ACB Liga - döntő, 4. meccs: Lesz-e ma bajnokavatás?

Ma este akár bajnokot avathat Európa legnívósabb ligája, amennyiben a Barcelona hazai környezetben újra felülkerekedne a Királyi Gárdán! Minden bizonnyal ehhez Rudy Fernándezéknek is lesz néhány szavuk, akiknek mindent egy lapra feltéve kell pattogtatniuk hogy kiharcolják az ötödik mérkőzést! A Sportklub jóvoltából ismét élőben követhetjük a nem mindennapi rangadónak ígérkező ütközetet! (+ÉLŐKÉPES LINK)

FC Barcelona – Real Madrid – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 26. – 19:15

Bukás vagy túlélés? A Királyi Gárda nagyon nehéz helyzetben van, egy demoralizáló vereség után kell(ett) talpra állnia azzal a tudattal, hogy többet nem hibázhat már! Számára a képlet végtelenül egyszerű: amennyiben újra veszít a Palau Blaugranában, úgy az Euroliga után a spanyol trófeától is elbúcsúzhat. Diadal esetén azonban esélye lesz közönsége előtt megvédeni a bajnoki címet. 

Mindkét gárda óvatosan, de bizalommal telve fogalmazott a negyedik rangadót megelőző sajtótájékoztatón: a gránátvörös-kékek játékosai közül többen is arról beszéltek, hogy a jelenlegi állás hatalmas lehetőség számukra, hiszen a döntőt megelőzően a szakemberek egyöntetűen a Real Madrid mellé tették le voksukat, sőt többen a Valenciát várták a fináléba. Azonban tudják, hogy ellenfelük Európa egyik, ha nem a legjobb csapata, amely az utolsó pillanatig küzdeni fog és nem adja fel a harcot. A vendégek közül többen is megjegyezték, hogy bár nagyon nehéz szituációban találták magukat, készen állnak a kiegyenlítésre. 

A „blancók” joggal reménykedhetnek abban, hogy ősi riválisuk nem fog ki még egyszer olyan pazar formát, mint kedd este. A Barcelona akkor történelmi meccset vívott, amelyen 16 hárompontost süllyesztett el – esélyt sem adva a szoros találkozó kialakítására. 
Ahhoz, hogy a Real Madrid képes legyen kiharcolni a mindent eldöntő ötödik viadalt, muszáj hogy a klasszis Rudy Fernández-Sergio Rodriguez páros az első két találkozón mutatott játékával rukkoljon elő – nélkülük nincs sok esélye Pablo Laso legénységének a túlélésre. A festékbeli párharcok kiegyenlített szegmensei voltak a  harmadik találkozónak is; erre a területre még inkább oda kell figyelnie a regnáló bajnokcsapatnak. Bár Iannisz Buruszisznak legutúbb is voltak jó megmozdulásai, a meglepetésember Salah Mejri csak árnyéka volt az első két összecsapáson mutatott önmagának. Amennyiben a Királyi Gárda ma sem találja a fogást a Marcelinho Huertas-Juan Carlos Navarro-Brad Oleson triumvirátuson, úgy még nagyobb bajba kerülhet; főleg ha Ante Tomic is az első fordulóhoz hasonló performansszal szólna hozzá a negyedik derbihez. Az intenzív offenzíva mellett a védekezés keménysége is előreláthatóan döntő fakornak bizonyul majd - ebben a játékrészben pedig némi fölénnyel rendelkezik a katalán óriás. 

A lelki teher egyértelműen a vendég együttes vállát nyomja, de a Barcelonának is szüksége van minden higgadtságára, hogy révbe érjen; ugyanis ha kiegyenlítenének a madridiak, úgy már náluk lenne a lélektani előny a mindent eldöntő ötödik találkozón. 
24 év óta a legmagasabb pontszámú döntőt vívják a jelenlegi "El Clasico" főszereplők: a három összecsapás alatt 88,2 pontot átlagoltak! Így joggal bizakodhatunk egy újabb kosárgazdag, látványos, minden labdáért kemény küzdelmet folytató, - az első találkozóhoz hasonló - szoros rangadó alakulásában, amelynek legfőbb kérdése, hogy vajon lesz-e bajnokavatás a végén?

A találkozó az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus