Adria Liga, 3. forduló - Beharangozó

Az Adria Liga harmadik fordulóját rendezik a hétvégén. A hétközi kanyarban egytől-egyig nagy különbséggel eldőlő találkozókat láthattak a drukkerek, az viszont hatalmas meglepetés lenne, ha ez ebben a körben is így történne, tekintve hogy több, kifejezetten jó formában lévő együttes is összecsap egymással, és az alsóház képviselői közül is többen szintén gyengén rajtoló ellenfelekkel ütköznek meg. Személyi változások is voltak már pár csapatnál, egyeseknél pedig már be vannak ígérve, úgyhogy lássuk a párosításokat, esélyeket!

Zadar (1-1, horvát, 9.) - Cedevita (2-0, horvát, 1.)   szombat, 17:00

Horvát belharc lesz a forduló nyitómeccsén. Ahogyan arra számítani lehetett, a jelenlegi tudást tekintve a tavalyihoz képest talán kicsit lebutított, de megfiatalított Cedevitának idén nincsenek gondjai sem a csapatjátékkal, sem a küzdéssel, eddigi két meccsüket annak ellenére is könnyedén hozták és vezetik a tabellát, hogy a tréner, Jasmin Repesa nem teljesen elégedett fiaival. A Zadar a nyitófordulóban még megverte a Szolnokot, a Buducsnoszt azonban átgázolt rajtuk, ráadásul Scoop Jardine szénája kifelé áll elég erősen. Vezetőedzőjük, Hrvoje Vlasic ugyanis azt nyilatkozta, hogy még edzésen sem vélnek felfedezni nála fejlődést, márpedig nekik sok idejük nincs összeállni. A Cedevita elleni meccset meglátják még, utána döntenek. Jardine-nak tehát valami nagyot kell ma alkotnia, de nem valószínű, hogy akár ez megmenthetné a zadariakat a vereségtől. A Cedevita 8.5 pontos favorit, az eddigi meccseik alapján teljesen reálisan.

Krka (1-1, szlovén, 11.) - Partizan (2-0, szerb, 3.)   szombat, 19:00

Bár a Krkát pont a listavezető Cedevita intézte el az előző körben, a Partizan pedig eddig jóval magabiztosabb, mint tavaly akármikor az év során, erre a meccsre mégis nehéz tippelni. Az első két forduló alapján úgy tűnik, hogy a szlovénekre idén is az lesz a jellemző, hogy otthon bárkit képesek két vállra fektetni, idegenben azonban elfelejtenek kosárlabdázni. Tavaly nagyon homogén, összetartó keretük volt, idén azért lehetnek bennünk kétségek ezzel kapcsolatban, Zvonko Buljant senkinek nem kell bemutatni. A Partizan a találkozó esélyese papíron, 7 pontos favoritok a bet365-ön, ráadásul ők tavaly is tudtak nyerni Novo Mestóban, úgyhogy az önbizalommal nem lehet gondjuk. Ha nem veszik biztosra előre a győzelmet, akkor érvényesíteniük kell a papírformát.

MZT Szkopje (1-1, macedón, 8.) - Buducsnoszt (1-1, montenegrói, 5.)   szombat, 19:00

Itt a forduló első rangadója. A macedónok biztosan szeretnének bizonyítani a magyarországi fiaskó után. Vlada Vukoicsics vezetőedző szerint a szolnoki meccs előtt már elhitték, hogy jobbak, mint amilyen szintet ténylegesen képviselnek. Nos, a 81-69-re elveszített találkozó után ilyen problémájuk biztosan nem lesz, valószínűleg visszaszálltak a földre azonnal, és erre a Buducsnoszt ellen szükségük is lesz, különben gyors egymásutánban elszenvedik második zakójukat is. A vendégek a Zadart kiütötték pár nappal ezelőtt, de kérdés, hogy idegenben képesek lesznek-e hasonló teljesítményre. Azt nem szabad elfelejteni, hogy Novo Mestóban három perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy ott is nyerhetnek, és csak egy epic leolvadásnak köszönhetik, hogy nem 2-0-lal állnak jelenleg. Mindkét csapatra ugyanakkora az odds a bet365-ön, nagyjából ennyire megjósolható, mi is fog történni a meccsen.

Crvena Zvezda (1-1, szerb, 4.) - Radnicski (2-0, szerb, 2.)   szombat, 21:00

A kör szuperrangadóját Belgrádban játsszák, ahol a meglepetésre borzasztóan jó formában indító Radnicski lesz a Zvezda ellenfele. Az összefoglalókban már elmondtuk, a vendégek összes nyári igazolása bejönni látszik, ami hatalmas nagy meglepetés, ilyen szinten jól választani új embereket, sőt, új húzóembereket, nagyon ritka még Európában is. A Zvezda az előző fordulóban már jól játszott, de az első forduló legnagyobb szenzációjaként kikaptak a Sirokitól. Egyelőre a fogadóirodák nem dőlnek be a Radnicski jó kezdésének, 8.5 pontos favorit a hazai együttes, ami jelen állapotban hatalmas túlzásnak tűnik, sportfogadóknak ajánlott a vendégek hendikepes megjátszása. A Radnicski legerősebb része a palánk alatti Yarou - Lesics kettős, míg a Zvezda alapvetően is itt a leggyengébb, ráadásul kezdőcenterük, Rasztko Katics 10 napra kidőlt bokasérülés miatt.

Siroki (1-1, bosnyák, 10.) - Union Olimpija (0-2, szlovén, 14.)   vasárnap, 17:00

Az egyik alsóházi rangadó a fordulóban. A Siroki egy nagyon nagy meglepetéssel kezdte a bajnokságot a Zvezda legyőzésével, aztán a második körben a Radnicski már lesimázta őket, de még így is jobban állnak, mint a Cibona ellen az Adria Liga történetének egyik leggyengébb negyedét produkáló Union Olimpija. A hazaiak állománya papíron gyengébb, mint a vendégeké, de még a 20 pontos vereségük ellenére is jobban néznek ki, összeszedettebbnek tűnnek, mint a szlovének. A ljubljanai gárda teljesen szétesett csapat benyomását kelti eddig, egészen biztosan nem tett jót az önbizalmuknak az előző találkozó. Cedrick Jackson és Drazen Bubnic a hét közben még nem tudtak pályára lépni, nincs hír róluk, hogy esetleg most játszhatnak-e, de nagyon fontosak lennének, új reményt adhatnának a csapatnak. Mindenesetre ha nem is sokkal, de a Siroki hazai környezetben esélyesebb a formák alapján, 4.5 pontos favoritok a bet365 szerint.

Mega Vizura (0-2, szerb, 13.) - Igokea (0-2, bosnyák, 12.)   vasárnap 19:00

Két nyeretlen csapat ütközik meg egymással a forduló egyik zárómeccsén - a másikról, a Cibona-Szolnokról külön felvezetőt olvashattok majd. Úgy tűnik az első két meccs után, hogy az Igokea egy one-and-done csapat volt, a tavalyi év előtt sem volt semmilyen kiemelkedő eredményük, idén pedig pont úgy kezdték a bajnokságot, ahogyan azzal tavaly is számoltak az emberek. A légiósokat egyáltalán nem sikerült pótolniuk. Gyorsan döntöttek is, elküldték az amerikai irányítót, Keddric Mayst és a kanadai erőcsatárt, Michael Frasert. Helyettük egyelőre egy ember érkezett - a tavaly az év második felében a Partizanban játszó bosnyák válogatott hátvéd, Nemanja Gordic. A hazaiak az első két meccsen a jó előszezon ellenére sem tudtak túlságosan nagy ellenállást kifejteni ellenfelükkel szemben - igaz, a Cedevita és Partizan ellen kellett játszaniuk. Az Igokea könnyebb falatnak ígérkezik, de papíron még így is a vendégek az esélyesebbek, az viszont biztos, hogy nem sokkal - konkrétan 3.5 ponton lőtték be a hendit az oldalukra.

A meccseket ezen a linken élőben nézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus