BSL, döntő: Újra előnyben a Fener

A harmadik negyed kivételével uralta a török bajnoki döntő harmadik meccsét a Fenerbahce az Efes ellen, így 2-1-re vezet a párharcban.

Döntő, 3. mérkőzés

Fenerbahce Ülker (2.) – Anadolu Efes (1.) 84-72

Az Efes-Fenerbahce párharc az első két mérkőzés után most újabb két találkozó erejéig átköltözött a Boszporusz túlpartjára, az Ülker Sports Arenába, ahol a Fener az első meccsen megszerzett pályaelőnyének megőrzése érdekében lépett pályára. Az Obradivics-legénység törekvését siker koronázta, hiszen a meccs nagy részében az ő akaratuk érvényesült, a kritikus időszakokban pedig vissza tudták verni az Efes rohamait, így ők kerültek 2-1-es előnybe. Szorosan indult a találkozó, 16-16 után a Fener egy 7-0-s villámrohanással került lélegzetvételnyi előnybe. A ekkor megszerzett fórra a második negyedben aztán még rá tudott tenni néhány pontot a házigazda, így ekkor már javarészt kétszámjegyű volt a Fener vezetése, a félidőben pedig kereken 10 ponttal mentek a sárga-kékek (43-33).

A fordulás utáni első néhány percben sem történt változás, ezt követően azonban az Efes feljebb kapcsolt védekezésben, ami magával hozta a könnyedebb, ritmusosabb kék-fehér támadásokat is. Elkapta tehát a fonalat az Efes, aminek következtében az első percek után ismét vendégvezetést mutatott az eredményjelző (55-57). Ez az állapot azonban tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen a harmadik negyed végén és a negyedik elején a Fener egy 11-0-s rohammal vette vissza a mérkőzés irányítását. Ezt aztán már nem is adták ki a kezükből a hazaiak, majd 82-66-nál kialakult a meccsen a legnagyobb különbség is, izgalmak nélkül ért tehát véget a derbi. A Fener legjobbja Jan Vesely (16 pont, 7 lepattanó), a legeredményesebbje pedig Bogdan Bogdanovics (17/6 pont) volt, utóbbitól a 9/2-es triplamutatója ellenére is nagy előrelépést láthattunk az első két meccshez képest, melyeken összesen nem dobott annyi pontot, mint ezen a meccsen. Ekpe Udoh (10 pont, 9 lepattanó,2 blokk) szintén nagyon fontos láncszem volt a palánkok alatt, ő és Vesely minden téren  ellensúlyozni tudták a Dario Saric (18/3 pont, 4 lepattanó) – Bryan Dunston (11 pont, 5 lepattanó) belső duót, akik Thomas Heurtellel (12/6 pont, 6 gólpassz) együtt az Efes gerincét alkották.

A Fenerbahce legjobb dobói: Bogdanovics 17/6, Vesely 16, Udoh 10, Kalinics 10/3
Az Efes legjobb dobói: Saric 18/3, Heurtel 12/6, Dunston 11

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus