BSL, 4. forduló: Ismét elverték a Fenert

103 dobott ponttal hangolt a Szolnok elleni Eurocup-meccsre a Besiktas, a Fenert pedig a Real-verés után a Galata oktatta a rangadón.

 

103 dobott ponttal és újabb Lampe-parádéval hangolt a Szolnok elleni Eurocup-meccsre a Besiktas, a Fenert pedig a Real-verés után a Galata oktatta a rangadón. Tony Crocker továbbra is megállíthatatlan, ismét győzelemre vezette az újoncot.

 

Galatasaray Odeabank (3-1) – Fenerbahce Ülker (2-2) 80-63

A hétközben még Európa elsőszámú csapatát, a Real Madridot két vállra fektető Fenerbahce újabb vereséget szenvedett a bajnokságban, ráadásul meglehetősen simán, 17 ponttal buktak Veselyék. Ez még akkor is csúnya a talán legnagyobb presztízsű török rangadón, ha az újjáépült Galatasaray nagyszerű formában kezdte az új idényt. Pedig nem így indult a meccs, a csapatok fej-fej mellett haladtak, a félidő végét azonban elrontotta a Fener (39-32), ekkor lépett el először a Galata. Mint kiderült ennél közelebb már nem is nagyon tudtak férkőzni a vendégek a folytatásban sem, a záró játékrészben például nem tudtak bejönni 10 pont alá sem, így roppant magabiztosan hozta a meccset a Galata. A győztes csapat legjobbja Blake Schilb (18/3 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó) volt, de nagyon hasznos volt Vladimir Micov (15/3 pont, 4 lepattanó) és Stephane Lasme (12 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) is. A Fenerben egyedül Bogdan Bogdanovics (15/9 pont) nyújtott olyan teljesítményt, ami a győzelemhez többektől is kellett volna.

Demir Insaat Büyükcekmece (2-1) – Anadolu Efes (2-1) 61-91

Pocsék előzmények után érkezett az Efes az újonc Büyükcekmece otthonába, hiszen az Ivkovics-legénység egy hete egy utolsó másodperces triplával kikapott a Banvittól, az Euroligában pedig óriási meglepetésre a Cedevita távozott győztesen az Abdi Ipekci Arenából. Ezen a meccsen azonban kiereszthette minden frusztráltságát a kék-fehér sztárcsapat, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak a második félidőben lett ilyen nagy a különbség, a záró negyedet például 15 ponttal nyerte az Efes. Thomas Heurtel (13/9 pont, 9 gólpassz, 6 lepattanó) volt a vendégek legjobbja, mellette még Dario Saric (14/6 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) volt kiemelkedően sokoldalú.

Pinar Karsiyaka (4-0) – Trabzonspor Medical Park (0-4) 74-71

A veretlen és a nyeretlen csatája volt a Karsiyaka-Trabzonspor csata, ami után mindkét jelző érvényben maradt a csapatokra vonatkozólag. Ez a meccs azonban messze nem volt sima, hiszen a Trabzonspor egyáltalán nem olyan rossz csapat, mint amit az eddigi szereplése mutat, és most Darius Johnson-Odom (26/6 pont, 9 lepattanó) vezérletével ezt bizonyították is a címvédő otthonában. A végjátékra azonban elfogyott a trabzoniak ereje, így végül ha nem is könnyed és szép játékkal, de behúzta a meccset a Karsiyaka, akik ezúttal Joe Ragland (17/9 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó) és Colton Iverson (17 pont, 6 lepattanó) összjátékaira támaszkodtak elsősorban.

Darüssafaka Dogus (2-2) – Rönesans TED Ankara Kolejliler (1-3) 82-69

Magabiztosan verte a szezont meglehetősen lassan kezdő Darüssafaka az Ankarát, az isztambuliak számára már nagyon kellett egy ilyen meccs. A második negyed elején már rádupláztak a fővárosiakra a házigazdák (28-14), és a folytatásban is csak elvétve tudott beljebb jönni a kétszámjegyű különbségről az Ankara. Igazi csapatmunkát mutatott be a Darüssafaka, akik közül Reggie Redding (13/3 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó), Semih Erden (15 pont, 5 lepattanó) és Manuchar Markoishvili (15/12 pont, 3 labdaszerzés) volt kiemelkedő. Az Ankarában a veterán horvát, Marko Tomas (20/9 pont) próbálta tartani a lelket, több-kevesebb sikerrel.

Banvit BK (3-0) – Royal Hali Gaziantep (1-3) 83-76

Gond nélkül húzta be a Banvit a Gaziantep elleni meccset, hiszen a vendégek egyetlen másodpercig sem vezettek a találkozón. Rendkívül pozitív, érett játékot mutat eddig a szezon során a balikesiri alakulat, ezúttal is pontosan annyit és úgy játszottak, amennyi a két pont megszerzéséhez kellett. Ráadásul közülük négyen is roppant eredményesek és hatékonyak voltak, hiszen Gasper Vidmar (19 pont, 9 lepattanó, 8/8 mezőnyből), Adrien Moerman (16 pont, 6 lepattanó), Dominique Johnson (18/6 pont, 4 gólpassz) és Courtney Fortson (17/9 pont) is szépen teljesített. A Gaziantep legjobbja Earl Calloway (23/9 pont, 4 lepattanó) volt.

Besiktas Sompo Japan (2-2) – Istanbul BBSK (0-3) 103-91

A bombaformában lévő Maciej Lampe (27/3 pont, 13 lepattanó) vezérletével újabb remek győzelemmel hangolt a Besiktas a Szolnok elleni Eurocup meccsre. Támadóoldalon igencsak meggyőzőek voltak a fekete-fehérek, hiszen minden negyedben legalább 25 pontot szereztek, illetve Lampén kívül még öten szereztek kétszámjegyű pontot. Egyedül a második negyedben volt kisebb-nagyobb gondja a Besiktasnak, ám a 10 pontos deficit ellenére végül ezt a játékrészt is kihozták döntetlenre, innentől pedig már az történt a pályán, amit ők akartak. Kiemelendő még az Istanbulban Damir Markota (25/3 pont, 9 lepattanó) játéka, aki Lampéhoz hasonlóan szintén remek heteket tudhat maga mögött.

Torku Konyaspor (2-1) – Muratbey Usak Sportif (2-1) 75-64

A múlt heti, Fenerbahce elleni hatalmas idegenbeli bravúr után az Usak ellen sem hibázott a Konyaspor, végig vezetve nyertek a házigazdák. Vanja Plisznics (24/3 pont) volt a kiváló konyai kezdő vezére a pontszerzést illetően, de a másik négy csapattársa is 10 pont fölé jutott, Sean Williams (12 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) a palánk alatt, Tyrone Brazelton (12/6 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó) pedig a játékszervezésben remekelt.

Yesilgiresun Belediye (2-1) – Türk Telekom (0-3) 69-51

Tony Crocker (20/3 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) újabb nagyszerű játékával nyert a Yesilgiresun a Türk Telekom ellen. A fővárosiak egyébként ismét kilátástalan játékot nyújtottak, mindössze 51 pontra voltak képesek, így nem meglepő, hogy még nem nyertek meccset az idei szezonban. Érdekesség, hogy a meccs pontkirálya a vendégektől Ermal Kuqo (21/9 pont, 5 lepattanó) volt, aki csapata pontjainak közel felét szerezte, mögötte a második legeredményesebb csapattársa viszont mindössze 6 egységig jutott. Az ex-fehérvári Crockeren kívül Quinton Hosley (17/3 pont, 6 lepattanó) volt leginkább dicsérhető az újoncnál.

A bajnokság állása:

 

A következő forduló programja:
Fenerbahce Ülker – Banvit BK
Anadolu Efes – Pinar Karsiyaka
Darüssafaka Dogus – Yesilgiresun Belediye 
Muratbey Usak Sportif – Galatasaray Odeabank 
Trabzonspor Medical Park – Besiktas Sompo Japan 
Royal Hali Gaziantep – Demir Insaat Büyükcekmece
Rönesans TED Ankara Kolejliler – Torku Konyaspor 
Istanbul BBSK – Türk Telekom

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus