AL, elődöntők: Hatalmas Mega-bravúr Podgoricában

A Mega Leks el tudta venni az alapszakasz-győztes Buducsnoszt pályaelőnyét, a Zvezda-Cedevita rangadó pedig csak hosszabbításban dőlt el.

Óriási meccsekkel kezdődött el az Adria Liga rájátszása, hiszen a Mega Leks el tudta venni az alapszakasz-győztes, otthon eddig még veretlen Buducsnoszt pályaelőnyét, a Zvezda-Cedevita rangadó pedig csak hosszabbításban dőlt el.

 

Elődöntő, 1. mérkőzések

Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 1.) – Mega Leks (szerb, 4.) 81-85

Egy minden igényt kielégítő meccsel és egy fantasztikus bravúrral kezdődött az idei rájátszás, hiszen a Mega Leks ellopta az alapszakaszt toronymagasan megnyerő Buducsnoszt pályaelőnyét. A podgoricaiak 23-3-as mérlege és hazai veretlensége így könnyen lehet, hogy semmit sem ér majd, az mindenesetre biztos, hogy nagyon össze kell szedniük magukat a második meccsre. A folytatástól függetlenül szenzációs amit a liga legfiatalabb csapata eddig tett, hiszen többek között a Zvezda és a Partizan előtt megnyerték már a szerb kupát, és most hatalmas meglepetést tudtak okozni a Buducsnoszt otthonában.

Nagyszerűen kezdték ezt a meccset a vendégek, Danilo Nikolics (16/12 pont) sorra szórta a hármasokat, így 24-15-re megnyerte az első negyedet a Mega. Julius Jenkins (26/21 pont, 4 gólpassz, 10/7 tripla) is beindította azonban a triplagyártást, így egy villámgyorsgyors, 9-0-s rohammal egalizált a Buducsnoszt. Innentől végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a montenegróiak nem tudtak elhúzni, köszönhetően elsősorban Rade Zagorac (27/9 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz, 11/9 mezőnyből) szinte emberfeletti teljesítményének, a fiatal kiscsatár szinte mindent bedobott. A végjátékban aztán Omar Cook hibája döntőnek bizonyult, 80-83-nál a nagyszerű irányítót tripladobás közben faultolták, ám ő csak egyet dobott be a három büntetőjéből, így elmaradt az egyenlítés és a Mega egy hatalmas győzelemmel a zsebében távozhatott Podgoricából.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Mega Leks javára.

 

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 2.) – Cedevita Zagreb (horvát, 3.) 97-88 h.u.

Nagyon magasra tette a lécet az első meccsen a Mega és a Buducsnoszt, a Zvezda és a Cedevita viszont még ezt is túl tudták szárnyalni. A tavalyi döntő két résztvevőjének igen magas színvonalú összecsapása csak hosszabbításban dőlt el, a fantasztikus hangulatú Pionir közönsége belehajszolta a szerbeket a győzelembe, a túlórát fejben és fizikálisan is a házigazdák bírták jobban. Pedig itt volt a nagy esély a Cedevita számára, hogy ők is elvegyék riválisuk pályaelőnyét, ezzel a lehetőséggel azonban nem tudtak élni a rendes játékidő végén.

A zágrábiak egy hatalmas, 18-3-as rohammal csináltak nagy meccset ebből az összecsapásból, mikor a 24-16-os hazai vezetésből 34-27-es Cedevita-előny alakult. A második félidőt aztán ismét a Zvezda kezdte jobban, így a folytatásban itt is fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a 40. percig. A legvégén a Cedevita kezében volt a labda, ám az egyébként nagyon nagyot játszó Jacob Pullen (24/15 pont, 5 gólpassz) elhibázta a győzelemért eleresztett triplát. Jöhetett tehát a hosszabbítás, ahol az első 7 pontot a belgrádiak szerezték, innen pedig már nem volt esélye visszakapaszkodni az elfáradó horvátoknak. A hazaiaknál Quincy Miller (24/15 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), Maik Zirbes (19 pont, 11 lepattanó) és Sztefan Jovics (14/3 pont, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés, 3 lepattanó) is nagyot játszottak, a túloldalon pedig Pullen, Miro Bilan (20 pont, 7 lepattanó, 12/10 dupla) és James White (16/6 pont, 12 lepattanó) voltak kiemelkedők.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Crvena Zvezda javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus