Adria Liga, 6. forduló - Beharangozó

A hétvégén az Adria Liga 6. fordulóját rendezik. Lássuk, milyen mérkőzések lesznek ebben a körben, és mi várható ezeken a meccseken!

Levszki Szófia (bolgár, 1-4) - Krka (szlovén, 4-1)   szombat 17:00

A jelenlegi felállásban ez még Bulgáriában is nagyon egyesélyes mérkőzésnek tűnik. A Levszki a második fordulóban tudott nyerni, azóta három vereséget szedtek össze, plusz ugye mint ismeretes, Brandon Heath-t gyakorlatilag az egész szezonra elvesztették - mellette egyik legjobbjuk, Pavel Ivanov sem játszott legutóbb Szolnokon. A Krkának is vannak kisebb sérülései, de a szlovénok eddig nagyon magabiztosak, az Igokea elleni kisiklástól eltekintve hozzák magukat. Az a meccs intő jel lehet számukra, hiszen hasonlóan jó esélyekkel mehettek Boszniába is, aminek aztán vereség lett a vége - az azért meglepő lenne, ha most is ugyanez lenne a vége.

Union Olimpija (szlovén, 3-2) - Metalac Valjevo (szerb, 0-5)   szombat 19:00

A szlovének a legutóbbi AL fordulóban meglepően nagy arányú vereséget szenvedtek a Mega Vizura vendégeként, Debrecenben azonban tartalékosan is verték az Olajt a EuroCupban. A Metalac egyelőre nyeretlen, és bár legutóbb a Partizant rendesen megizzasztották, a ljubljanai együttes jóval jobb csapat, mint akár legutóbbi ellenfelük, akár ők maguk. Masszív esélyes a Union Olimpija akkor is, ha Begic továbbra sem jelentkezhet játékra.

MZT Szkopje (macedón, 2-3) - Cedevita (horvát, 3-2)   vasárnap 18:00

A Szkopje az Olaj elleni, negyedik fordulóban aratott siker után megsemmisítő vereséget szenvedett múlt héten, 33 ponttal kaptak ki Novo Mestóban, úgyhogy az edzőváltás utáni pozitív hangulatnak valószínűleg lőttek is. Van két új játékosuk: Vedran Morovicot egy hete küldték el, Giorgi Tsintsadzéval pedig ezen a héten bontottak szerződést közös megegyezéssel. Egy amerikai irányítót igazoltak Dion Dixon személyében, és visszatért a tavalyi év nagy részét Szkopjéban töltő Szead Sehovics is. A Cedevita két zakó után zsinórban háromszor nyert, és bár a meggyőzőtől messze voltak a Metalac és az Igokea ellen is, behúzogatják most már a kötelező jellegű összecsapásaikat. Esélyesebbek a horvátok még idegenben is, de ez egy érdekes összecsapás lehet, főleg ha hozzávesszük, hogy tegnap este a Cedevita még egy Euroliga-meccset is játszott, a CSZKA Moszkvától kaptak ki hazai pályán - tehát összesen nincs két napjuk a pihenésre.

Igokea (bosnyák, 1-4) - Partizan (szerb, 2-3)   vasárnap 19:00

Az Igokea egyre jobb, Szolnokon egy utolsó másodperces hármassal kaptak ki, a Krkát verték, az előző körben pedig 29 percig uralták a meccset a Cedevita vendégeként is, a végére azonban teljesen elfogytak. A Partizan egészen pocsék formában van, a Metalacot is alig verték az elmúlt héten, hét közben pedig Jeruzsálemben kaptak ki a Hapoeltől - igaz, egy szoros meccsen, de Dusko Vujosevics mester megütötte Mihajlo Andricsot a lefújás után. A hazaiak igazoltak is egyet, a korábbi szerb utánpótlás válogatott dobóhátvéd, Petar Torlak érkezett hozzájuk, aki az NCAA-ből tér vissza az öreg kontinensre. A jelenlegi formákat is figyelembe véve a hazaiak a favoritok, de ezen a meccsen mindkét csapatnak nagyon kell a siker.

Crvena Zvezda (szerb, 5-0) - Buducsnoszt (montenegrói, 5-0)   vasárnap 21:00

A forduló és az erőviszonyok alapján az egész bajnokság legnagyobb rangadója következik, a két a többiek közül abszolút kiemelkedő gárda között. Csak ez a két csapat 100%-os már az Adria Ligában, a Zvezda pedig az Euroligában is menetel, tegnap este a Valenciát verték, így 2-1-gyel állnak három forduló után. A Buducsnoszt is megérezte, hogy most már mutatniuk kell valamit a nemzetközi porondon is, idegenben verték a lengyel Stelmet Zielona Gorát, így 1-2-re javult a mérlegük a EuroCup F csoportjában. Esélyesebb talán a hazai együttes, amely eddig jobb csapatjátékot hoz, és talán egy hajszállal jobb is az állománya, viszont ez egy akkora rangadó, hogy az előzmények mit sem számítanak, bármi elképzelhető ezen az összecsapáson.

Mega Vizura (szerb, 3-2) - Zadar (horvát, 2-3)   hétfő 20:30

A hazaiak eddig otthon hibátlanok, mindhárom győzelmüket saját közönségül előtt szerezték, és eddig magabiztosak is, egészen brutális támadójátékot mutatnak be - amellett, hogy védelmük idén is hagy kívánnivalót maga után. Nenad Miljenovics és Nikola Jokics is voltak már forduló MVP-k, és ők ketten vezetik a bajnokságot a VAL mutató alapján - melléjük pedig egyre inkább kezd felnőni Aleksander Marelja és Rade Zagorac. A túloldalon is egészen jó teljesítményt nyújtottak eddig, főleg ha azt nézzük, mi volt várható a horvátok keretétől, James Florence igazolása eddig nagyon bejött, de alapvetően sokkal kisebb a potenciál a Zadarban. Jobb csapat a Mega Vizura, amely ha nem veszi félvállról az ütközetet, meg kell, hogy nyerje ezt a meccset.

A találkozókhoz élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus