ACB Liga - rájátszás 2. köre: Jönnek a visszavágók, Hangáék újra a Sportklubon!

Ma este folytatódik a spanyol rájátszás, méghozzá az első forduló visszavágóival, amelyek közül két mérkőzést a Sportklub is élőben tűz műsorára! Este negyed tíztől honfitársunk csapata, a Laboral Kutxa fogadja az előnyben lévő katalán sztárgárdát, amellyel parázs csatát vívott csütörtökön és közel járt a meglepéshez. A vasárnapi játéknapon pedig a Királyi Gárda találkozóját közvetíti a magyar sportcsatorna, amely némi meglepetésre nagyon csak megizzadt a Zaragoza ellen az első körben. Nézzük meg, mit várhatunk a playoff második fordulójától! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Cajasol (7.) – Valencia Basket Club (2.)
2014. május 31. – 20:00

Súlyos vereségbe futott bele a sevillai együttes csütörtök este a Valencia otthonában (84-54), így nem várhatja túl magabiztosan a mai – akár utolsó – mérkőzését sem. Bár „íratlan szabályként” elmondható, hogy a nagy kiütéseket elszenvedő fél nagyon nagy fordulatra képes, ám egy Valencia kaliberű ellenféllel szemben lehet ez is kevés lesz ma Aito Garcia Reneses tanítványainak. Az előző összecsapásnak nincs olyan szegmense, amelyben ne teljesített volna mélyen keretének tudása alatt a Cajasol, így periméteren és festékben is jócskán van mit javulnia, ha szeretné megnehezíteni az Oliver Lafayette-Bojan Dubljevics-Justin Doellman fémjelezte vendégek dolgát. A teher a vendéglátók vállát nyomja majd, amely szintén az Európa Kupa győztest segíti. Abban biztosak lehetünk, hogy a rutinos vezetőedző legénysége nem feltartott kezekkel fog kiállni saját közönsége elé, de így is Romain Satoéknak áll a zászló: nagy valószínűséggel a Valencia elsőként jut be az elődöntőbe.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Valencia javára.

Laboral Kutxa (6.) – FC Barcelona (3.) – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. május 31. – 21:15
 

Közel volt a „csodához” Hanga Ádám együttese, ám a hajrában nem tudott egyetlen baszk sem vezérként előlépni, így a Barcelona egy nagyon látványos és színvonalas rangadón ért révbe egy kimondottan jól játszó Laboral Kutxa ellen. Sokáig Sergio Scariolo legénységének akarata érvényesült, ám Juan Carlos Navarro és Brad Oleson extrája elhomályosította az amúgy remeklő francia, Thomas Huertel teljesítményét. A ma esti derbin szintén meghatározó pont lehet a periméter játék: a baszkoknak agresszívebben ki kell lépniük a fentebb említett duóra. Sőt, a katalánok élő legendájának, Navarrónak csupán egyetlen tripla hiányzik ahhoz, hogy a negyeddöntőkben értékesített hárompontosok terén letaszítsa a trónról Alberto Herrerost. A festékben, a palánkok alatt szintén kiegyenlített csatát láthattunk csütörtökön: ahhoz hogy a hazaiak továbbjutási reményei megmaradjanak, ma is elengedhetetlen lesz ez a performansz; bár Tibor Pleisstől azért meghatározóbb játékra lenne szükség. A kiesés terhe ugyan itt is a Barcelonának kedvezhet, de a Valenciához képest jóval keményebb ellenállásra számíthat. Pontgazdag, szoros találkozóra van kilátás, amelyen egyértelmű esélyest megnevezni nagyon nehéz lenne, akár a hatékonyabb cserepad is döntő tényezőnek bizonyulhat.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Barcelona javára.

CAI Zaragoza (8.) – Real Madrid (1.) - SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 1. – 12:40

Meglepetésre a Királyi Gárda is igen nehezen gyűrte le a több sebből vérző Zaragozát, ám a tapasztalat és a hosszabb kispad a „blancók” felé billentette a mérleg nyelvét. Mindenképp intő jel lehet a legjobb trénernek megválaszott Pablo Laso legénységnek, hogy Henk Norel hiánya ellenére is nyerte a lepattanócsatát a galíciai egylet, amelyet nem engedhet meg magának újra a bajnokcsapat. A Sergio Llull-Felipe Reyes húzta Madrid nem tudta kikapcsolni a játékból a remeklő Victor Sanikidzét, akire holnap is kulcsszerep várhat. Ám mindent egybevéve a vasárnapi játéknap folyamán a Real Madridtól sokkal látványosabb és magasabb színvonalú játék várható, nemcsak periméteren, de festékben is. A Zaragoza egy hasonló kimenetelű derbivel bőven túlteljesítené az elvárásokat: a Valencia mellett a fővárosiak biztos 2-0-s bejutásával számolnak a szakértők.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára.

Herbalife Gran Canaria (5.) – Unicaja Malaga (4.)
2014. június 1. – 19:00

A várakozásoknak megfelelően hullámzó összecsapáson használta ki a hazai pálya előnyét az Unicaja, ezzel pedig komoly lépést tett a továbbjutás felé az Euroligás gárda. Bár periméteren nem tudta kihasználni - papírforma szerinti - dominanciáját, ám amennyiben holnap ezen a játékterületen javítani tud, nagy bajba kerülhet a kanári-szigeteki együttes. A gigászok csatáját ezúttal a győztes fél játékosa, azaz Fran Vázquez nyerte Walter Tavares ellen, akinek vitathatlan érdemei voltak csapata sikerében és a palánk alatti fölényben is. Az irányítók játékszervezése, azaz a Thomas Bellas és Jayson Granger fantasztikus match-upja ismét döntő faktorral bírhat. A Gran Canariának muszáj csapatként jobban teljesítenie, hogy a Goran Dragic nélkül is menetelő andalúz együttest két vállra fektesse. A visszavágók legizgalmasabb találkozója várható, amelyen akár egy labda is dönthet arról, hogy folytatódik-e a két gárda közötti párharc vagy az alapszakasz negyedik legjobb együttese küzdhet továbbra is a bajnoki trófeáért.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 az Unicaja javára.

Az összes találkozó az alábbi linkre kattintva élőképpel követhető!

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus