ACB Liga - elődöntő 3. kör: Van-e visszaút a Valenciának és az Unicajának?

Akár ma este le is zárulhatnak a spanyol bajnokság elődöntőinek párharcai: a Barcelona és a Real Madrid is egy győzelemre van a döntőbe jutástól! A katalánok otthonukban fogadják a mindkét hazai meccsét elbukó Valenciát, amely rangadót a Sportklub ezúttal is élőben tűzi műsorára! Az Unicaja saját közönsége előtt próbálkozhat a szépítéssel - ez a találkozó pedig éjféltől, felvételről lesz megtekinthető a sportcsatorna jóvoltából! Nézzük meg, mit érdemes tudnunk az elődöntő harmadik fordulójáról! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

FC Barcelona – Valencia Basket Club – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 10. – 20:15

Win or go home! – ezzel a jelmondattal utazott a valenciai együttes a katalán fővárosba, hogy megtegye azt, amit csak nagyon kevés csapat tudott ebben az idényben (is): győzni a Palau Blaugranában! A lehető legnehezebb helyzetben van az Európa Kupa győztes, hiszen egyik hazai mérkőzését sem sikerült behúznia, sőt: drámai végjátékban bukta el a második összecsapást - így a fizikai fáradtság, a sérülések mellett még nagyobb lelki teher nyomhatja vállát. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a Justin Doellman-Romain Sato-Oliver Lafayette fémjelezte Valencia nem feltartott kezekkel és mindent egy lapra feltéve lép ma este parkettre - nem is tehet másként -; így joggal reménykedhetünk egy újabb izgalmas rangadóban. A gránátvörös-kék had mindkét találkozón nagy dominanciával élt a festékben, többek között ez alapozta meg sikereit. Az elmúlt négy szezonban a hazai együttes 2-0-ás állásról kivétel nélkül mindig söpréssel került a döntőbe; valamint Velimir Peraszovics legénységének "túlélési statisztikáját" tovább ront(hat)ja az a tény, hogy az elmúlt 12 barcelonai fellépéséből csak egyetlen egyszer tudott révbe érni. Újabb alacsony pontszámú, feszült hangulatú, komoly küzdelmre van kilátás, ahol minden labdabirtoklásnak nagy jelentősége lehet. A katalán óriás sem veheti fél vállról a találkozót: a derbi legvégéig koncentráltan, agresszív védekezését előhúzva kell játszania, amennyiben nem szeretne közönsége előtt megégni és reményt adni az alapszakasz második helyezettjének. 

Unicaja Malaga – Real Madrid – FELVÉTELRŐL ÉJFÉLTŐL A SPORTKLUBON
2014. június 10. – 22:00

Sokkal nagyobb ellenállást fejt(ett) ki az Unicaja, mint amilyenre számítani lehetett: Joan Plaza hada otthonában akár nyerhet is a Királyi Gárda ellen, amennyiben hozni tudja eddig mutatott szenzációs teljesítményét. Ezt pedig a malagai szurkolók is érzik: vasárnap este kisebb rajongói csoport hősként fogadta a játékosokat a repülőtéren és a "Yes, we can do” (Igen, megtudjuk csinálni) rigmust kiabálta. Tehát a kedd esti összecsapásra garantált a pokoli atmoszféra a Real Madrid számára. Az andalúzok valószínűleg azért is tudtak ennyire partiban lenni magasabban rangsorolt ellenfeleikkel szemben, mert teher nélkül pattogtattak: az „underdog” szerepbe taszított gárda pedig igenis megmutatta, hogy számolni kell vele! Az első két összecsapáson Fran Vázquezék nem tudták kihasználni festékbeli dominanciájukat, ugyanis az Euroliga finalista egyletnél mindig volt, aki vállára tudta venni csapatát valamint hosszabb kispadja és nagyobb rutinja is döntő faktornak bizonyult. Az andalúzok ezúttal is minden bizonnyal uralni fogják a lepattanócsatát, de továbbra is elengedhetetlen lesz Fran Vázquez és Jayson Granger extra performansza: ám kettejük mellé muszáj lesz még két-három játékosnak is felnőnie a feladathoz, hogy legyen esélyük a szépítésre. Ezúttal is kosárgazdag, látványos megoldásokkal teli, szoros ütközetre van kilátás, amelyen akár egy jobban kivitelezett utolsó támadás, akár egy higgadtabb utolsó perc eldöntheti a párharc sorsát. 

A mérkőzések az alábbi linkre kattintva élőképpel követhetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus