a Királyi Gárda visszaveszi pályaelőnyét? Ha az elsőre nem is, a második kérdésre már ma választ kaphatunk egy minden bizonnyal újabb nívós rangadó elteltével!

Az alábbi linkre kattintva élőképpel követhető a találkozó!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus