AL, döntő: Már 2-0-ra vezet a Zvezda

A Megának ezúttal nem volt esélye, így a csapatszinten 31 gólpasszt kiosztó belgrádiak már csak egy győzelemre vannak a címvédéstől.

Döntő, 2. mérkőzés

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 2.) – Mega Leks (szerb, 4.) 93-74

Az első meccsel ellentétben a másodikon már nem volt esélye a sérültjeit továbbra is nélkülözni kényszerülő Mega Leksnek a Crvena Zvezda otthonában, így a belgrádiak egyetlen győzelemre vannak attól, hogy megvédjék címüket. A házigazdák az első perctől az utolsóig dominálták a mérkőzést, a második negyedben már kétszámjegyű különbséget alakítottak ki, amit magabiztosan őriztek az utolsó dudaszóig, a legvégén pedig egy 9-0-s futással 20 pont fölé is növelték fórjukat.

Roppant gördülékeny volt a Zvezda támadójátéka, csapatszinten 31 gólpasszt osztottak ki a piros-fehérek, míg a Mega fiataljai összesen csak 13-szor hozták kihagyhatatlan helyzetbe egymást, ez hatalmas különbséget jelentett a csapatok között. A Zvezda ezen kívül leszedett még 13 támadólepattanót is, így sok második esélyük is volt egy-egy rontott dobás után. A hazaiak legjobbjai a mindig jókor betaláló Marko Szimonovics (16/12 pont), illetve az ismét kiválóan irányító és védekező Sztefan Jovics (9/6 pont, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés, 4 lepattanó) voltak. A Megában Nikola Ivanovics (22/18 pont, 5 gólpassz), Danilo Nikolics (16/9 pont, 7 lepattanó) és Rade Zagorac (16/3 pont, 6 lepattanó) igyekeztek tartani a lelket, a csapat többi tagjától azonban összesen 20 pont érkezett csupán.

A Crvena Zvezda legjobb dobói: Szimonovics 16/12, Miller 11/3, Kinsey 10/3, Lazics 10/6
A Mega Leks legjobb dobói: Ivanovics 22/18, Zagorac 16/3, Nikolics 16/9

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Crvena Zvezda javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus