BSL, 4. forduló: Crocker jó játékkal tért vissza

Az Euroligában lejátszott dupla forduló ellenére a Fener, az Efes, a Galata és a Darüssafaka is nyerni tudott a hétvégén. Veretlen maradt a Besiktas és a Banvit, Tony Crocker pedig remek játékkal tért vissza a bajnokságba és győzelemre vezette új csapatát.

Fenerbahce (3-1) – Pinar Karsiyaka (2-2) 84-75

Egy roppant fárasztó hetet abszolvált tökéletesen a Fenerbahce, hiszen kétnaponta játszva előbb az Euroligában a Zalgirist és a Galatát, majd a bajnokságban a Karsiyakát is megverte a címvédő, még a sérült Bogdanovics hiányában is. A szerb kiválóság pontjait Ekpe Udoh (15 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz), Jan Vesely (14 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) és a korábbi csapata ellen pályára lépő Bobby Dixon (16/12 pont, 5 lepattanó) pótolták leginkább. A Fener számára egyáltalán nem volt könnyű ez a meccs, sokáig a remekül dobó DaJuan Summers (23/15 pont, 6/5 tripla) – Kevin Dillard (16/12 pont, 7 gólpassz, 6/4 tripla) duó által húzott izmiriek vezettek, még 63-65-nél is. Ezt követően aztán 21-10-zel zárta a meccset és végül behúzta a győzelmet a Fener.

Anadolu Efes (4-0) – Muratbey Usak Sportif (2-2) 86-73

A bajnokságban harmadik meccsén harmadik dupla-dupláját jegyző Thomas Heurtel (20/12 pont, 11 gólpassz, 4 lepattanó, 5/4 tripla), illetve az egyre fontosabb szerepet betöltő Tyler Honeycutt (16 pont, 6 lepattanó) vezérletével nem okozott gondot az Efes számára az Usak legyőzése. Mark Lyons (22/3 pont, 5 gólpassz), Darryl Monroe (15 pont, 13 lepattanó) és Rolands Freimanis (15/6 pont) nagyon jól játszottak a vendégeknél, ám ez csak arra volt elég, hogy ne legyen nagyon nagy a különbség, de valódi veszély nem fenyegette az Efes sikerét.

Trabzonspor Medical Park (0-4) – Darüssafaka Dogus (3-1) 71-83

Egy félidőnyi jó játék elég volt a Darüssafakának, hogy lerendezze a Trabzonspor elleni találkozót. A nagyszünetben már 49-33-ra vezető Blatt-legénység szintén erőltetett „euroligás” héten van túl, így a meccs második felében már csak arra figyeltek, hogy a korábban felépített előnyük megmaradjon. Épp a sűrű menetrend miatt többet játszhatott például Luke Harangody (23/9 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) és a pikszisből kissé kieső Will Clyburn (14/6 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) is, és mindketten nagyszerűen éltek az adódó lehetőséggel.

Gaziantep Basketbol (0-4) – Galatasaray Odeabank (3-1) 72-79

Továbbra sem tudta megszerezni az Euroligában első győzelmét a Galatasaray, főleg a Fener elleni vereség lehetett fájó a bordó-sárgáknak, hiszen szinte osztálykülönbség volt azon a meccsen a nagy városi rivális javára. A bajnokságban azért ki tudta brusztolni a győzelmet a Galata a Gaziantep ellen, de az első három negyedben még jobbára a hazaiak vezettek. A negyedik negyedet aztán 10-2-vel kezdte a Sinan Güler (16/3 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) és Blake Schilb (18 pont) vezette Galata, amire már nem volt válasza Will Cherrynek (19 pont, 4 gólpassz) és csapatának.

Besiktas Sompo Japan (4-0) – Yesilgiresun Belediye (2-2) 77-59

Továbbra sem lassít a Besiktas, a Szolnok Bajnokok Ligája-ellenfele negyedik meccsét is nagyon magabiztosan nyerte meg és a teljes szezont figyelembe véve is őrzi veretlenségét. Már az első percekben egyértelművé tette fölényét a Besiktas, hiszen 13-0-lal indították a meccset a hazaiak, akiknél Michael Thompson (20/12 pont), Earl Clark (18/6 pont, 8 lepattanó) és Vladimir Stimac (14 pont, 6 lepattanó) voltak a húzóemberek.

Banvit BK (4-0) – Demir Insaat Büyükcekmece (2-2) 79-76 h.u.

Az Efeshez és a Besiktashoz hasonlóan a Banvit is hibátlan maradt, ám ezért nagyon meg kellett izzadniuk a Büyükcekmece ellen. A balikesiri alakulatot úgy kényszerítették hosszabbításra a vendégek, hogy ők sem addig, sem a túlóra során nem vezettek egyetlen másodpercre sem a mérkőzésen. A két szlovén, a hosszabbításban 7 pontot szerző Edo Muric (21 pont, 10 lepattanó), illetve Gasper Vidmar (17 pont, 6/6 mezőnyből) játékára építő Banvit aztán tudott újítani a ráadásban, így végül igazságos eredmény született. A Büyükcekmecét a hosszabbítást is kiharcoló Kenneth Hayes (30/15 pont), valamint Angelo Caloiro (15/6 pont, 13 lepattanó) és Clevin Hannah (15/9 pont, 4 gólpassz) tartották a végletekig versenyben.

Rönesans TED Ankara Kolejliler (0-4) – Istanbul BBSK (1-3) 75-96

Még Devin Thomas (26 pont, 12 lepattanó) és Shannon Shorter (23/9 pont) kiemelkedő játékával sem volt esélye az Ankarának a meccs előtt még szintén nyeretlen Istanbul ellen, nem lehetnek túl rózsásak a fővárosiak kilátásai a folytatást tekintve sem. Pedig félidőben még vezetett is az Ankara (41-39), fordulás után azonban átrobogott rajtuk az Istanbul. A vendégeknél Jaka Klobucar (27/12 pont, 7 lepattanó) és Earl Calloway (24/9 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) is extrát nyújtott.

Tofas Bursa (2-2) – Best Balikesir (0-4) 91-72

Tony Crocker (16/6 pont) a kínai kitérője után ponterős játékkal tért vissza a török bajnokságba, nagyon úgy tűnik, hogy ahogy tavaly a Yesilgiresunban, úgy idén a Tofasban is kulcsjátékos lesz az ex-fehérvári légiós. Az Ankara-Istanbul meccshez hasonló volt a forgatókönyv a két újonc találkozóján is, a félidei 38-36-os állás után végül kiütéses végeredmény született. Crocker mellett Ronald Roberts (19 pont, 11 lepattanó, 9/8 mezőnyből), Sammy Mejia (16/12 pont, 4 gólpassz, 2 blokk, 4/4 tripla) és Vaszilij Micics (15/12 pont) is kiemelkedők voltak a Tofasban.

 

A bajnokság állása:

 

A következő forduló programja:
Darüssafaka Dogus – Fenerbahce 
Tofas Bursa – Anadolu Efes 
Galatasaray Odeabank – Trabzonspor Medical Park 
Pinar Karsiyaka – Besiktas Sompo Japan
Best Balikesir – Banvit BK 
Demir Insaat Büyükcekmece – Gaziantep Basketbol 
Istanbul BBSK – Muratbey Usak Sportif
Yesilgiresun Belediye – Rönesans TED Ankara Kolejliler

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus