BSL, elődöntő: Bekezdett a Fener és a Besiktas is

Az alapszakasz-győztes Fenerbahce és a második kiemelt Besiktas is magabiztos, 20 pont körüli győzelemmel kezdte a Darüssafaka illetve az Efes elleni elődöntőjét és szerzett 1-0-s vezetést.

Elődöntő, 1. mérkőzések

Fenerbahce (1.) – Darüssafaka Dogus (4.) 94-72

Bogdan Bogdanovics nélkül is magabiztosan verte a Fenerbahce a Darüssafakát és szerzett 1-0-s előnyt a török bajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. Az Euroligában is remekül szereplő két csapat összecsapása az első félidőben volt csak szoros, és bár jobbára akkor is inkább a Fener vezetett, a Dacka ekkor még rendre ott loholt a nyakukon és többször fordított is. 40-42 után azonban a Fener 10-0-lal zárta az első félidőt, majd fordulás után nem sokkal szintén volt egy ugyanilyen rohamuk, aminek köszönhetően már kereken 20 ponttal, 72-52-re vezettek, innentől pedig könnyedén őrizték vezetésüket. A címvédő legjobbja a csaknem hibátlanul célzó, a szezon során eddig kevesebb lehetőséget kapó Melih Mahmutoglu (18/9 pont) volt, de mellette az Ekpe Udoh, James Nunnally, Nikola Kalinics trió is berámolt még 12-12 pontot, illetve Bobby Dixon is egy 10-est. A túloldalon viszont csak Scottie Wilbekin (16/12 pont) és Will Clyburn (16/6 pont) tudtak kifejezetten eredményesek lenni, a csapat vezére, a pletykák szerint épp a Fenerrel összeboronált Brad Wanamaker viszont faultgondokkal küzdött, 21 perc jutott neki, ami alatt mindössze 5 pontot hozott össze 8/1-es mezőnyözéssel, ezt pedig még gyengébb csapatok ellen sem nagyon bírta volna el a Darüssafaka.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fenerbahce javára.

 

Besiktas Sompo Japan (2.) – Anadolu Efes (3.) 90-71

Egynegyednyi rossz játék megpecsételte az Efes sorsát a Besiktas elleni párharc első meccsén, így a Szolnok korábbi BL-ellenfele meg tudta őrizni pályaelőnyét, amit még épp Perasovicék ellen szerzett meg az alapszakasz utolsó fordulójában, és aminek még igen nagy jelentősége lehet a végelszámolásnál is. Az említett komoly Efes-rövidzárlat a második negyedben következett be, aminek még 22-25-ös állásról futottak neki a csapatok. 26-29-ről aztán 48-33 lett a félidei eredmény, azaz összességében 26-8-ra nyerte ezt a játékrészt a fantasztikusan játszó Besiktas. Fordulás után aztán már lényegében nem változott semmi, a fekete-fehérek biztosan őrizték 15-20 pont körüli előnyüket. A Besiktas legjobbjai D.J. Strawberry (22/12 pont, 4 lepattanó) és Sertac Sanli (15 pont, 7 lepattanó) voltak, de nemcsak ők, hanem minden pályára lépő csapattársuk rengeteget tett a Besiktas sikeréért. Az Efes legeredményesebbje Thomas Heurtel (15/3 pont) mellett a szintén 15 pontos, ám nem éppen a pontszerzésért felelős Dogus Balbay (15/6 pont, 6 lepattanó) volt, ami általában nem sok jót jelent a kék fehéreknek.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Besiktas javára.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus