ACB Liga - elődöntő 4. kör: Lesznek-e mindent eldöntő, ötödik mérkőzések?

Képes lesz-e lezárni elődöntős párharcait a két óriás klub vagy netalántán ki tudja harcolni a Valencia és az Unicaja a mindent eldöntő, ötödik összecsapást? Ezt egyenlőre még nem tudni, ám aki ma este a Sportklubbal tart, megkaphatja a választ! Nézzük meg, mit várhatunk a spanyol elődöntő 4. fordulójának mérkőzéseitől! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Unicaja Malaga – Real Madrid – SPORTKLUB 0:30-TÓL FELVÉTELRŐL
2014. június 12. – 20:15

Mindkét fővárosban játszott derbin nagyon közel volt az Unicaja a bravúrhoz, ám a két vereség sem törte meg lendületét! Sőt: a harmadik fordulóban az andalúzok otthonukban, az utolsó lehetőség terhének a tudatával ütötték ki a Real Madridot; tovább éltetve reményeiket a döntőbe jutásba! Joan Plaza hada eddig meg sem érezte Zoran Dragic hiányát – a Jayson Granger-Ryan Toolson-Fran Vázquez triumvirátus nagyon ráérzett a Királyi Gárda elleni hatékony, intenzív kosárlabdára! Az első két találkozón óriási dominanciával élt a Malaga a festékben, erre ma este is támaszkodnia kell(ene). Az Euroliga finalista több sztárjátékosa is halvány produkciót nyújtott az előző fordulóban (Sergio Rodriguez, Rudy Fernández, Iannisz Buruszisz) – tőlük mindenképp több szükséges ma este, hogy a Real Madrid le tudja zárni elődöntős párharcát. Látványos megoldásokban és a közönség által teremtett fantasztikus atmoszférában valószínűleg ma sem lesz hiány. Az Unicajának az eddig mutatott csapategységet, koncentrációt és agresszíót kell nyújtania, hogy visszatérhessen a fővárosba a mindent eldöntő, ötödik mérkőzésre, ahol a lélektani előny már nála lenne...Ennek tudatában még izgalmasabb, feszült pillanatokban gazdag, küzdelmes összecsapásra van kilátás, ahol lehetséges, hogy egy jobban összerakott támadás vagy akár egy eladott labda fog ismét dönteni a párharc sorsáról!

FC Barcelona – Valencia Basket Club – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 12. – 22:00

A gránátvörös-kékek óriási lehetőséget hagytak ki az előző fordulóban azzal, hogy az ezer sebből vérző Valenciát nem tudták két vállra fektetni a Palau Blaugranában! Ez persze Velimir Peraszovics legénységének érdeme, amely hatalmas szívről, hitről és küzdeni akarásról tett tanúbizonyságot. Nagy erőt és önbizalmat adhatott a csodaszámba menő siker Justin Doellmanéknak, akiknek ma este szintén legfőbb céljuk az ötödik meccs kiharcolása! Ez azonban nagyon nehéz feladat lesz, mert – nem kicsinyítve érdemeiket, de – a Barcelonában Joey Dorsey-n és Kosztasz Papanikolaun kívül senki nem tudott elfogadhatót nyújtani és bár eddig sem tartozott a katalán óriás a tripladobók top csapataiba, de harmatgyenge hat százalékát nehéz lenne alulmúlni. A festékben akár ma is eldönthetné a hazai együttes a párharc érdemi részét, amennyiben Ante Tomic és Maciej Lampe feltudna nőni Joey Dorsey mellé. A legtöbb rájátszásbeli mérkőzéssel rendelkező élő legendától, Juan Carlos Navarrótól is kellenek az extra pontok, de ugyanúgy szükség van a Marcelinho Huertas-Victor Sada páros lendületes játékszervezésére is. Kérdéses Pau Ribas és Romain Sato pályára lépése, ám amennyiben a Justin Doellman-Serhiy Lishchuk-Sam Van Rossom fémjelezte vendégek ma is diadallal hagynák el Katalóniát, úgy nagyon nagy bajba kerülne Xavi Pascual legénysége...Érdekes, igazi élet-halál harcot vívó derbire van kilátás, úgyhogy nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni a showt!

Mindkét összecsapás az alábbi linkre kattintva élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus