AL, elődöntők: Őrület Belgrádban, kikapott a címvédő

Mindkét elődöntős párharcban sorsdöntő meccsekre kerül sor, miután a Partizan az év meccsén egyenlített a Cedevita ellen, ahol szinte másodpercenként változott a helyzet a Hatcher-Boatright különcsata során. Az alapszakaszt mindössze egy vereséggel záró Zvezda is kikapott, így ott sem ért még véget a pároscsata.

Elődöntő, 2. mérkőzések

Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 4.) – Crvena Zvezda mts (szerb, 1.) 63-57

Az alapszakaszt mindössze egy vereséggel, 25-1-es mérleggel megnyerő Crvena Zvezda a Buducsnoszt elleni elődöntő második meccsén pocsék játékának köszönhetően megduplázta az idei vereségeinek a számát, így nem tudta lezárni a párharcot, a Buducsnoszt hősiesen játszva kiharcolta a mindent eldöntő harmadik mérkőzést. A szerbek számára ez a botlás most duplán rosszkor jött, hiszen az Euroligában is nagyon fontos két meccs még vár rájuk a rájátszásba jutásért, melyek között így még a felpaprikázott montenegróiakkal is élet-halál harcot kell vívniuk. Ezen a találkozón lényegében nem is volt esélyük a győzelemre a belgrádiaknak, a második negyed 20-10-re történő megnyerése után már végig csak futott az eredmény után a Zvezda. Ez nem is csoda, ha rátekintünk a címvédő lőlapjára, hiszen a duplákat (36/15, 42%) és a triplákat (24/5, 21%) is botrányos százalékkal értékesítették. A legközelebb a hajrában 52-47-nél kerültek a Buducsnoszthoz, a hazaiak ekkor azonban egy 8-2-es szakasszal újítani tudtak és lerázták magukról vendégeiket a Moracsát zsúfolásig megtöltő szurkolóik legnagyobb örömére. A meccs előtt Marcus Williamst a keretből kitevő Buducsnoszt legjobbjai Borisz Szavovics (15/3 pont, 11 lepattanó) és Nemanja Gordics (12/6 pont, 5 lepattanó) voltak, míg a Zvezdában csak Marko Gudurics (17/9 pont) tudott kellően eredményesen játszani.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Partizan NIS (szerb, 3.) – Cedevita Zagreb (horvát, 2.) 74-73

A Cedevita nagyon közel állt hozzá, hogy lezárja a Partizan elleni elődöntős párharcát, ám egy elképesztően őrült végjátékban, Will Hatcher (23/12 pont,4 gólpassz) meccsnyerő dobása után mégis a szerbek örülhettek, és kiharcolták a mindent eldöntő harmadik mérkőzést. A Partizan győzelme egyébként teljesen megérdemelt, hiszen a meccs nagyobb részében ők játszottak előnyben. Kevesebb mint egy perccel a vége előtt, 70-65-nél aztán eldőlni is látszott a találkozó, ám ezt követően még rengeteg minden történt. Előbb Ryan Boatright (25/15 pont, 3 labdaszerzés) szerzett 5 pontot és egyenlített, majd a hazaiak vezére, Hathcer válaszolt egy duplával, újra előnybe kerültek a belgrádiak (72-70). A két kiváló amerikai különcsatája aztán tovább folytatódott, hiszen 7 másodperccel a vége előtt Boatright egy pokolian nehéz, visszalépős triplával juttatta előnybe csapatát. A dráma egyre csak fokozódott a küzdőtéren és a lelátón egyaránt, a végső szó aztán Hatcheré lett, aki egy Boatrightéhoz hasonlóan nehéz középtávolival végül a meccs hőse lett. Robbant is a csarnok, remélhetőleg a sorozatot lezáró mérkőzés is hasonló izgalmakkal szolgál majd. A két megénekelt vezér mellet a Partizanban Sztefan Bircsevics (18/9 pont, 11 lepattanó), a Cedevitában pedig Miro Bilan (16 pont, 10 lepattanó) játszott még kiválóan és ért el dupla-duplát.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus