Az elődöntő reményében lépnek ma parkettre Hangáék!

Ma este megtudjuk melyik két csapat csatlakozik a Barcelonához és a Real Madridhoz az elődöntőben - Hangáék Malagában készülnek meglepetésre!

Dominion Bilbao Basket (4.) – Valencia Basket Club (5.)
2015. június 1. – 20:30

A lélektani előny visszakerült a baszk egylethez, miután a kiesés lehetőségének terhével sikerült meglepnie idegenben a valenciai együttest – kérdés ezúttal tud-e élni majd a hazai pálya előnyével. A lepattanócsatában hasonlóan teljesítenek a felek, így ismét döntő szerepet kaphat a periméter játék. A Bilbao szekerét eddig az Alex Mumbrú-Marko Todorovics páros húzta, a mindent eldöntő mérkőzésen is kulcsszerep vár a kettősre. Amennyiben a Quino Colom-Danilo Andjuszics triplagyáros hátvédek precízebben tüzelnének a 6,75-ös vonalon túlról, úgy komoly lépést tehetne Sito Alonso legénysége az elődöntő felé. Nyilván ehhez Carles Duran tanítványainak is lesz néhány szavuk, akiknél elengedhetetlen hogy Pau Ribas ismét legjobbját nyújtsa – a Bilbao a második mérkőzésen remekül vette ki a játékból a hátvédet. Ha a Valencia magasemberei – Bojan Dubljevics-Luke Harangody-Kresimir Loncar – képesek lennének a szintlépésre, úgy ismét a Valencia felé billenne a mérleg nyelve. Nehéz egyértelmű esélyest megnevezni, az a csapat jut majd az elődöntőbe, amely a fáradtság ellenére kevesebb hibával tud pattogtatni. 

Unicaja (3.) – Laboral Kutxa (6.)
2015. június 1. – 21:00

Magabiztos játékkal fektette két vállra Vitoriában a Laboral Kutxa az andalúz alakulatot, amely megadhatta Hanga Ádáméknak a kellő önbizalmat. Azért nyilvánvalóan hazai pályán is más arcát mutatja majd az Unicaja, amelynek legnagyobb fegyverében a lepattanócsatában – főleg a támadó pattanók megszerzésében és ezzel a második esélyből született pontok nagyobb számú kicsikarásában - való fölényét kellene minimalizálnia a baszk alakulatnak a siker reményében – ahogy tette ezt két nappal ezelőtt. Periméteren a vitoriai egyletnek ment jobban az elmúlt két összecsapáson: a James Mike-Fabien Causeur-Fernando San Emeterio triumvirátus kerekedett felül Ryan Toolsonékon. A spanyol válogatott, Fernando San Emeterio aktuális formája újfent sokat lendíthet csapata teljesítményén, de Hanga Ádám szemfüles megoldásaira és a korábbi Real Madrid játékos, Carlos Suárez játékból való kikapcsolására is nagy szüksége lesz a Laboral Kutxának. A meccs érdemi része nagyban függ a vendég centerek – Colton Iverson-Kim Tillie-Mirza Begic – hatékonyságán, nagy adok-kapok várható a festékben. Két különböző stílusú negyeddöntő mérkőzést láthattunk a csapatok között - ma este is kétesélyes a párharc kimenetele: az a fél amelyik ismét rá tudja kényszeríteni akaratát riválisára, továbbjut az elődöntőbe. 

Mindkét mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus