Adria Liga, 6. forduló - Beharangozó

A hétvégén, a hétfői nappal bezárólag rendezik az Adria Liga hatodik fordulóját. A Szolnoki Olaj KK a Radnicskit fogadja a nyitómeccsen, erről külön felvezetőt olvashattatok. A listavezetők közül könnyűnek tűnő feladat előtt a Cedevita, a Partizan viszont a Cibonát fogadja, a Zvezda pedig Montenegróba látogat a forduló rangadójára. A Union Olimpija a tavalyi alapszakasz-győztes otthonában próbálja megszerezni első sikerét az idei kiírásban, míg a Szkopjének a múlt heti, Partizan elleni, fájó vereséget egy másik belgrádi gárda, a Mega Vizura ellen kell javítania. Lássuk a részleteket!

Igokea (2-3, bosnyák, 9.) - Union Olimpija (0-5, szlovén, 14.), szombat 19:00

Pocsékul játszik egyelőre a tavalyi szezon meglepetéscsapata, hiszen nem elég, hogy itt csak 2-3-mal állnak, a EuroCupban gyakorlatilag már most esélyük nincs továbbjutni - a hétközi, románok elleni hazai zakójukkal (77-84) 0-3-mal az utolsók az E-csoportban. Nem meglepő, hogy újra lépésre szánták el magukat: három hete Keddrick Mays és Michael Fraser távoztak a keretből, most pedig Ramon Galloway és Nicolas Gacesa - a hírek szerint Teddy Gipsonnal és Uros Mirkoviccsal állnak tárgyalásban. A túloldal még nyeretlen az Adria Ligában, de a EuroCupban győztek hét közben a Valencia ellen (67-64), így 2-1-gyel, négyes holtversenyben csoportelsők a C csoportban, ráadásul felépült amerikai hátvédjük, Cedrick Jackson is. Mindkét gárda iszonyatosan hektikus, gyakorlatilag megtippelhetetlen, mi fog történni - 4.5 pontos favorit a bosnyák együttes a bet365-ön, jó szívvel nem ajánlanánk őket.

Cedevita (4-1, horvát, 3.) - Siroki (2-3, bosnyák, 10.), szombat 19:00

A Cedevita nem él meg könnyű heteket, hiszen a múlt hétvégén veretlenségük mellett elveszítették Marko Tomast is Achilles-ín szakadás miatt, a EuroCupban pedig a német EWE Baskets Oldenburg ellen hosszabbításban buktak, nyert helyzetből (90-92). A Siroki az elmúlt héten elvesztette otthoni veretlenségét, idegenben pedig jóval gyengébben szoktak muzsikálni, úgyhogy ez egy jó alkalom a hazaiak számára, hogy nyalogassák kicsit a sebeiket, de egy győzelemmel újra helyrerántsák a társaságot. Ha nagyon bennük maradt a hétközi kupameccs - láttunk erre példát a Partizannál tavaly -, akkor azért lehetnek gondjaik, de 14.5 pontos favoritként jegyzik őket.

Mega Vizura (2-3, szerb, 11.) - MZT Szkopje (2-3, macedón, 8.), szombat 21:00

Kezd belelendülni a BeoBasket játékosügynökség csapata a liga iramába - zsinórban kettőt nyertek, ezzel a középmezőny aljához csatlakoztak. A Szkopje pont fordítva - a bajnokságot jól kezdő macedón gárda a Partizan ellen drámai körülmények között veszített, a hét közben pedig a török Banvit gázolta el őket (61-85) idegenben, úgyhogy borzasztó formában várják az összecsapást - a EuroCup G csoportjában egyébként 0-3-mal csoportutolsók az észt bajnokkal holtversenyben. A játékerő alapján egyértelműen ők a jobbak, de idegenben eddig még nem tudtak ebben a szezonban nyerni, így nem annyira meglepő, hogy a szerbeket hozta ki a bet365 3.5 pontos favoritnak.

Krka (3-2, szlovén, 7.) - Zadar, (1-4, horvát, 13.), szombat 21:00

Talán a legegyértelműbb meccs ebben a fordulóban, a Krka ezúttal ugyanis nem csak amiatt számít esélyesnek, mert otthon játszik, de azért is, mert alapvetően jobb csapat, mint ellenfele. A Zadar a nyitófordulóban még megverte az Olajt, azóta azonban négyszer zakóztak, és jó esély van zsinórban az ötödik bukó begyűjtésére is, hiszen a szlovének jobb játékosokkal is rendelkeznek, hazai pályájuk pedig félelmetes, Novo Mestóban a Zadarnál jóval komolyabb ellenfelek is szokásosan elhasalnak. Csak 8.5 pontos favorit a Krka, mert hatalmas különbségre nem lehet számítani, de óriási meglepetés lenne a vendégek sikere.

Partizan (4-1, szerb, 2.) - Cibona (3-2, horvát, 4.), vasárnap 17:00

A szerbek egy hete a sírból hozták vissza a Szkopje elleni mérkőzésüket Tarence Kinsey-nek köszönhetően, az Euroligában azonban kikaptak - a Budivelnyk Kijev ellen szinte végig futottak az eredmény után (74-69). A Cibona az AL ötödik körében elvette városi riválisa, a Cedevita veretlenségét, de ami momentumuk volt, azt el is vesztették azzal, hogy hét közben az Artland Dragons Zágrábban verte őket (77-87), ezzel a EuroCup A csoportjának utolsó helyén tanyáznak 0-3-mal. A Cibona idén csak egy meccset nyert idegenben, azt is a Union Olimpija ellen, úgyhogy egyértelműen a Partizan az esélyes - a fogadóirodák szerint 9.5 ponttal.

Buducsnoszt (3-2, montenegrói, 5.) - Crvena Zvezda (4-1, szerb., 1.), hétfő 20:30

A múlt héten már úgy nézett ki, hogy kezd a hazai gárda a helyes útra térni, hiszen a Siroki idegenbeli legyőzésével kettőt nyertek zsinórban az AL-ben, aztán a hét közben óriási pofonba szaladtak bele Oroszországban a Nyizsnij Novgorod ellen (62-83). A Zvezda a Szolnok ellen nem szakadt meg, így is 26 ponttal diadalmaskodtak, tegnap pedig viszont hosszabbításban kikaptak a Panathinaikosztól az Euroligában, ez lelkileg biztosan nem hatott jól a társaságra. A hazaiak kerete minőségileg elvileg nem sokkal gyengébb, mint a szerbeké - ha egyáltalán gyengébb -, de maximumra vagy e közeli teljesítményre lenne szükségük most, ezt pedig idén még egyszer sem tudták megközelíteni. 1 pontos favorit a Zvezda idegenben is.

A meccsekhez élőképes linket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus