Az olasz meló - Hollis a forduló legjobbja!

Mozgalmas, de felemás hétvégén vannak túl olaszországi „exeink”, az amerikai-magyar Damian Hollis hétről hétre egyre jobb teljesítményt nyújtva, ezúttal már a forduló legjobbja volt az itáliai második vonalban. Hollishoz hasonlóan, a tavaly még Pécsett légióskodó Alex Legion is tartja ragyogó formáját, ismét a LegaDue Silver (3. osztály) aktuális fordulójának egyik kiemelkedő teljesítménye az övé. A többieknek már nem ment ennyire jól, de nem mindegyikük lehet elégedetlen a 6. fordulót követően sem, nézzük a részleteket:

BEKO Serie A

Victoria Libertas Pesaro (1-3) - Montepaschi Siena (3-1)   69 - 94

Az Euroliga bukdácsolással ellentétben olaszhonban még brillírozó bajnok soraiban ezúttal is ott volt Jeff Viggiano (Soproni Ászok), az olasz amerikai alacsony-bedobó 18 perc alatt szerzett 6 pontjával volt részese a Siena fölényes idegenbeli győzelmének.

Vanoli Cremona (1-3)  - Dinamo Sassari (2-2)   86 - 74

Meglepő győzelemmel szakította meg nyeretlenségét és mozdult el az utolsó helyről a Cremona. Az elmúlt hetekben nemcsak a Cremonának nem ment túl fényesen, hanem a csapat lett légiósa, a nem is olyan rég még a Szolnok szolgálatában álló Ernest Kalve is kemény kritikákat kapott. Egyes hírek szerint a frissen igazolt szerb klasszis, Uros Tripkovics is az ex-szolnoki kiscsatár státuszába érkezett. Nos, Tripkovics még nem játszott, és egyáltalán nem biztos hogy a szerb vetélytárs miatt, de Kalve ezúttal már kicsit összekapta magát: 11 pontja és 4 lepattanója is saját szezoncsúcs az olasz Serie A-ban.

LegaDue Gold

Angelico Biella (5-1)  -  Basket Ferentino (1-5)  88 - 74

Azok után, hogy az első fordulóban meglepő vereséget szenvedett, valósággal szárnyra kapott az Angelico Biella. A biellai klub utolsó 15 évében, amióta a profik (az első vagy a másodosztályban) közt szerepelnek, még soha nem nyitott ilyen jó (5-1) mérleggel 6 forduló után az Angelico. Ebben a remeklésben egyre inkább kulcs szerepet vállal Damian Hollis. A honosított magasember vasárnap 24 ponttal 11 lepattanóval és 4 assziszttal zárt, ez 36 VAL-pontot ért. A másodosztályú bajnokságot szervező liga (LNP) Damian Hollist választotta a 6. forduló legjobb játékosának! Az Angelico Biella négyes holtversenyben már vezeti a másodosztály tabelláját.

Legadue Gold tabellájának állása a 6. fordulót követően

LegaDue Silver

Enegan Firenze (2-4)  - Mobyt Ferrara (4-2)    58 - 73

Ismét kikapott, és egyre lejjebb süllyed a táblázaton az Enegan Firenze. Brandon Wood (Alba Fehérvár) és Kyle Swanston (Kaposvári KK) firenzei klubja ezúttal a Mobyt Ferraratól kapott ki viszonylag simán. A fehérváriak egykori kedvence most is a Firenze egyik legjobbja volt, de múlt heti ragyogó teljesítményét nem tudta megismételni, Wood 13 pontja mellé nem kevesebb mint 17 (!!!) lepattanót szerzett, 24 VAL pontjánál nem volt magasabb érték egyik oldalon sem. Az ex-kaposvári Kyle Swanston megint sok hibával és pontatlanul játszott, 8 pontja (2/9-es mezőnymutatóval), 1 asszisztja és 2 lepattanója a közepesnél is gyengébb teljesítményt takar. Az Enegan Firenze a találkozót követő napon menesztette vezetőedzőjét. Gabriele Giordanót, utódjáról még nincsen döntés, egyelőre az eddigi másodedző. Riccardo Caimi vette át a csapat irányítását.

Bawer Matera (3-3)  -  Arcanthea Lucca (3-3)  78 - 90

Materában sem lehetnek igazán büszkék kedvenceik hétvégi produkciójára, a dél olasz gárda meglepő vereségével elhalasztotta annak esélyét, hogy az élbolyhoz kapaszkodjon. Sajnos vasárnapi teljesítményük után, a Matera egyik ex-NB1-es légiósára sem lehetünk büszkék. A "szegedi" Anthony Jones elképesztő szélsőségek között játszik: azok után, hogy a hétközi fordulóban 34 egységig jutott, most 9 pontot és 2 lepattanót tudott összeszedni. Nem volt nála sokkal jobb a  tavasszal még a Körmend mezében harcoló Kyle Austin sem, 10 pontja és 3 lepattanója igencsak vérszegény mutatvány egy húzóembernek szerződtetett légióstól.

Modus FM Roseto (4-2)  -  Assigeco Casalpusterlengo (3-3)  76 - 66

Alex Charles Legion (ex-Pécs) és a rosetói cápák viszont megállíthatatlanok! A Roseto újabb sikerével már (holtversenyes) listavezetője a LegaDue Silver-nek. Legion idei hatodik meccsén már a 4. dupla-dupláját szállította: 26 pont (76%-os mezőnymutatóval) és 14 lepattanó 38 VAL pontot ért. Legion a pontszerzők között már az 5., a lepattanózók közt pedig a 2. helyre "kúszott" fel a liga összesített statisztikáiban. Az egykori baranyai "renitens" az olasz harmadosztály egyik leghasznosabb játékosává vált.

Proger Chieti (4-2)  -  Moncada Agrigento (2-4)    80 - 77

Több mint 2 ezer néző ünnepelte Chietiben a Proger újabb győzelmét. Matthew Shaw (Körmend) talján klubja a Rosetóhoz hasonlóan meglepetésszerű, remek szezonrajtot vett és egyelőre a Chieti is a legszűkebb élmezőny tagja. Matthew Shaw talán az egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő "exünk", nem véletlen, hogy benne tisztelhetjük a LegaDue Silver legpontosabban büntetőző (91.7%) és a "ketteseket" is legjobb százalékkal (69%) dobó játékosát. Shaw az Agrigento ellen 17 pontot és 8 lepattanót szerzett, és kiosztott 1 blokkot is.

Basket Recanati (3-3)  -  Torrevento Basket Nord Barese  (3-3)   98 - 96   2hu.

Sorozatban a harmadik meccsét veszti el az ex-debreceni Darren Moore-ral a soraiban felálló Basket Nord Barese. A szezont 20 ponttal nyitó Moore teljesítménye egyre inkább visszaesik, ezúttal már csak 6 pontig jutott közel 38 játékperc alatt. Az amerikai dobóhátvéd lehangoló produkcióját csak az átlagnál jobb lepattanózása (11-et közte 6 támadót szedett le) kozmetikázza valamelyest.

A LegaDue Silver tabellájának állása a 6. fordulót követően.

A LegaDue Silver 6. fordulójának 10 legszebb jelenete :

fotók: pallacanestrobiella.com, rosetosharks.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus