ACB Liga - elődöntő 2. kör: Vajon a kiesés szélére kerül a Valencia és az Unicaja?

Ma este tovább folytatódik Európa legnívósabb bajnokságának elődöntője, amelynek legnagyobb kérdése az, hogy képes lesz-e komoly ellenállást kifejteni a Valencia?! Amennyiben nem sikerülne, Justin Doellmanék gyakorlatilag el is búcsúzhatnak a döntőbe jutás gondolatától! Holnap az Unicaja ismét megpróbálhatja elvenni a Real Madrid pályaelőnyét, amely péntek este már majdnem sikerült is Joan Plaza hadának! A Sportklub jóvoltából mindkét derbit élőképpel követhetjük nyomon, nézzük mit várhatunk a találkozóktól! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Valencia Basket Club – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 7. – 21:00

Hatalmas nyomás nehezedik a Valencia vállára: ha ma este is elvérzik otthonában, gyakorlatilag elbúcsúzhat a döntőbe jutástól - ugyanis a soron következő két rangadót Barcelonában rendezik meg! A hazai együttes játékában nincs olyan szegmens, amelyben ne lenne szükség óriási formajavulásra. Elsősorban legnagyobb fegyverében, a támadásban kellene „visszatalálnia a hatékony útra”: a második legtöbb pontot jegyző gárdához méltatlan az 58 dobott pont! Mindenképp dőreség lenne leírni Velimir Peraszovics legénységét és abban bízni, hogy még egyszer ilyen ötlettelen játékkal áll elő: bár Oliver Lafayette és Romain Sato újabb betlijét valószínűleg nehezen viselné a hazai gárda, így játékszervezésük mellett egységeikre is szüksége lesz csapatuknak. Justin Doellman ugyan jól kezdte a csütörtöki találkozót, de a későbbiekben társaival együtt halványult teljesítménye: nélküle pedig aligha fog győzedelmeskedni a Valencia! A gránátvörös-kék hadnak a legfontosabb feladata továbbra is az, hogy élni tudjon festékbeli dominanciájával – ahogy tette ezt az első fordulóban is. Döntő befolyással bír a mai ütközet, amelynek a vendég sztárgárda jobb szájízzel vághat neki – ha kitudja használni ellenfele feszültségét, már fél lábbal a döntőben érezheti magát! Valószínűleg az első mérkőzéshez hasonló színvonalú összecsapást láthatunk, ahol minden labdáért komoly harcot vívnak majd a játékosok, ám ezúttal talán joggal reménykedhetünk az izgalmasabb hajrában.

Real Madrid – Unicaja Malaga – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 8. – 12:15

Jóval nagyobb rangadó kerekedett a bajnokcsapat és az andalúz gárda összecsapásából, mint amilyen várható volt – sőt nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Fran Vázquez fémjelezte Malaga mégtréfálja a Királyi Gárdát és rögtön elvegye pályaelőnyét! A Real Madrid azonban jobban bírta a végjátékot és hozta a papírformát. Az Unicaja nagyon koncentrált játékkal tudott csak partiban lenni magasabban rangsorolt ellenfelével szemben. Irányító poszton érződött Sergio Rodriguez fölénye, bár Jayson Granger és Earl Calloway is kiváló formában pattogtatott. A második kör leglátványosabb szegmensét ezúttal is a palánk alatti Marcus Slaughter-Fran Vázquez belharc adhatja: a két óriás adok-kapokja igazi kosárlabda fesztivált ajándékozott a nézőknek. A vendég Nik Caner-Medley-től azonban a holnapi játéknap során több kellene, hogy újabb izgalmas párharcnál dörzsölhessük tenyereinket: elsősorban Nikola Miroticot kellene kivonnia a játékból, aki legutóbb is remek performanszot nyújtott. Hiba lenne leírni Joan Plaza tanítványait, ám minden bizonnyal a tegnapi ütközet jóval több energiát vett ki belőlük, mint vendéglátóikból. A Madridnak kulcsfontosságú lesz periméter játéka: a festékben ugyanis ismét kiegyenlített csata várható. Hatalmas meglepetés, sőt erőn felüli teljesítmény lenne az Unicajától, ha újra annyira koncentrált, precíz akciókkal tudná megkeseríteni a „blancók” életét, mint tegnap. 

A mérkőzések az alábbi linkre kattintva élőképpel követhetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus