Adria Liga, 2. forduló - Beharangozó

Ma este megkezdődik az Adria Liga alapszakaszának második fordulója - három mérkőzést ma, négyet pedig holnap játszanak. A Cedevita szombaton Novo Mestóban kapott ki, ma Ljubljanában javíthatnak. A tavaly alapszakaszelső a tavalyi végső győztessel csap össze. A két újonc közül a Metalac Szolnokon, a Levszki pedig hazai pályán, az előző körben 103 pontot dobó Mega Vizura ellen próbálja megszerezni első győzelmét. Lássuk a párosításokat, illetve hogy mi várható!

Adria Liga, alapszakasz, 2. forduló

Union Olimpija (szlovén, 1-0) - Cedevita (horvát, 0-1)   kedd, 18:00

Több párhuzam is van az első körrel kapcsolatban. Egyrészt a Cedevita gyorsan letudja szlovén kirándulásait, hiszen szombaton a Krka otthonában vendégeskedtek, most pedig Ljubljanában. Másrészt a Union Olimpija az első két körben ki is "ikszeli" az odavágó körben zágrábi csapatok ellen rendezett összecsapásait, hiszen péntek este a címvédő Cibonát verték, méghozzá idegenben. A szlovének jó passzban vannak, az első, Nikolov segítségével átvészelt negyedet követően szinte végig kézben tartották előző meccsüket. A Cedevita ugyaníg volt ezzel egy félidőn át, aztán nem tudtak mit kezdeni Malcolm Armsteaddel. Egyelőre úgy tűnik, hogy a támadójátékukat is csak keresik, úgyhogy ők egyelőre a csapatépítés fázisában vannak még. Valamivel talán jobb az állományuk, de a hazaiak egységesebbnek, készebbnek tűnnek, nálam nem sokkal, de ők az esélyesebbek.

MZT Szkopje (macedón, 0-1) - Zadar (horvát, 1-0)   kedd, 20:00

Mindkét csapat visszafogott teljesítményt nyújtott az előző körben, de mindkét helyen akadtak pozitívumok is. A Zadarnál Florence leigazolása egyelőre úgy tűnik, hogy bevált, és bár túl sok kiemelkedő pontszerzővel nem rendelkeznek, abból a kevésből is jól főztek az Igokea ellen. A Szkopje alig-alig volt egy súlycsoportban a Mega Vizurával, másfél perc alatt viszont 12 pontos hátrány dolgoztak le - ha Tsintsadze bedobja a büntetőt, a liga történetének egyik legnagyobb fordításával nyerhettek volna, így hosszabbításos vereség lett a vége. Nagyjából hasonló játékerőt képvisel a két együttes, de hazai pályán a Szkopjét esélyesebbnek tartom.

Cibona (horvát, 0-1) - Crvena Zvezda (szerb, 1-0)   kedd, 20:00

A nap és a forduló meccse lesz ez a tavalyi győztes és a tavalyi alapszakaszelső között. A Cibona az előző Final Fourban Belgrádban ütötte el a Zvezdát a fináléba jutástól, úgyhogy a piros-fehéreket most biztosan fűti a bizonyítási vágy. A Zvezda egy 30 pontos győzelemmel melegített erre a derbire, másfél negyedig engedték magukhoz közel a Levszkit. A horvátok ezzel szemben hazai pályán már megégtek egyszer, hiszen a Union Olimpija verte őket, egyelőre úgy tűnik, hogy Dario Saric távozása után még csak keresik az igazán eredményes játékot. A vendégek állománya valamivel jobbnak tűnik, jobb szájízzel is készülhetnek a meccsre a hétvége után, vissza is akarnak vágni, de ennek a párosításnak akkora presztízse van, hogy bármi megtörténhet, teljesen kétesélyes az ütközet.

Igokea (bosnyák, 0-1) - Buducsnoszt (montenegrói, 1-0)   szerda, 18:00

Az Igokea pocsék játékot játszott az első körben Zadarban, de a Buducsnoszt sem teszi ki az ablakba, ahogyan a Metalacot legyőzték szombat este. Kategória-különbség van a két csapat között az állományban, az Igokea idén meg sem közelíti azt a szintet, amit a montenegróiak képviselnek, de annál jobb és agresszívebb játékot kell mutatnia a vendégeknek, mint amit az első fordulóban produkáltak. Ettől függetlenül ők a masszív esélyesek, még a szombati játékuk ellenére is bombameglepetés lenne a vereségük.

Levszki Szófia (bolgár, 0-1) - Mega Vizura (szerb, 1-0)   szerda, 18:00

A Levszki másfél negyed után összeesett a Zvezda ellen, de amerikai játékosuk Brandon Heath nem játszott. A Mega Vizuránál a teljes kezdőötös lelépett, a játék azonban nem sokat változott: sok dobott és sok kapott pont. Nikola Jokics az első forduló MVP-je volt, de Miljenovics is berámolt 26 egységet, triplák nélkül. A szerbek tavaly sem ijedtek meg idegenben sem - igaz, fiatalságuk miatt teljesítményük nagyon hullámzó volt -, úgyhogy ha Heath nem játszik, itt szerintem egyértelműen esélyesek. Ha Heath van, az nagyban változtat a dolgokon, de úgy gondolom, a Mega Vizura meccs favoritja ebben az esetben is.

Partizan (szerb, 1-0) - Krka (szlovén, 1-0)   szerda, 20:00

Az egyetlen olyan meccs, ahol két győztes játszik egymással. A Krka Armstead nagy meccsének köszönhetően fordított a második félidőben a Cedevita ellen, míg a Partizan szó szerint kiharcolta a győzelmet Szolnokon, végig vezetve diadalmaskodtak végül 5 ponttal. A szerbek saját elmondásuk szerint sem képesek jelenleg annál sokkal többre, mint amit a Tiszaligetben játszottak, de a Novo Mesto sem sziporkázott a horvátok ellen, úgyhogy érdekes, brusztolós meccsre van kilátás. A Krka soha nem volt egy idegenben borzasztóan veszélyes csapat, míg a Partizan a korábbi években is szenvedett meglepetésszerű vereségeket hazai parketten. Ez is kétesélyes meccs (ahogy a Cibona - Zvezda), de úgy gondolom, a komoly pénzügyi gondok ellenére is esélyesebbnek tekinthető a Partizan.

Ahogyan az eddigiek folyamán is, a Szolnoki Olaj KK mérkőzésének beharangozóját külön cikkben olvashatjátok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus