Adria Liga, 8. forduló - Beharangozó

Az Adria Liga 8. fordulóját rendezik a hétvégén - lássuk a programot, mire számíthatunk, kik az esélyesek az egyes meccseken.

Adria Liga, alapszakasz, 8. forduló

Union Olimpija (szlovén, 4-3) - Igokea (bosnyák, 2-5)   péntek 20:30

A Union Olimpija egy kisebb megingástól, a Metalac elleni vereségtől eltekintve kiválóan teljesít, hiszen legutóbb a Zadart idedegenben verték, a EuroCupban pedig a Riga elleni idegenbeli sikerrel már 4-1-gyel állnak, gyakorlatilag a továbbjutás küszöbére léptek az első csoportkör felénél. Az Igokeának volt egy fellángolása, a szolnoki vereséget követően verték a Krkát, megszorongatták idegenben a Cedevitát, verték a Partizant is, ám az előző körben a Metalactól kikaptak, ez valószínűleg nem hatott pozitívan az önbizalmukra. Ők a pihentebbek, de a hazai pálya mellett a forma és az állomány erőssége is a szlovének oldalára billenti a mérleg nyelvét.

Leszki Szófia (bolgár, 1-6) - Partizan (szerb, 3-4)   szombat 18:00

A Levszki Brandon Heath sérülése óta gyakorlatilag menthetetlennek és kicsit hitehagyottnak is tűnik. Próbálkoznak, erőlködnek, de reális esélyük a győzelemre nem igazán volt egyik meccsen sem, talán a Krka elleni ütközetet leszámítva. A Partizan sem jó, de mégis egyre inkább kezdenek formába lendülni, leigazolták Macvant, az utolsó két meccsen pedig a 17 éves Vanja Marinkovic 20, illetve 19 pontot dobott - utóbbival meglett a szerbek első győzelme az idei EuroCupban. A Levszki többet pihenhetett, de a Partizan még jelen állapotában is jobb csapat, ha tudják tartani az előző héten mutatott formát, nyerni fognak.

Zadar (horvát, 2-5) - Buducsnoszt (montenegrói, 6-1)   szombat 19:00

A Zadar a jó kezdés után négy meccset vesztett zsinórban, igaz, nem a legkönnyebb ellenfelek ellen - a Cibona ellen idegenben ők szórakozták el a végét, kikaptak ezt követően a Zvezdától, a Mega Vizura otthonában, majd a múlt héten a Union Olimpijától. A Buducsnoszt az Adria Ligában hozza a vártat, csak az eddig hibátlan Zvezdától kaptak ki, így másodikak a tabellán, de a EuroCupban ugyanúgy szenvednek, mint tavaly, ez hatalmas meglepetés a nyári erősítéseiket látva. A montenegrói klubnál ennek előbb-utóbb következménye is lehet, de még mindig kategóriákkal jobb a keretük, mint a hazaiaknak, ők az egyértelmű esélyesek.

Crvena Zvezda (szerb, 7-0) - Krka (szlovén, 5-2)   vasárnap 19:00

A Zvezda egészen pazar szezont fut eddig, az Adria Ligában nem találtak még legyőzőre, a Buducsnoszt játékát látva pedig kijelenthető, hogy egyértelműen ők a top favoritok a bajnokság megnyerésére. Ehhez hozzátehetjük még, hogy az Euroligában is megy nekik - tegnap a Laboral Kutxát idegenben verték, ezzel nagy lépést tettek a legjobb 16 felé. A Krkának is jól meg a saját lehetőségeit figyelembe véve - igaz, legutóbb az egyre jobb Cibonától kikaptak hazai pályán is, méghozzá elég simán. A szlovének egységes csapatot alkotnak, a Zvezda viszont sokkal erősebb, hazai siker várható.

Cibona (horvát, 3-4) - Cedevita (horvát, 5-2)   hétfő 18:00

A forduló rangadója lesz a két zágrábi együttes összecsapása. A Cedevita két vereséggel nyitott, majd zsinórban öt győzelmet aratott az Adria Ligában. Az Euroligában három zakó volt a nyitány, az előző körben azonban a Maccabi ellen idegenben sikerült nyerni, kitűnő formában vannak tehát. A Cibona borzalmasan kezdte az idei AL-t, a címvédő 3 vereséggel nyitott, majd a negyedik körben épphogy megverték a Zadart, utána pedig kiütötte őket Podgoricában a Buducsnoszt. A Szolnok ellen sem voltak meggyőzőek, a Krkát viszont idegenben verték elég simán, Damir Markota érkezése nagyon sokat segített nekik. Városi derbin nem sokat számítanak az előzmények, de a Cedevita ma még játszik egy meccset az Euroligában, ez azért a Cibona malmára hajthatja a vizet.

MZT Szkopje (macedón, 2-5) - Metalac Valjevo (szerb, 2-5)   hétfő 20:30

Két gyenge csapat összecsapása zárja majd a fordulót. A Szkopje az edzőváltás és a Szolnok elleni diadal óta semmivel nem jobb, mint volt az idény elején, pedig Damjan Sztojanovszki és Szead Sehovics is szerződést kötöttek az együttessel, papíron tehát jócskán erősödtek. A szerbek ezzel szemben az utóbbi két körben két győzelmet szereztek, óriási meglepetésre verték idegenben a Union Olimpiját, majd egészen könnyedén az Igokeát. A Metalacnál mintha kezdene valami megmozdulni, míg a macedónok csak papíron erősödnek folyamatosan, játékban nem - éppen ezért megtippelhetetlen, mit hoz majd a találkozó.

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

A Mega Vizura - Szolnoki Olaj KK összecsapás felvezetőjét holnap, a szokásoknak megfelelően külön cikkben tesszük közzé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus