AL: A tavalyi meglepetéscsapat az ideit fogadja

Izgalmasnak ígérkezik az Adria Liga 7. fordulója, az Euroliga miatt ugyanis nem nagyon lesz előre lefutottnak tekinthető találkozó. A játéknap csúcsmérkőzése az Adria Liga idei meglepetéscsapatának, a veretlen Igokeának a tavalyi meglepetéscsapat, a Cedevita otthonában rendezendő hétfői ütközete lehet.Radnicski (10., 2-4)- Krka (7., 3-3)

Mindkét együttes kikapott legutóbb. Nem a Partizan otthonában vereséget szenvedő, s most otthon játszó Radnicski, hanem a saját pályáján először kapituláló, a Buducsnoszttal szemben alulmaradó Krka lehetett szomorúbb egy hete. Ha az idegenben a sorozatban még nyeretlen szlovén bajnok túltette magát a hazai fiaskón, akkor azok után, hogy egy jó sorozata megszakadt, most akár egy rosszat is megszakíthat.

Siroki(12., 2-4) - Zadar (11., 2-4)

A Siroki eddigi 2 győzelmét hazai környezetben érte el, az előző fordulóig bukdácsoló Zadar viszont legutóbb, az idei sorozat eddigi legnagyobb meglepetését szállítva magabiztosan győzött az Euroligától "elgyötört" Cedevita otthonában. Ez azonban nem von le semmit a Zadar sikerének értékéből, amely így jelentősen megnövekedett önbizalommal utazhat a meccsre - érdekes kis alsóházi ütközet várható.

Buducsnoszt (4., 3-3) - Cibona (5., 3-3)

Utóbbi három meccséből kettőt - Szolnok, Krka - magabiztosan nyert idegenben a Buducsnoszt, az egy szem otthoni találkozóján viszont könnyen megadta magát a Partizan ellen. Most a saját közönségét kárpótolhatja a podogricai együttes. Igaz a látogató a térség egy másik patinás alakulata, a gyenge kezdés után fokozatosan magára találó, két legutóbbi meccsét megnyerő Cibona lesz. Jó kis ütközetnek ígérkezik...

Split (8., 3-3) - Partizan (2., 5-1)

Csütörtökön, Barcelonában az Euroliga meccsen szenzációsan helytállt, s a hajrára igencsak szorossá tudta tenni a partit a Partizan. Kérdés, mennyit vett ki a csapatból a katalóniai helytállás, s mire lesz képes az Adria Ligában eddig hazai pályán hibátlan Split otthonában... Amennyiben meg tudja ismételni 3 nappal korábbi játékát a belgrádi együttes, nem kérdéses, hogy nyer, ám ez nem valószínű... Érdekes meccs lesz.

Union Olimpija (6., 3-3) - Szkopje (13., 2-4)

Elsőre nem hozott szerencsét a zsinórban 4 vereséget számláló macedón együttesnek az edzőcsere, a korábbi szlovén kapitánnyal, Ales Pipannal a padon is kikapott a Szkopje. Tette ráadásul mindezt hazai környezetben, az addig elég hullámzó Zvezda ellen, amely 15 pontos verést mért rá. A héten ráadásul lemondott az elnök, Szaso Boszilkov is. Nem valószínű azért, még az Union Olimpija pénteki, oroszországi Euroliga fellépése ellenére sem, hogy éppen Ljubljanában szakad meg a macedón együttes rossz szériája.

Cedevita (3., 4-2) - Igokea 1., 6-0)

A Cedevita az előző fordulóban elszenvedett, Zadar elleni kínos fiaskója után a meglepetéscsapat, a bosnyák Igokea ellen javíthat, csakhogy azért ez igen nehéz diónak ígérkezik. Nemcsak azért, mert az Igokea veretlen, s legutóbb egy másik Euroliga-csapatot, a Ljubljanát is legyőzte, hanem azért is, mert amíg az Igokea egész héten a zágrábi fellépésre készülhetett, addig a kétfrontos terhelést a jelek szerint nem kifejezetten jól viselő Cedevita egy pénteki, görögországi fellépést követően fogadja az éllovast.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus