ACB Liga - rájátszás 3. köre: A Valencia nem tudta megcsinálni, a Gran Canaria pedig kiharcolta a döntő mérkőzést!

Csupán a két óriásklub tudta lezárni negyeddöntős párharcát, míg a Valencia nem várt módon döntő mérkőzésre kényszerül, ahogy az Unicaja is a kanári-szigeteki együttessel. Az Európa Kupa győztes Valencia hétfőn otthonában fogadja a szombati mérkőzésen impozáns kosárlabdával előrukkoló Cajasolt, míg a malagai egylet kedd este, szintén hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást! Nézzük meg, mit várhatunk a két mindent eldöntő negyeddöntős találkozótól! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Valencia Basket Club (2.) - Cajasol (7.) - SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 2. - 20:30


Óriási meglepetésre nem tudta lezárni a párharcot az Európa Kupa győztes Valencia: 30 pontos kiütése után talpra állt a Cajasol és hazai pályán, nagy csatában kiharcolta a mindent eldöntő harmadik összecsapást! Amolyan "íratlan szabályként" elmondható, hogy a nagy kiütést elszenvedő fél a visszavágón nagy fordulatra képes - ezt a megállapítást bizonyította szombat este a sevillai együttes is, amely kitűnően kapaszkodott bele utolsó esélyébe és hitének köszönhetően megtréfálta magasabban rangsorolt ellenfelét. Ám Velimir Peraszovics legénysége is tisztában van azzal, hogy többet nem hibázhat, így valósággal csodaszámba menne, ha hétfő este nem a liga MVP-jének megválaszott Justin Doellmant is a soraiban tudó Valencia jutna az elődöntőbe. Minden poszton fölényt tudhat magáénak a hazai fél, amely a Romain Sato-Vladimir Lucsics-Justin Doellman trióval fel "kell" hogy őrölje a Tomas Satoransky-Marcus Landry-Scott Bamforth húzta Cajasolt. A Valencia legszembetűnőbb dominanciáját ezúttal is a festékben érheti el: így érdemes lesz magasembereit illetve a körtében otthonosan mozgó játékosait minél többször helyzetbe hozni.

A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1-1.

Unicaja Malaga (4.) - Herbalife Gran Canaria (5.) - SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 3. - 21:00


Abban viszont nincs semmi meglepő, hogy az alapszakasz negyedik illetve ötödik helyezettje döntő rangadóra készül: ám ahogy ezt a kanári-szigeteki együttes kiharcolta, akár lélektani fölénybe is kerülhetett! A második mérkőzést is kezében tartotta az Unicaja, de engedte felzárkózni az Albert Oliver húzta Gran Canariát és a potenciális győztes kosárt is elhibázta: így otthonában kell kiharcolnia a továbbjutást. A két csapat közel azonos minőségű játékoskerettel bír, így e párharc végső győztesének a legmegjósolhatatlanabb a kiléte. Az Euroligás gárda ezúttal sem tudta kihasználni - papírforma szerinti - fölényét a periméteren és az irányítók párharcában sem dominált Jayson Granger. A harmadik mérkőzésen pedig már nem biztos, hogy a Malaga hazai pályája komoly előnyt jelent: újabb fordulatos meccsre van kilátás, kevés ponttal, ahol akár ismétetelten egy kosár dönthet arról, ki folytathatja a bajnoki trófeáért való küzdelmet. A legjobb amit tehetünk, ha hátradőlünk és élvezzük a showt!

A két győztes mérkőzésig tartó párharc állása: 1-1.

A két negyeddöntős összecsapás az alábbi linken élőképpel követhető!  
 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus