AL, 7. forduló: Otthon kapott ki a Cedevita és a Partizan is

A Krka egészen elképesztő, félpályás kosárral verte a Partizant, a Cedevitát pedig a Zadar sokkolta parádés dobóteljesítményével.

A Krka egészen elképesztő, félpályás kosárral verte a Partizant, a Cedevitát pedig a Zadar sokkolta parádés dobóteljesítményével. A Buducsnoszt továbbra is első, de a Zvezda is visszatalált a győzelem útjára. Az ex-szolnoki James Florence jó játékkal, de vereséggel mutatkozott be a Cibonában.

 

Metalac Farmakom (szerb, 3-4) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 5-2) 62-68

Az elmúlt pocsék egy hete után (vereség otthon a Ljubljanától, Mitrovics sérülése, kiütéses zakó Madridban) mint egy falat kenyér úgy kellett a győzelem a Crvena Zvezda számára. A belgrádiak ennek megfelelően nagyszerűen küzdöttek, megharcoltak minden egyes labdáért és győztesen távoztak Valjevóból. A piros-fehérek zsinórban három triplát dobtak a harmadik negyed végén, ezzel olyan előnybe kerültek, amit a Metalac már nem tudott ledolgozni. Pedig Djordje Majsztorovics (28/9 pont, 4 lepattanó, 2 blokk) személyében volt náluk valaki, aki ezért rengeteget tett, ám Gal Mekel (15/6 pont, 3 labdaszerzés, 3 gólpassz, 3 lepattanó) és csapata kézben tartotta az összecsapást.

Cedevita Zagreb (horvát, 4-3) – Zadar (horvát, 3-4) 81-88

Parádés napot fogott ki a Zadar a Cedevita elleni horvát rangadón, így meglepő, ám annál inkább megérdemelt sikert arattak a tengerpartiak. A vendégek bőven 50% felett dobtak mezőnyből (58/33, 57%), illetve hibátlanul a büntetővonalról (11/11), ezen az estén valószínűleg bárkit megvertek volna a ligában. Az irányítók csatája is volt ez a mérkőzés, hiszen míg a hazaiaknál Jacob Pullen (24/9 pont, 4 gólpassz), addig a vendégeknél Glenn Cosey (25/6 pont) volt szenzációs, utóbbi a Cibona után a másik zágrábi csapatot is elintézte.

Union Olimpija (szlovén, 4-3) – Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 6-1) 63-67

A Zvezda elleni szenzációs idegenbeli győzelmet követően nagyon készültek Ljubljanában, hogy a címvédő után a listavezetőt is elkapják a szlovénok. Ez azonban nem történt meg, köszönhetően elsősorban egy második negyedbeli rövidzárlatnak, mikor pár perc leforgása alatt egy 18-4-es rohamot vezényelt a Buducsnoszt. Innentől aztán már csak futottak az eredmény után a hazaiak, így Szava Lesics (13/3 pont, 17 lepattanó) masszív dupla-duplája is hiábavaló volt a Szuad Sehovics (13/6 pont, 8 lepattanó) vezette, kiváló csapatjátékot produkáló montenegróiak ellen.

Partizan NIS (szerb, 2-5) – Krka (szlovén, 3-4) 69-70

Egészen hihetetlen módon, egy félpályás kosárral nyert a Krka a Partizan vendégeként! A mindent eldöntő dobást Mirko Mulalic (19/18 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz, 7/6 tripla) emelte rá futtából az utolsó másodpercben, amely már a hatodik triplája volt a meccsen, mindössze hét kísérletből. Ez a dobás egy őrült végjáték megkoronázása volt, aminek során Fortuna istennő a Krka játékosainak kezét fogta meg. Mulalic mellett Jure Lalic (21 pont, 7 lepattanó) is igen sokat tett a Krka sikeréért, míg a túloldalon Alekszandar Cvetkovics (15/3 pont, 8 gólpassz, 8 lepattanó) volt messze a legjobb, ám ő is kihagyott egy nagyon fontos büntetőt, amivel esélyt kaptak a szlovénok a győzelem megszerzésére. Mulalic elképesztő dobása ezen a videón látható:

MZT Szkopje (macedón, 4-3) – Cibona Zagreb (horvát, 2-5) 69-68

Zsinórban a harmadik győzelmét aratta a Szkopje, ezúttal a Cibonát győzték le drámai végjátékban. Pedig mindent megtettek az utolsó percben a macedónok, hogy ez ne sikerüljön nekik, hiszen 69-64 után kaptak négy pontot, majd kihagytak két büntetőt, így a győzelemért támadhatott a Cibona. Nebojsa Joksimovic saroktriplája azonban célt tévesztett, így megmenekült az MZT. A macedónok legjobbja Djordje Drenovac (18 pont, 5 lepattanó) volt, a Cibonában pedig Ante Zizic (18 pont, 8 lepattanó) remekelt, illetve kiválóan mutatkozott be a Szolnokról is ismert James Florence (16/6 pont, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), aki csaknem végigjátszotta a meccset.

Igokea (bosnyák, 4-3) – Sutjeska (montenegrói, 2-5) 75-58

A forduló legegyoldalúbb meccse az Igokea-Sutjeska találkozó volt, a bosnyákok simán nyerték meg a találkozót. Az első negyed még egál volt, utána viszont begyújtotta a rakétákat az Igokea és átfutott az újoncon. A második és a harmadik negyedben is volt egy-egy nagy sorozata a hazaiaknak, melyekből Nikola Pesakovics (18/12 pont, 3 labdaszerzés, 9/7 mezőnyből) oroszlánrészt vállalt.

Tajfun (szlovén, 2-5) – Mega Leks (szerb, 5-2) 60-64

A Mega Leks sorozatban a negyedik győzelmét aratta, így szezonkezdete után nem várt előkelő helyen áll a tabellán a szávaszentdemeteri alakulat. Támadásban és védekezésben is volt egy-egy kiugró teljesítmény a szerbeknél, ez pedig meghatározó volt a Sandi Cebular (20/3 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó) által vezetett Tajfun ellen. Nikola Jankovics (23 pont, 10 lepattanó) ellenállhatatlan volt, az első negyedben 13 pontot szerzett, a félidőben pedig már 19-nél járt, ezáltal a szlovén bajnok csak futhatott az eredmény után. Ezt azonban eredményesen tette, hiszen a végén, 60-62-nél Danilo Nikolics (10/6 pont, 3 lepattanó, 2 blokk) meccsnyerő blokkja kellett a Mega Leks sikeréhez.

A bajnokság állása:

 

A következő forduló programja:
Crvena Zvezda Telekom – Partizan NIS
Tajfun – Cedevita Zagreb
Buducsnoszt VOLI – Metalac Farmakom
Cibona Zagreb – Igokea
Zadar – Union Olimpija
Krka – MZT Szkopje

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus