Adria Liga, 5. forduló - Beharangozó

A hétvégén - hétfővel bezárólag - rendezik az Adria Liga idei alapszakaszának ötödik fordulóját. Rögtön a zágrábi derbivel kezdődik a kör, de összecsap két kiesőjelölt, a Zadar és a Mega Vizura is a mai napon, a Radnicski az első győzelméért küzdő Union Olimpiját fogadja, míg az otthon mindenki ellen favoritnak tekinthető Krka az utóbbi két körben feléledő Igokeát látja vendégül. Holnap a Partizan kemény csata elé néz Macedóniában, a Siroki pedig ezúttal a Buducsnoszt ellen bizonyíthatja, hogy hazai környezetben komoly játékerőt képviselnek. Lássuk, mi várható ebben a fordulóban!

Cibona (2-2, horvát, 4.) - Cedevita (4-0, horvát, 1.), szombat 17:00

Nagy hullámzásokat él át a Cibona, hiszen egy komoly hazai vereséget követően két magabiztos győzelmet arattak, az előző körben azonban megint kikaptak - igaz, idegenben a Buducsnoszttól, ami vállalható zakónak számít (72-79). A Cedevitánál jóval egyszerűbb a sorminta, hiszen eddig az Adria Ligában hibátlanok. Mindkét együttes játszik a EuroCupban is: az AL listavezetője a belga Spirou-t hazai pályán verte (88-75), míg a Cibona a CEZ Nymburktól kapott ki idegen környezetben (76-84). Jasmin Repesa, a Cedevita edzője nagyon jól ismeri az ellenfél legtöbb játékosát, ettől függetlenül azonban a fogadóirodáknál egy pontos favoritnak számít a Cibona.

Zadar (1-3, horvát, 12.) - Mega Vizura (1-3, szerb, 13.), szombat 19:00

Nagyon komoly téttel bírhat ez az összecsapás a végelszámolás szempontjából. A Union Olimpija azért várhatóan el fog indulni felfelé a táblázaton előbb-utóbb, a Siroki mellett pedig ez a két gárda rendelkezik a bajnokság leggyengébb játékosállományával, úgyhogy könnyen dönthet a kiesésről egymás elleni meccsük végkimenetele. Egyik alakulat sem játszik a nemzetközi kupában, a szerbek azonban az előző AL-körben megszerezték első győzelmüket a sorozatban (Krka, 78-74), így jó szájízzel várhatják ezt a találkozót. Mint ismeretes, a Zadar még az első körben verte meg az Olajt, azóta három vereség a mérlegük, hazai pályán azonban 5 pontos favoritként kezelik őket.

Radnicski (2-2, szerb, 7.) - Union Olimpija (0-4, szlovén, 14.), szombat 19:00

Nincs túl nagy formában a Radnicski, de még így is masszív esélyesei a meccsnek. 2-0-ával, két magabiztos győzelemmel kezdték az idei kiírást, az előző két körben azonban kétszer kapituláltak - új embereik közül pedig csak Mouphtaou Yarou tartotta a korábbi szintet, vagy maradt legalább annak közelében, a többiek nagyon visszaestek. A hétközben alig verték meg hazai környezetben a finn Bisons Loimaa-t (92-89), erre sem lehet azt mondani, hogy "statement győzelem". A szlovéneknek sürgősen össze kell szedniük magukat, ha nem akarják, hogy a leghalványabb esélyeik se maradjanak meg a Final Fourra. 0-4-es AL mérlegükhöz a hét közben jött még egy zakó a EuroCupban is (ASVEL, 56-64), borzasztóan mély gödörben vannak. A Radnicski 7 pontos favorit.

Krka (2-2, szlovén, 11.) - Igokea (2-2, bosnyák, 9.), szombat 21:00

A hazaiak tartják a tavaly megszokott sormintájukat - otthon nyernek, idegenben nem. Náluk pillanatnyi formáról nehéz beszélni, a pályaválasztói jog sokkal fontosabb, amely jelen esetben az ő oldalukon van. Az Igokea hiába nyert két meccset zsinórban az AL-ben, a EuroCupban második vereségüket is begyűjtötték, ezúttal az izraeli Hapoel Jerusalem ellen, hazai környezetben (67-74). Novo Mestóban a meccs esélyesei a hazaiak, akik a bet365 szerint 4 pontos favoritok.

MZT Szkopje (2-2, macedón, 6.) - Partizan (3-1, szerb, 3.), vasárnap 17:00

A forduló egyik rangadóját a macedón fővárosban rendezik majd. A Szkopje egyelőre idegenben nem tud eléggé koncentráltva játszani, hazai környezetben azonban eddig megy nekik - legalábbis az Adria Ligában, ugyanis hétközben sokkoló vereséget szenvedtek az izraeli Maccabi Haifától (83-86) a EuroCupban, így azért túl magabiztosan nem várhatják az összecsapást. A Partizan két hete ugyan kikapott a Krkától, a Zadart azonban könnyedén intézték el, hétközben pedig a francia bajnok Nanterre-n gázoltak át az Euroliga második fordulójában (73-43), így komoly önbizalommal léphetnek pályára, 4.5 pontos favoritok.

Siroki (2-2, bosnyák, 10.) - Buducsnoszt (2-2, montenegrói, 5.), vasárnap 19:00

A bosnyák gárda eddig magasan az elvárások fölött teljesít, legalábbis játékosállományához mérten. Hazai pályán eddig két győzelmük van a bajnokságban, nyilván az a céljuk, hogy hazai veretlenségüket meg is őrizzék. A Buducsnoszt képtelen egyelőre kiegyensúlyozottan teljesíteni, de előző két meccsüket megnyerték - múlt szombaton a Cibonát (79-72) verték, hétközben pedig az Alba Fehérvár csoportjában a török TED Ankarát (80-73). Egyik győzelem sem volt túl magabiztos, ennél ez a keret jóval többet tud, de legalább már győztek. Hogy mennyire nincsenek még top formában, azt jól mutatja, hogy az állományok közti különbség ellenére is csak 1 pontos favoritok.

ERRE A LINKRE KATTINTVA NÉZHETITEK A MECCSEKET ÉLŐKÉPPEL!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus