AL, elődöntők: Zvezda-Cedevita finálét rendeznek idén

Az alapszakasz első két helyezettje, a Crvena Zvezda és a Cedevita Zagreb is élni tudott pályaelőnyével a Buducsnoszt, illetve a Partizan elleni elődöntős sorozat mindent eldöntő harmadik meccsén, és mindketten meggyőző játékkal jutottak be a fináléba.

Elődöntő, 3. mérkőzések

Crvena Zvezda mts (szerb, 1.) – Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 4.) 82-59

Két sorsdöntő élet-halál meccs is jutott erre a hétre a Crvena Zvezda számára, hiszen a pénteki, rájátszásba jutásról döntő utolsó Euroliga-forduló előtt még a Buducsnoszttal nézett farkasszemet a Zvezda az Adria Liga elődöntőjének harmadik találkozóján. A szerbek az első akadályt aztán sikerrel is vették, hiszen címvédőhöz és toronymagas alapszakasz-győzteshez méltó magabiztossággal intézték el a podgoricaiakat, és így bejutottak az idei fináléba is, amit majd a Cedevitával vívnak az újabb végső siker reményében. A Zvezda már a meccs elején nagy nyomást helyezett a Buducsnosztra, rögtön az első negyedben megvolt a kétszámjegyű különbség a csapatok között (21-11). Ezt aztán egy 10-0-s futással még kiegyenlítették a Borisz Szavovics (16/6 pont, 5 lepattanó) és J.R. Reynolds (16/9 pont) vezette montenegróiak, akik a félidőben még csak hatpontos hátrányban voltak (35-29). A találkozó és ezzel az egész párharc aztán a harmadik negyedben dőlt el, mikor a piros-fehérek ezúttal nem a fantasztikus védekezésükhöz, hanem a ritkábban látható, ám szintén ellenállhatatlan támadójátékukhoz nyúltak, és 32 pontot rámoltak be riválisuknak tízpercnyi játék során (32-22). Hogy aztán ne legyen hiányérzet a védekezés szerelmesei számára sem, a Zvezda mindössze 8 pontot engedélyezett a Buducsnosztnak a záró felvonásban, így a végére a különbség is tetemes lett a felek között. A szerbeknél ezúttal a hatalmas energiával játszó Charles Jenkins (17/9 pont, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) nyújtotta a legjobb teljesítményt, mellette pedig Ognjen Kuzmics (13 pont, 10 pont) dupla-duplával vétette magát észre.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Crvena Zvezda javára.

 

Cedevita Zagreb (horvát, 2.) – Partizan NIS (szerb, 3.) 87-78

Időrendben elsőként a Cedevita jutott be az Adria Liga idei döntőjébe, miután vasárnap a Partizan elleni sorozat mindent eldöntő meccsén elmaradtak a korábban tapasztalt izgalmak, és a horvátok teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Ráadásul úgy, hogy két kulcsemberük, Ryan Boatright és Marko Arapovic is kidőlt a sorból, előbbi ráadásul már az első negyed legelején. Kettejük közül egyébként az amerikai talán már ott lehet a fináléban, Arapovic viszont súlyos térdsérülést szenvedett. A kiesett fontos láncszemeket remekül sikerült pótolniuk a zágárbiaknak ezen a mérkőzésen, a most is stabil Miro Bilan (16 pont, 7 lepattanó) mellett Dzanan Musa (16/9 pont) például 14 pontot rámolt be a második negyedben, aminek nagyban köszönhetően a Cedevita már 11 ponttal (47-36) vezetett a nagyszünetben. Fordulás után aztán valamelyest közelebb férkőzött a Partizan, ám a győzelemre nem volt esélyük a belgrádiaknak. A hajrában ugyanis Luka Babic (14/6 pont, 4 gólpassz) vette át Musától a karmesteri pálcát, a horvát kiscsatár 11 ponttal terhelte meg a vendégek gyűrűjét az utolsó két percben, az ő triplájával alakult 81-73-ra az állás, amivel végleg lezárta a meccset a Cedevita. A Partizanban csak Will Hatcher (16/3 pont, 7 gólpassz) tudott kiemelkedően játszani, egy-két ilyen teljesítmény még kellett volna, hogy igazi esélyük legyen a szerbeknek a továbbjutásra.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-1 a Cedevita javára.

 

A párharcok végeredményei:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus