ACB Liga - Hanga csapata a Realhoz látogat

Folytatódik a küzdelem spanyol honban, ahol a Hanga Ádámot továbbra is nélkülöző Laboral Kutxa a címvédő Real Madridhoz látogat, a forduló legnagyobb rangadóján, míg a Dobos Lászlót is soraiban tudó Zaragoza odahaza őrizheti meg veretlenségét a Canarias ellen. A SportKlub jóvoltából ízelítőt is kaphatunk Európa első számú bajnokságából, vasárnap kora reggel a Valencia-Gipukoa Basket (ex-Lagun Aro) derbit izgulhatjuk végig felvételről.

Asefa Estudiantes Madrid – Blancos de Rueda Valladolid

Újra Madridban vendégszerepel a Valladolid, amely az elmúlt heti, 34 pontos Real elleni vereség után szebb végkifejletben reménykedik a másik patináns fővárosi klub, az Estudiantes ellenfeleként. A házigazdáknak is van bőven javítanivalójuk a forduló nyitómeccsén, miután Txus Vidorreta tanítványai 19 pontos pofonba szaladtak bele Malagában. A madridiak kerete egy hajszállal erősebbnek  tűnik, plusz mellettük szól a hazai pálya is, de mindenképp egy szoros derbit várunk.

Valencia Basket – Gipuzkoa Basket

Justin Doellmann (Valencia)Bár Lóránt Péter egykori klubjának sikerült jobban a bajnokság rajtja, a Valencia egy pontos barcelonai veresége felér egy győzelemmel is, és papíron sokkal többre taksált a Perasovics legénység. A SportKlub által vasárnap reggel (7:00) felvételről közvetített derbin a Valenciának nagyobb megerőltetés nélkül kell hoznia a baszkok elleni derbit, Doblaséknak erőn felül kellene teljesítniük, hogy egyáltalán partiban legyenek, a győzelemhez meg egyenes csoda kellene, de ne feledjük ez a spanyol bajnokság, ahol bárki elkaphat bárkit…

Rio Natura Monbus – La Bruixa d’Or Manresa

Ha nem enged meg hasonlóan nagy kihagyást magának az Obradoiro és képes lesz kiegyenlített teljesítmény nyújtani, akkor odahaza esélyesként léphet pályára Hanga Ádám egykori kenyéradója ellen. A két csapat várhatóan nagyot fog csatázni egymással a tabella alsóbb régiójában, éppen ezért kulcsfontosságú, hogy milyen eredményt érnek el a másik pályáján.

Baloncesto Fuenlabrada – Bilbao Basket

Hiába a nyári erősítések, a Murcia otthonában elszenvedett 20 pontos vereség nem várt eredmény volt a Fuenlabrada számára, most pedig nem lesz könnyű dolga ha a tavalyhoz képest ugyan gyengülő, de vendéglátójához képest még mindig nagyobb játékerőt képviselő Bilbao ellen szeretnének kozmetikázni a botláson. A kissé felforgatott bilbaoi keret sem lehet büszke a Zaragoza elleni hazai fiaskóra, de ahogy összeáll a gárda, úgy lesz könnyebb behúzni a kisebb csapatok elleni mérkőzéseket, mint például a mostanit is.

Cajasol Sevilla – Unicaja Malaga

Egy tehetséges fiatalokkal teletűzdelt csapat otthonában mutathatja meg a Malaga, hogy végre sikerült egy olyan gárdát összerakniuk, amely képes a játékoskeretük erősségét maximálisan kamatoztatni és a sok sztár nem egymás mellett, hanem egymást játszik. Ez hiányzott az utóbbi években az andalúzoknál, a rajt eddig bíztató volt, ha a teljesítményük kiegyensúlyozott marad, akkor a sevillai derbi is győzelemmel zárul majd.

FIATC Joventut Badalona – FC Barcelona Regal

Újabb katalán derbi vár a Badalonára, és miután a jóval könnyebb manresai meccset nem tudta behúzni, nem tennénk rá sokat, hogy pont a Barcelona ellen húz be egy helyi rangadót. Csupán a két gárda múltja miatt előzheti meg nagyobb várakozás a találkozót, maga az összecsapás nem valószínű, hogy sok izgalmat rejt majd magában, a Király Kupa címvédőjének kötelező hoznia második fordulós mérkőzését.

Real Madrid – Laboral Kutxa

Nocioni vs. ReyesA forduló legnagyobb rangadója, szívfájdalmunkra Hanga Ádám nélkül. A Real a Szuperkupa megnyerése után két magabiztos győzelemmel nyitotta bajnokságban (34 pont a Valladolid ellen) és az Euroligában (20 pont a Zalgiris Kaunas vendégeként), ami után csak megerősítették a szakértőkben az eddig sejtetteket, hogy Európa közvetlen élmezőnyében van a helyük és csapatuk ráadásul erősödött is tavalyhoz képest. A baszkoknak nem alakult jól spanyol ellenfelek ellen a szezon rajtja (nagy pofon a Szuperkupában, hosszabbításos vereség a Gran Canariától az első körben), de az Euroligában nagy győzelmet arattak hazai pályán a Maccabi Tel-Aviv ellenében, ami különösen úgy óriási fegyvertény, hogy honfitársunkon kívül nem számíthatott Scariolo mester Mainoldira és Clarkra sem. A bíztató produkció ellenére balgaság lenne kijelenteni, hogy egyenlő ellenfélként utazik a fővárosba a Laboral Kutxa, a Real otthonában senki nem léphet fel esélyesként, nagyon együtt van a gárda magja, az új szerzemények beépítése is remekül sikerült, de azért a Nocioni vezette vendégeket se becsüljük alá, a vítoriai alakulat képes lehet megráncigálni a címvédő bajszát, ám a hazai sikerre nagyobb sanszot látunk.

Herbalife Gran Canaria – UCAM Murcia

Két veretlen csapat randevúzik a Kanári-szigeteken, amely után vélhetően a házigazdák tartják meg makulátlanmérlegüket. Murcia az idén sem sokra hivatott Fuenlabrada elleni magabiztos győzelemmel kezdte a szezont, de a Gran Canaria már más kategóriába tartozik, a két együttes nincs egy súlycsoportban és ennek kis kell jönnie a mérkőzés végéig.

CAI Zaragoza – CB Canarias

A Zaragoza debütálása jól sikerült, ám Dobos Lacié még várat magára, de az élcsapatnak számító Bilbao elleni szoros győzelem alkalmával ez nem is volt reális, honfitársunkat egyelőre akkor dobhatják mély vízbe, ha nagyobb különbséggel megy a gárda a mérkőzés vége felé. Erre talán kínálkozik némi lehetőség hazai környezetben a Canarias ellen, bár az elmúlt évadban kellemes meglepetést okozó tenerifeiek magja egyben maradt és jól muzsikált az első körben, idegenben azért más tészta meccset nyerni Spanyolországban.

A mérkőzéseket az alábbi linken élőképpel nézhetitek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus