Adria Liga 7. forduló - Beharangozó

Az Adria Liga 7. fordulóját rendezik a hétvégén. A Szolnoki Olaj KK Union Olimpija elleni mérkőzését külön is felvezettük már. A két listavezető idegenben játszik majd - a Partizan Boszniába látogat, a Cedevita pedig pedig pont a Partizan ősi ellenségének, a Zvezdának a vendége lesz a forduló rangadóján. A Krka Szkopjében próbálja meg kiköszörülni a Zadar elleni csorbát. A Cibona a Mega Vizurát fogadja a kör egyik legmegjósolhatatlanabb találkozóján. A Buducsnoszt kőkemény csatára számíthat Kragujevacban. A Zadar pedig az előző alapszakasz győztesét fogadja. Lássuk a találkozókat egyenként!

Zadar (horvát, 2-4, 13.) - Igokea (bosnyák, 3-3, 7.)  szombat 17:00

Jó előjelekkel készülhet mindkét gárda az ütközetre. A hazaiak négy vesztes meccs után tudtak nyerni a múlt hétvégén a Krka otthonában, óriási meglepetésre. A vendégek hullámzó játékukat talán tudják stabilizálni - elég könnyen verték a Union Olimpiját az Adria Ligában, hét közben pedig megszerezték első győzelmüket a EuroCupban, Bulgáriában, a Lukoil Academic Sofia vendégeként (70-61). Az Igokea Teddy Gipson mellett leigazolta a szerb erőcsatárt, Uros Mirkovicsot is, aki a hétközi meccsen sokat segített a győzelem megszerzésében. A vendégek 1.5 pontos favoritok idegenben is, de szoros, jó összecsapás várható.

Cibona (horvát, 3-3, 5.) - Mega Vizura (szerb, 3-3, 8.)  szombat 19:00

A hazaiak két vesztes meccsen vannak túl, hiszen a Partizan elleni papírformazakót követően hét közben Belgiumban, a Telenet Oostende-től is kikaptak (75-77), ezzel 0-4-gyel csoportutolsók a EuroCup A csoportjában, és gyakorlatilag minden esélyüket elvesztették a továbbjutásra - habár matematikilag ez még nem igaz. A belgrádi együttes ezzel szemben zsinórban három meccset nyert az AL-ben, nagyon szépen kezd összeállni Ratko Varda vezetésével a szerb utánpótlásválogatott társaság. Horvátországban esélyesebb a Cibona, 9 pontos favoritként kezelik őket, de nem okozna olyan borzasztóak komoly szenzációt, ha megszorongatná őket a Mega Vizura.

MZT Szkopje (macedón, 2-4, 11.) - Krka (szlovén, 3-3, 9.)  szombat 21:00

A macedónok az Adria Ligában három meccses vereségsorozatban vannak - először a Cedevita (70-77), majd a Partizan ellen (69-70) kaptak ki, az viszont valószínűleg nem volt betervezve, hogy a Mega Vizura is legyalulja őket (82-101). A EuroCupban hét közben megnyerték első meccsüket, az észt Kalev Tallin ellen diadalmaskodtak (79-70). A Krkát ismerjük, idegenben általában nem fejtenek ki túl nagy ellenállást, és mivel a múlt héten a Zadar Szlovéniában is megverte őket, nem lehet mondani, hogy akár csak minimálisan is jobb passzban lennének a vendéglátóknál - ezen a hétközi, Ural Jekatyerinburg elleni EuroChallenge-győzelem (80-75) sem változtat sokat. A Szkopje 6.5 pontos favorit.

Crvena Zvezda (szerb, 4-2, 3.) - Cedevita (horvát, 5-1, 2.)  vasárnap 17:00

A Zvezda másfél hete hosszabbításban kapott ki a Panától (86-90), aztán két ponttal a Buducsnoszttól (60-62), a hét közben viszont megverték a Hanga Ádám nélküli Laboral Kutxát (73-63), első győzelmüket szerezve az Euroligában. A Cedevita a Siroki elleni, viszonylag könnyen megnyert meccs után hétközben -17-ről állt fel az utolsó negyedben a Dinamo Sassari ellen, 32-4-re nyerték a negyedik felvonást a horvátok, ezzel a mérkőzést is bezsebelték (94-83), és 2-2-vel állnak a EuroCup B csoportjában. Igazoltak is egyet - Marko Tomas helyére az egykor szemsérülése miatt híressé váló, azóta teljesen rendbejövő Allan Ray-t szerződtették. A Zvezda ettől függetlenül 7 pontos favorit a forduló rangadóján.

Radnicski (szerb, 3-3, 6.) - Buducsnoszt (montenegrói, 4-2, 4.)  vasárnap 19:00

A Radnicski a Szolnok elleni fiaskót követően hét közben újabb pontzuhatagos mérkőzést játszott, a litván Neptunas Klaipeda otthonában azonban nyertek (101-97), ezzel vezetik a EuroCup H csoportját. A Buducsnoszt a Zvezda elleni thriller után az Alba Fehérvárt takaréklángon is megverte. Mindkét együttes óriási hullámzásokra képes játékban, úgyhogy megjósolhatatlan, mit hoz a meccs. A hazaiak erőssége a támadás, a vendégeké pedig egyértelműen a védekezés - mindkét gárda a másik oldalon komoly összeszokottságbeli gondokkal küszködik egyelőre, úgyhogy emiatt is kifejezetten érdekes meccs lesz, hogy ki tudja a másikra erőltetni az akaratát. Csak 2 pontos favorit a Radnicski.

Siroki (bosnyák, 2-4, 12.) - Partizan (szerb, 5-1, 1.)  hétfő 20:30

A hazaiak a jó kezdés után zsinórban háromszor kapituláltak - először a Szolnok (69-71), majd a Buducsnoszt (67-81), múlt héten pedig a Cedevita (76-85) verte őket, a montenegróiak elleni meccsen a hazai makulátlanság is odaveszett ráadásul. A Partizan a múlt héten könnyedén verte a Cibonát (80-71), ezzel az élre ugrottak az Adria Liga táblázatán, hétközben viszont kikaptak hazai pályán a Fenerbahcétől (78-88) az Euroligában. Kategóriakülönbség van a két együttes állománya között, így nem meglepő, hogy a szerbek idegenben is 6.5 pontos favoritok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus