Adria Liga, 2. forduló - Beharangozó

A hétvégi első fordulót követően máris kezdődik a második kör az Adria Liga 2013/14-es kiírásában. A Szkopje szolnoki kirándulását külön is felvezettük már, de lesz még ezenkívül is pár érdekes összecsapás. Az első forduló két meglepetésgyőztese Kragujevacban mérkőzik majd meg egymással, de ott lesz két, tavaly a legjobb négybe jutó, idén azonban vereséggel kezdő csapat, az Igokea és a Zvezda ütközete is. A Partizan és a Buducsnosz viszonylag könnyű feladat előtt áll, a Krka Zágrábba látogat, míg a Cibona a Union Olimpija vendége lesz a sereghajtók mérkőzésén. Lássuk, mi várható az egyes meccseken!

Radnicski (1-0, szerb, 2.) - Siroki (1-0, bosnyák, 7.)  2013. október 8., kedd, 20:00

Két meglepetésgyőztes találkozik egymással a második fordulóban. A Radnicski nagyon simán intézte el idegenben is a Cibonát úgy, hogy az összes új igazolásuk kitűnő teljesítményt nyújtott, eddig tehát sikerült a kulcsemberek pótlása. A Siroki talán még nagyobb bravúrt hajtott végre, hiszen hazai parketten verték meg a végső győzelemre is esélyesnek tartott Crvena Zvezdát. A papíron szintén gyengülő vendégeknél a 18 éves Domagoj Bosnjak azonnal bekezdett, és a szintén fiatal, mindössze 21 éves erőcsatár, Boris Barac is kitűnő teljesítményt nyújtott. Szerbiában ettől függetlenül a Radnicski sokkal esélyesebbnek számít, mivel sokkal mélyebb kerettel rendelkeznek, otthon pedig kifejezetten jók. 10 pontos favoritok a bet365-ön, ez nagyjából reális is.

Buducsnoszt (0-1, montenegrói, 9.) - Zadar (1-0, horvát, 5.)  2013. október 8., kedd, 20:00

Az első fordulóban a hazaiaknak nem volt könnyű dolga, az otthon kiemelkedően jó Krkához kellett látogatniuk és ki is kaptak Novo Mestóban. A Zadar az Olat verte hazai parketten, ettől függetlenül 13.5 pontos favoritként kezelik a Buducsnosztot. A játékosállomány alapján nem kérdés, hogy melyik a jobb csapat, de a Buducsnosztnál a támadójáték egyelőre csak a tavalyi szinten mozog. A védekezéssel továbbra sincs gond, de Alekszandar Csapint nem nagyon sikerült még beépíteni. A Zadar az esélytelenek nyugalmával utazhat, ha szoros meccset tudnának játszani a vendéglátókkal, az már nagy meglepetés lenne.

Cedevita (1-0, horvát, 4.) - Krka (1-0, szlovén, 6.)  2013. október 9., szerda, 18:00

A Radnicski-Sirokihoz hasonlóan két győztes csap össze. A Krka hatalmasat küzdött a Buducsnoszt ellen, vesztett helyzetből, -7-ről fordították meg a meccset a végjátékban, így az önbizalommal egészen biztosan nincs gondjuk. A Cedevita érvényesíteni tudta a papírformát a Mega Vizura ellen - Jasmin Repesa megfiatalított csapata jól mutatkozott be, ráadásul idegenben. Egy évvel ezelőtt ez egy országos egyes lett volna - játékosállomány alapján is, és a Krka tavaly amennyire jó volt otthon, annyira gyenge idegenben. Most azonban szinte megmondhatatlan, mi lesz a végeredmény. A Cedevita kerete nagyon fiatal, ebben az állományban bármikor benne van a leolvadás, a Krka pedig egy nagy győzelemből érkezik a régi-új sikeredzővel és új játékosokkal, úgyhogy idén szerintem van esélyük nyerni Zágrábban. 8.5 pontos favorit a Cedevita, amit abszolút túlzónak érzek.

Partizan (1-0, szerb, 3.) - Mega Vizura (0-1, szerb, 11.)  2013. október 9., szerda, 18:00

Két belgrádi alakulat csap össze egymással, de a forduló legegyértelműbb meccsének tűnik ez előzetesen. A Partizan az Igokea ellen erődemonstrációt tartott az első negyedben, a vendégek pedig bár jól tartották magukat a Cedevita ellen, nem sikerült meglepetést szerezniük. Országos egyesnek tűnik a meccs az előzmények és a játékosállomány alapján is, a meglepő az, hogy csak 12 pontos favoritok a hazaiak a bet365-ön.

Igokea (0-1, bosnyák, 12.) - Crvena Zvezda (0-1, szerb, 8.)  2013. október 9., szerda, 20:00

Két tavalyi Final Fouros, de első fordulóban bukó együttes csap össze egymással. A hazaiak esélytelenek voltak egy másik belgrádi csapat, a Partizan ellen, a Zvezda viszont nagyon komoly meglepetésre bukott el a másik bosnyák alakulat otthonában. A vendégek tehát maradtak Boszniában, és egészen biztosan javítani akarnak, hiszen idén is az egyik esélyesnek számítanak a sorozat végső megnyerésére is. A hazaiakat még mindig nehéz belőni, hiszen gyaníthatóan a Partizan ellen nem ők lesznek az egyetlen csapat, amely már az első 10 perc alatt elvérzik. A meccs kimenetelének bizonytalanságát jól mutatja, hogy a Zvezda 1.5 pontos favorit, azaz abszolút kétesélyes a találkozó.

Union Olimpija (0-1, szlovén, 14.) - Cibona (0-1, horvát, 13.)  2013. október 10., csütörtök, 20:00

Ugyanaz igaz erre az összecsapásra, mint az előzőre - kétesélyes, 1 pontos favorit a hazai alakulat, ami gyakorlatilag semmi. Ha az Igokeánál elmondtuk, hogy nehéz belőni, mennyire jók is pontosan, mire lehet elég az állományuk, akkor ezt erről a két társaságról is el lehet mondani. Látszólag erősödött a nyáron horvát együttes, de az első fordulóban egészen kiábrándító játékot mutattak, nagyban hasonlított produkciójuk a tavaly szezon elején látottakhoz. A ljubljanai gárda sérülésekkel is küszködik, és láthatóan még a csapatépítési út elején járnak, nagyon simán kaptak ki a Szkopjétől, még ha a macedónokról tudjuk is, hogy elég erős keretük van. Fogadási szempontból kerülendő meccs.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus