Az Unicaja ellen javíthatnak Hangáék

Ma kora este Hanga Ádámék az Unicajával néznek farkasszemet - az andalúz gárda legyőzésével feledtetnék múlt heti botlásukat. 

Laboral Kutxa – Unicaja
2016. március 20. – 17:30

Múlt heti, nem várt sevillai vereségét otthonában feledtetné Hanga Ádám együttese, amely a szintén Euroligás andalúz gárdát fogadja. A tabellán csupán hetedik pozícióban tanyázó Malaga nem éppen a legjobb formában várja a találkozót, ám így sem lehet félvállról venni. Kiemelkedő támadójátéka (84,74 pont) mellett a Laboral Kutxa egyik legnagyobb fegyvere a támadólepattanók megszerzése (átlagban 12,4), míg az Unicaja a védő pattanók megkaparintásában foglal el előkelő helyet (23) – így a lecsorgó labdákért folytatott harc is kulcsfontossággal bírhat. Ezúttal is kiváló párharcnak tűnik az irányítók külön csatája: amennyiben Nemanja Nedovicsék képesek agresszívebb védekezésre váltani, úgy lehet esélyük lassítani a Mike James-Darius Adams duó lendületét. Mindkét gárda a top hárompontos gárdák közé tartozik, így kiegyenlített küzdelem várható periméteren. 

Az összecsapás egyik leglátványosabb match-upját vívhatja az élete formájában pattogtató honfitársunk a litván Mindaugas Kuzminskas ellen – Hanga Ádámra ismét főszerep várhat mind támadó, mind védőoldalon. A festékben kemény adok-kapok helyezhető kilátásba: a Jannisz Buruszisz - Kim Tillie duónak méltó riválisa lehet a Will Thomas - Fran Vázquez páros. Amennyiben az Unicaja elő tudja húzni keményebb defenzív elemeit és hibák sokaságába hajszolja a baszkokat, úgy lehet keresnivalója Vitoriában. Ám ezek ellenére is a Laboral Kutxa a derbi esélyese, amely győzelem esetén újra felkapaszkodhat a bajnokság harmadik helyére, mivel a Real Madrid ma kapitulált a Tenerife otthonában. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

A mérkőzés az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus